Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu" ar "Jūs"? Kaip kreiptis į tėvus?

Man tai tik ''TU''. ''JUS'' as visai nesuprantu schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Tylingoto @ 2012 11 13, 21:01)
ne daug ką prisimenu iš pradinių klasių, bet vieną dalyką prisiminsiu turbūt visą gyvenimą... prieš mamos dieną gaminom atvirutes mamytėms, pagaminus atvirutę mokytoja ant lentos parašė tekstą, kurį reikėjo perrašyti patiems: „sveikinu tave/Jus su...“ tai ilgai negalėjau suprasti kaip į savo mama galima kreiptis JŪS

na tokia ilga prakalba norėjau pasakyti, kad aš tėvus „tujinau“ ir mane vaikelis „tujina“ nesuprantu kam tas oficialumas ir perdėtas mandagumas su artimiausiais žmonėmis. geriau tegu vaikai veiksmais roda pagarbą, o ne žodžiais.

Labai teisingai pasakyta drinks_cheers.gif
Atsakyti
Neleidziu vaikams sakyti mums jus,labai saltai ir svetimai tai skamba schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sisi @ 2012 11 11, 15:40)
Tik "Tu", nes "Jūs" tarsi sukuria kažkokį barjerą

pritariu, ir dar gėda vaikui, kad draugai neišgirstų...
Atsakyti
Nu nezinau kokia cia geda sakyti tevams jūs. Mano visa gimine iš tėvo ir mamos puses sake tėvams jūs. Mano tevai savo tevams sake jūs, mano pusbroliai, pusseseres ir as taip pat iki po sioliai sakom jūs tevams. Santykiai puikus ir silti su tevais. Nei vienas draugas nesistebedavo kaip tevam sakydavom ne tu. Mano vaikas man jau sako tu. Kazkaip savaime jam tai gavosi, tai ir nereikalauju, kad butu kitaip.
Atsakyti
Tik , TU. Jus nesako. Gal kad negirdi, kad kas taip vadina. smile.gif
Atsakyti
Ir mums (tevams) ir i seneliu kreipiasi TU, i prosenelius jau sako JUS
Atsakyti
mes tai TU vadinamės. O turiu draugę, kuri mamą vadina TU, p tėvą - jūs blink.gif o seneliams jau sako dukra Jūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pempel: 21 sausio 2013 - 18:36
QUOTE(Pušūnė @ 2013 01 09, 12:08)
Nu nezinau kokia cia geda sakyti tevams jūs. Mano visa gimine iš tėvo ir mamos puses sake tėvams jūs. Mano tevai savo tevams sake jūs, mano pusbroliai, pusseseres ir as taip pat iki po sioliai sakom jūs tevams. Santykiai puikus ir silti su tevais. Nei vienas draugas nesistebedavo kaip tevam sakydavom ne tu. Mano vaikas man jau sako tu. Kazkaip savaime jam tai gavosi, tai ir nereikalauju, kad butu kitaip.

Ir man atrodo, jokios cia gedos, kreiptis JUS. As i savo tevus taip kreipiuos, neleido kitaip. Bet as is savo vaiku sito nereikalausiu. Tegu vadina TU, man taip labiau patinka. Bet ir i mano tevus mano vaikas kreipiasi TU. Nezinau, ka cia mano tevai mano apie tai g.gif kol kas nesiskunde, kad vaika netinkamai aukleju biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pušūnė @ 2013 01 09, 14:08)

nemanau,kad cia geda taip kreitis,bet kazkaip keista ir taip ne artima Jus kreiptis.Musu daug ir mes skirtingi ir todel musu nuomones nesutampa.As kreipiausi TU ir mano vaikas i mane Tu.
Atsakyti
JUS man tai svetima, nenoriu kad vaikai i mane taip kreiptusi.
Atsakyti
QUOTE(Pušūnė @ 2013 01 09, 13:08)

Pas mus ta pati situacija.As i savo tevus kreipiuosi Jus,taip buvau aukleta ir nematau tame jokio blogo,o mano mazoji i mus kreipasi Tu.Visiskai to nesureiksminu smile.gif .Niekas jos nemoke,nereikalavau kad butent taip ar kitaip vadintu.
Atsakyti
ir mes ir vaikai Tu į tėvus kreipiamės ax.gif
Atsakyti