Aš pati užaugau šeimoje,kur kreipdavausi į tėvus Jūs Savo vaikams tikrai neliepiu taip kreiptis,man TU skamba mieliau ir švelniau
Žinoma,kad TU
Tiktai TU. Man atrodo, kad santykiai tada tampa automatiskai svelnesi, meilesni, siltesni. Zodis JUS man toks saltas ir ribojantis. As taip pat i savo tevus kreipiuosi tu
Bet... jau kai vaikai pradeda tėvus vadint vardais tai man jau irgi negražu...
QUOTE(ativel @ 2012 08 14, 15:35)
Tiktai TU. Man atrodo, kad santykiai tada tampa automatiskai svelnesi, meilesni, siltesni. Zodis JUS man toks saltas ir ribojantis. As taip pat i savo tevus kreipiuosi tu
QUOTE(torčiukas @ 2012 08 14, 21:04)
Bet... jau kai vaikai pradeda tėvus vadint vardais tai man jau irgi negražu...
Sutinku su jumis 100 proc. Musu vaikai vardais nevadina Yra zodziai kaip mama, mamyte, tete, tevelis ir pan.
Tu. O Jūs stengiuosi išmokinti, kad taip sakytų seneliams ir vyresniems žmonėms, tačiau... gaunasi, kaip gaunasi
O dėl kreipimosi į tevus vardais... tai čia jau man nesuprantama ir aš to neleidžiu. Mes tėvai, esam vaikų draugai, bet tarp šitos draugystės turi būti ir taisyklių.
O dėl kreipimosi į tevus vardais... tai čia jau man nesuprantama ir aš to neleidžiu. Mes tėvai, esam vaikų draugai, bet tarp šitos draugystės turi būti ir taisyklių.
"Tu", as irgi taip tevus vadinau, o dukra mus su vyru kartais vardais pavadina, bet nedraudziu, man kaip tik labai idomiai skamba, plius pastoviai taip nesikreipia, o tik retkarciais.
TU
Pati i tevus kreipdavausi TU ir savo vaikams tik TU leisiu, nes tas Jus tai kaip svetimam zmogui skamba
Tik tai TU
TU, nes JŪS skamba per daug oficialiai, šaltai ir atgrąsančiai. Žinau, kad kai kurie bando taip įskiepyti pagarbą tėvams, bet, mano nuomone, to per daug ...
Būna kartais pavadina vardais, tačiau paprastai "mama" ir "tėtis".
Būna kartais pavadina vardais, tačiau paprastai "mama" ir "tėtis".