Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu" ar "Jūs"? Kaip kreiptis į tėvus?

QUOTE(edita74 @ 2009 07 17, 17:15)
as tik uz TU,nes JUS man skamba per daug saltai.

Aisku cia kiekvieno kitoks poziuris,bet man kaip tik TU skamba labai saltai ir grubiai.
Atsakyti
Mes visi tujinames smile.gif 4u.gif
Atsakyti
man vaikai sako Tu smile.gif bet aš savo tėvams sakau JŪS, mes su mama esame artimos ir tas žodelis JŪS nemanau, kad daro kažkokį atstumą smile.gif taip esu įpratusi kreiptis nuo mažens, taip ir išliko iki dabar, o kad mano vaikai mane tujina ir nematau nieko blogo biggrin.gif
Atsakyti
Tiesiog nepamenu, kad kas giminėje būsų kreipęsi į tėvus ar senelius Jūs, todėl ir senelėms, ir mamai sakiau Tu, o jeigu man dukrelė pasakytų Jūs, tai apalpčiau biggrin.gif . Tačiau visiškai nei keista, nei šalta ir Jūs - tiesiog tai yra šeimos tradicija, ir gražu, kai jos laikomasi smile.gif .
Atsakyti
As tai turiu drauge, kuri i tevus kreipiasi Jus, skamba ne kaip tiesa sakant schmoll.gif
Jos jaunesne sesuo kazkodel sako tevams TU, ir is salies ziurit jos santykiai su tevais laisvesni. Mano mazoji dar nevartoja tokio zodzio, ji varda sako, ar tiesiog mama, bet vyresnele visiems sako TU, mamai, teciui, tetoms, dedems ir senialiams. Tik i svetimus dedes ir tetas kreipiasi Jus smile.gif
Jausciausi labai nejaukiai, jei mano mergaites man sakytu Jus.
Atsakyti
Asmeniskai as zodeliu ,Jus, kreipiuosi tik snekant su nepazistamais ,vyresniais zmonem. I savo tevus kreipiuosi visada ,Tu, ir savo vaika taip mokinu. Man siek tiek keistai skamba, kai i tevus kreipiasi "jus", bet juk tai kiekvieno pasirinkimas smile.gif
Atsakyti
As mamai kazkada paskiau jus tai ji man kai atreze tai nebenoriu daugiau taip vadinti----sako as tau kas kaimyne?o as savo sunu irgi auginu ir noriu kad jis kreiptusi tu....
Atsakyti
I savo tevus kreipiuosi Tu, vaikai mane taip pat tujina biggrin.gif
Man isvis nepatinka kai i mane kreipiasi Jus, tada jauciuos tokia tetule... tongue.gif
Atsakyti
Aisku kiekvieno reikalas, bet man zodis "Jus" sukelia nekokiu jausmu. "Jus" mes kreipiames i nepazystamus ar mazai pazystamus zmones, o ne i artimiausius seimos narius.
Bet cia kiekvieno zmogaus noras ir pasirinkimas. 4u.gif
Atsakyti
Mano sunus sako man Tu, as savo tevams taip pat, taciau stengiuosi nevartoti daznai butent to zodzio "tu", pvz. sakau "mamyte, ateisi siandien pas mus"?
juk galeciau pasakyti "o tu siandien pas mus ateisi"? yra kazkoks vidui stabdys, kad negraziai ir nepagarbiai skamba vien tik zodis "tu" be zodzio "mama". Taip pat ir sunu mokom.. ax.gif
Turiu drauge, kuri savo mamai, (atrodo kaip seserys) sako Jus, is pradziu man buvo labai keista. Bet joms tai netrukdo ir santykiai pas jas puikus, taigi cia dar ne rodiklis.
Atsakyti
I mane dukra kreipiasi "tu"ir man taip patinka,o mano pazistama i mama kreipiasi "jus"ir man taip skamba labai saltai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamke: 27 liepos 2009 - 23:10
mes šeimoje keturi - aš jauniausia, bet niekada negirdėjau, kad vyresnieji sakytų tėvams "tu", tai ir aš nesitujinau niekada. kažkaip įprasta sakyti "jūs". mylim ir gerbiam savo tėvus, todėl "jūs" atrodo normalus kreipinys ir santykiai mūsų tikrai nešalti, ne nuo kreipimosi jie gi priklauso. o va manoji pupa į mus su tėvu kreipiasi "tu", ir kaip keista, kai pradėjau lauktis, staiga pradėjo sakyti man "jūs'. viskas logiška aš gi dabar "du viename" hihihi.gif . įdomu kaip kreipsisi, kai gims leliukas g.gif
Atsakyti