Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu" ar "Jūs"? Kaip kreiptis į tėvus?

mociute ismoke kreiptis y tevus JUS,tai dabar kaip ir kitaip nebeiseina,bet man nemaiso,o mano dukra y mane TUina,o y svetimus darzelis ismoke JUS kreiptis
Atsakyti
Į tėvus - tiktai Tu. Man kazkaip yra net kvaila kai i tevus kreipiasi JUS. Labai jau svetima. Na, ziurint kokie tie santykiai.jei nėra labai artimi, tai gal ir galetu sakyti JUS.
Atsakyti
QUOTE(armanlila @ 2009 06 03, 16:36)
Į tėvus - tiktai Tu. Man kazkaip yra net kvaila kai i tevus kreipiasi JUS. Labai jau svetima. Na, ziurint kokie tie santykiai.jei nėra labai artimi, tai gal ir galetu sakyti JUS.

na nei aš kvaila(bent taip galvoju lotuliukas.gif ), nei mano tėvai kvaili, mano vyras gal net mažiau kvailas nei aš, bet ir į tėvus Jūs kreipiasi ir santykiai toli gražu ne šalti, kad daugumos, kurie į tėvus kreipiasi Tu ir dar maža to sugeba ant jų šaukti, prie jų keiktis ar panašius dalykus krėsti, tokie santykiai būtų artimi, tai būtų ant šio svieto linksmiau ir gražiau biggrin.gif ...tikrai rašydama šį postą neliepiu ir neagituoju, kad visi vaikai į savo tėvus kreiptųsi Jūs, nes ir maniškiai į mane sako Tu ir man visiškai taspats, nemokinu, niekada ir nemokinsiu sakyt Jūs, nebent patys sugalvos tongue.gif , tik tiesiog truputį nesmagiai pasijaučiu paskuičius tokį kategorišką postą ax.gif ...na suprantu - žodžio laisvė, bet kur tada tolerancija ir iškur tiek drąsos vadinti kvailais žmones, kurie mąsto ir supranta viską kiek kitaip g.gif
Atsakyti
Nesakau kad kazkas yra kvaili,is tikrai nenorėjau kazka izeist,nes sakau tik savo nuomone. bet man tai tikrai keistai butu isgirsti JUS, nes neturiu net pazistamu, kad i tevus kreiptusi JUS. Ir pati taip nenorėciau kad vaikas kreiptusi.
Atsakyti
kaip ismokina taip ir sakai,negaliu as dabar persilausti ir sakyt tevams nuo siandien TUksinsiu ok. blink.gif
Atsakyti
Man Jus irgi kazkaip svetima skamba blush2.gif As i savo tevus, mano vaikas i mane kreipiasi tu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*sweet* @ 2009 06 05, 12:59)
Man Jus irgi kazkaip svetima skamba blush2.gif  As i savo tevus, mano vaikas i mane kreipiasi tu 4u.gif

drinks_cheers.gif Pas mus tas pats
Atsakyti
I svetimus reikia kreiptis JUS, o tevai patys artimiausi, tai manau reiketu TU. Nu nebent jau as noriu, kad mano vaikai i mane kreiptusi TU.
Atsakyti
O as i savo tevus ir kitus suaugusius visada kreipiausi Jus,ir noriu kad ir mano vaikelis taip kreiptusi.Man tai visai nesvetimai atrodo,o kaip tik mandagiai.Niekados savo tevu netukinau.Man graziau Jus.Su mama esam geriausios drauges,bet visada kreipiuosi Jus. Tiesiog taip mane auklejo ir man taip graziau,kulturingiau.
Atsakyti
as tik uz TU,nes JUS man skamba per daug saltai.
Atsakyti
Mano nuomone kaip ir daugumos, jog i tevus reikia kreiptis TU.
Atsakyti
QUOTE(deima15 @ 2009 07 18, 00:39)
Mano nuomone kaip ir daugumos, jog i tevus reikia kreiptis  TU.

as norejau ir mano vaikas kreipiasi i mane tu, nes mes esam ir busim geriausi draugai pasaulyje rolleyes.gif
Atsakyti