Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu" ar "Jūs"? Kaip kreiptis į tėvus?

QUOTE(linastri @ 2011 11 12, 19:34)
ir as i tevus , ir vaikai i mus kreipiasi tiktai TU. JUS man skamba labai saltai ir svetimai, per atstuma

Visiškai pritariu. Aš irgi tiktai už TU.
Atsakyti
Aš pati ir į tėvus, ir į senelius kreipiuosi "tu". Ir savo dukrą taip pratinu. Kelis kartus girdėjau iš kitų vaikų į tėvus kreipiantis vardu. Labai keistai skamba unsure.gif
Atsakyti
Manau ne kreipinyje pagarba ir meilė slypi... Kai buvau kokių 14 metų kalbėjausi su savo mama šiuo klausimu, nes man buvo keista kodėl mano mama į savo mamą,t.y. į mano močiutę, kreipiasi Jūs, o mus išauklėjo kreiptis į savo mamą ne JŪS, o TU? Labai puikiai atsimenu tą pokalbį - tarsi jis būtų vykęs vakar. Beje vertėtų pažymėti, kad ir mano mamos mama, ir mano mama yra pedagogės - pradinių klasių ir ikimokyklinio ugdymo. O mano mamos paaiškinimas buvo toks: "Dukra, aš su savo mama kreipdamasi JŪS jaučiuosi susvetimėjusi, vidinis atstumas ir santykių šaltumas. Jokiais būdais nenoriu, kad mes su tavim taip jaustumėmės. " Į savo močiutę vaikystėje kreipiausi TU, nepamenu kada pradėjau kreiptis į ją JŪS, bet dabar kreipiuosi Jūs. Mano mama man yra geriausia draugė ir kreipiuos į ją TU. Mano dukrytė į mus kreipiasi TU ir man tai patinka - tikrai , šis kreipinys nenutolina, nesuoficealina santykių. Juk mes vieno kraujo ir vieno kūno ax.gif
Atsakyti
"tu"
Atsakyti
QUOTE(linastri @ 2011 11 12, 19:34)
ir as i tevus , ir vaikai i mus kreipiasi tiktai TU. JUS man skamba labai saltai ir svetimai, per atstuma

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti

Tiktai Tu smile.gif

Atsakyti
Tiktai Tu thumbup.gif
Atsakyti
Tik tu thumbup.gif
Atsakyti
Tik tai "tu", man "Jūs" tik svetimiems asmenims.
Atsakyti
Kreipiuosi Tu . Turėjau vieną pažįstamą kuris kreipdavosi į mamą- Jūs. Iš šono labai jau šaltai nuskambėdavo smile.gif
Atsakyti
as taip pat tik uz tu, kaip galima i tevus kreiptis jus, juk artimiausi zmones tevai.. nenoreciau, kad vaikas sakytu man jus schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(satina @ 2011 12 13, 22:48)
as taip pat tik uz tu, kaip galima i tevus kreiptis jus, juk artimiausi zmones tevai.. nenoreciau, kad vaikas sakytu man jus schmoll.gif

O kaip kreipdavosi senovėje ;P Jūsinimu buvo išreiškiama pagarba gimdytojams. Kadangi gyvename visai kitokiu laiku, mums nesuprantama.

Mes pratiname neTUinti, tiesiog kreiptis mama/teti. Mama, ar eisi į lauką? Ir pan. Močiutei pasakyti TU iš vis neapsisuktų liežuvis, vien dėl amžiaus skirtumo, tad naudojamas mano paminėtas variantas tiesiog su kreipiniu.
Atsakyti