tik Tu
mano tai visus TUjina. jau pradejau truputi gedytis,kai kokia senyva moteriske isTUjina bandau aiskinti,kada kaip reikia kreiptis,bet jam dar neidomu. o del tevu kreipimosi JUS,tai man labai nepriimtina.as vaikams kaip drauge jauciuosi.man JUS,tai taip kaip svetimam.
aisku kad sako tu arba teta, dede ir t.t.t
As tevus, senelius ir gimines vadinu JUS, dukra deja visus tujina, net ir svetimus.. Niekaip neisaukleju kitaip, nors nuolat kalbames apie tai.. Nesmagu, kai kur nueini ir jinai is eiles visiems sako TU.. Manau, cia idiege darzelyje kai aukletojos leido jas tujinti ir net vardu vadinti.. tai ir pasidare vaikams TU.
O del svetimumo nezinau, kiekvienam savaip.. Yra svetimu tevu vaikur ir kurie kreipiasi TU. Vardu kai kreipiasi atrodo tikrai keista.
O del svetimumo nezinau, kiekvienam savaip.. Yra svetimu tevu vaikur ir kurie kreipiasi TU. Vardu kai kreipiasi atrodo tikrai keista.
o pas mus seimoj buvo taip,tecio pusej buvo tik zodelis jus taip mes 3 vaikai ir vadinom savo tevus,bet praejo laikas tevai issiskyre ir tetis tapo svetimu zmogum.praejo keli metai as ji vadinu db tik tevu ir be jokiu jus ar tu,mano mama sake kad neduok dieve ja anukai vadins tu,nes jau iprotis bet gimus mano dukrytei ji kitaip ir nevadina baba tu!!! o mano mama tuo patenkinta visa esybe
man priimtiniau sakyti TU, tačiau žinau pvz. ir giminėje, ir draugų rate, kai tėvams sako JŪS. Klasiokės mama kažkada jai net pasakė "aš tau ne draugė, kad mane TUjintum"
Tu
TU
tevams tik tu, nenoreciua, kad mano vaikas mane vadintu jus, as taip jau esu isaukleta, tai ir savo vaikus tai toliau aukleju.Na, o siaip pas mus Vok. manau kad tai paprasiau nei Lt.kas liecia svetimus zmones.Mano mazasis mano visas drauges irgi tik tujina.
aš į tėvus, teisingiau į mamą kreipiuosi Jūs, o į tėtį Tu, na jie išreiškė tokį norą, mamai labai gražu buvo, kai kaimynų vaikai į savo tėvus kreipėsi Jūs, sakydavo tokia pagarba savo tėvams iš jų sklinda....bendėm pamenu ir į tėvelį kreiptis Jūs, bet kažkaip jam nelipo, tai tada paklausėm ar jis nepyksta, kad mes jam sakom Tu, o mamytei Jūs, tai sakė, - ne, man vienodai, na jei vienodai, tai mes ir pasirinkom, kaip mums geriau skamba....tiesa mano jauniausia sesuo(mes 4-iese, ji pagrandukas po 10metų pertraukos) į abu tėvelius kreipiasi TU. Mano vyras su savo broliu į savo tėvus taip pat kreipiasi Jūs ir šiaip, kažkaip mano rate nemažai tokių sakančių tėvam Jūs...
o su savo tėvais nesijaučiu svetima, gal net atvirkščiai labai artima, patys geriausi jie man draugai, gal ir nevisada požiūris atitinka, juk vistik kartų skirtumai, bet nepaisant to, man jie tikri draugai....
o va maniškiai į senelius kreipiasi Jūs, į mus Tu, vėliau kaip jau jie norės taip galės vadint, kažkaip nesureikšminu aš to, man nesvarbu, kaip jie į mane kreipsis, svarbu, kad tarp mūsų visada išliktų tvirtas ir šiltas ryšys.....
o su savo tėvais nesijaučiu svetima, gal net atvirkščiai labai artima, patys geriausi jie man draugai, gal ir nevisada požiūris atitinka, juk vistik kartų skirtumai, bet nepaisant to, man jie tikri draugai....
o va maniškiai į senelius kreipiasi Jūs, į mus Tu, vėliau kaip jau jie norės taip galės vadint, kažkaip nesureikšminu aš to, man nesvarbu, kaip jie į mane kreipsis, svarbu, kad tarp mūsų visada išliktų tvirtas ir šiltas ryšys.....