Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu" ar "Jūs"? Kaip kreiptis į tėvus?

Mus vaikai vadina arba vardais, arba "mama", "tėti". Jokių "jūs" schmoll.gif Pagarba skiepijama elgesiu ir darbais, o ne liepimu vadinti "jūs".
Atsakyti
Tu
Atsakyti
aišku, kad Tu. Jūs - rodo "distanciją" tarp žmonių.
Atsakyti
Į tėvus ir kitus šeimos narius kreipiasi TU.
Man negražu, kai į tėvus kreipiasi vardais unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilyte123 @ 2012 10 14, 11:28)
TU, nes JŪS skamba per daug oficialiai, šaltai ir atgrąsančiai. Žinau, kad kai kurie bando taip įskiepyti pagarbą tėvams, bet, mano nuomone, to per daug ...
Būna kartais pavadina vardais, tačiau paprastai "mama" ir "tėtis".

QUOTE(scylė @ 2012 10 15, 22:46)
Mus vaikai vadina arba vardais, arba "mama", "tėti". Jokių  "jūs"  schmoll.gif Pagarba skiepijama elgesiu ir darbais, o ne liepimu vadinti "jūs".

drinks_cheers.gif Tikrai pritariu, pagarba pelnoma elgesiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mūsų vaikas į mus kreipiasi Tu, taip pat ir į dėdes, tetas, nes jie jauni, bet kaip su močiutėm, seneliais? bandom vis aiškint, kad sakytų Jūs, bet dar nelabai gaudosi, jam 3,3mėn., arba į vyresnius suaugusius, kaip kreipiasi jūsų vaikučiai?
Atsakyti
Zinoma. kad Tu. Nenoreciau, kad kreiptusi Jus schmoll.gif
Atsakyti
As buvau taip auklejama, kad i visus vyresnius reikedavo sakyti -Jus-, i tevus taip pat:( nieko gero, tik atitolina zmones tie Jusinimai, todel savo seimoje to nedarau ir nedarysiu.
Atsakyti
Teko susidurti su pora kur dukra galedavo kreiptis tik JUS ir tik Vardais o ne mama at teti..
Labai nenaturaliai man tai...
As kai mane vaikai mamyte saukia smile.gif O kalbedami sako TU.. Juk mes seima.. kokie dar cia JUS gali buti.... Perdeti galima visur... rolleyes.gif
Atsakyti
Vienareiksmiskai TU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilma37 @ 2012 11 10, 15:46)
Vienareiksmiskai TU  4u.gif

Kreipinys Jūs kilęs iš rusų kultūros, kitos tautos naudoja tik "you" ir nereikia sukti galvos. Daug kas patenka į nemalonias situacijas, nežinodami, kaip kreiptis. Mano manymu tikrai nėra reikalo vaiko pratinti prie Jūs kreipiantis į tėvus, o į vyresnius..... ne taip lengva keisti stereotipus
Atsakyti
Tik "Tu", nes "Jūs" tarsi sukuria kažkokį barjerą
Atsakyti