Manau ne kreipinyje pagarba ir meilė slypi... Kai buvau kokių 14 metų kalbėjausi su savo mama šiuo klausimu, nes man buvo keista kodėl mano mama į savo mamą,t.y. į mano močiutę, kreipiasi Jūs, o mus išauklėjo kreiptis į savo mamą ne JŪS, o TU? Labai puikiai atsimenu tą pokalbį - tarsi jis būtų vykęs vakar. Beje vertėtų pažymėti, kad ir mano mamos mama, ir mano mama yra pedagogės - pradinių klasių ir ikimokyklinio ugdymo. O mano mamos paaiškinimas buvo toks: "Dukra, aš su savo mama kreipdamasi JŪS jaučiuosi susvetimėjusi, vidinis atstumas ir santykių šaltumas. Jokiais būdais nenoriu, kad mes su tavim taip jaustumėmės. " Į savo močiutę vaikystėje kreipiausi TU, nepamenu kada pradėjau kreiptis į ją JŪS, bet dabar kreipiuosi Jūs. Mano mama man yra geriausia draugė ir kreipiuos į ją TU. Mano dukrytė į mus kreipiasi TU ir man tai patinka - tikrai , šis kreipinys nenutolina, nesuoficealina santykių. Juk mes vieno kraujo ir vieno kūno
Jeigu aš galėčiau... Aš visus akmenėlius nurinkčiau nuo dukružės tako.
Jeigu tik prireiktų... Aš širdį iš savos krūtinės vardan jos išplėščiau. Aš galėčiau...