Aš ir vyras į tėvus kreipiamės "tu", tai neįsivaizduojam kaip mūsų vaikas galėtų kreiptis į mus "jūs".
Mums tai nepriimtina
Mums tai nepriimtina
QUOTE(Solemi @ 2012 02 02, 00:45)
Aš ir vyras į tėvus kreipiamės "tu", tai neįsivaizduojam kaip mūsų vaikas galėtų kreiptis į mus "jūs".
Mums tai nepriimtina
Mums tai nepriimtina
Visiskai pritariu, mano nuomone lygiai tokia pati.. keista girdeti variantus , kai vaikai i tevus lyg i svetimus kreipiasi "Jus" .. o mano vyras dar idomiau i viena is tevu kriepiasi "tu" , i kita " Jus" ...
Bet cia jau kiekvienam savo..
Aš į mamą ir tėtį visada kreipdavausi ''tu'', o ''jūs'' buvo kažkas tolimo... neįsivaizdavau, kad galėčiau taip į tėvus kreiptis. Mūsų vaikai mus irgi ''tujina''. Mums tai priimtina
kol vaikas jaunas ir gyvena su tevais - neabejotinai TU !!!
Manes niekas nemoke ir neverte kreitptis i tevus JUS. Bet jau atsitiko, kad pusesere turejau, kuri man autoritetas buvo, o ji i savo tevus kreipesi JUS tai ir as taip pradejau. Dabar tai atrodo nenormalu ir neleisiu savo vaikams i mane taip kreiptis.
Tik už TU kreipinį nebent su į senelius JŪS
Kolkas mano vaikai į visus kreipiasi tu ir net nebandau jų perorientuoti į jūs - tegu ne žodis jūs parodo, kad reikia gerbti suaugusį žmogų, o veiksmai ir visa graži kalba.
Turiu tik teva, kreipiuosi i ji TU
Asmeniškai man nepatinka kaip kreipiasi JŪS,vaikai tik TU