Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu" ar "Jūs"? Kaip kreiptis į tėvus?

QUOTE(ladyy @ 2011 07 17, 16:17)
Tu arba  Mamukas  biggrin.gif  thumbup.gif  4u.gif  ax.gif

thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Tik ,,tu" 4u.gif Na man tai beryšio, kai vaikai į tėvus kreipiasi, kaip į kokius karalius ar valstybės vadovus ,,Jūs'' doh.gif Pas mano vyrą šeimoje taip doh.gif Nu žiauru žiauru doh.gif Iš karto toks barjeras jaučiasi ir tėvų didybė verysad.gif
Atsakyti
TU, o jei jau JŪS, tai kaip į svetimus... schmoll.gif
Atsakyti
Tu, Tu, Tu ir dar kartą TU! Jūs vaikai kreipiasi tik į svetimus žmones. Aš pati buvau mokoma sakyti Tu tėvams, bet močiutė labai dėl to pykdavo ir stebėdavosi.. O man Jūs šeimoje nepalaiko šiltų santykių..
Atsakyti
QUOTE(Almutė+ @ 2011 09 21, 21:38)
Tik ,,tu"  4u.gif Na man tai beryšio, kai vaikai į tėvus kreipiasi, kaip į kokius karalius ar valstybės vadovus ,,Jūs''  doh.gif Pas mano vyrą šeimoje taip  doh.gif  Nu žiauru žiauru  doh.gif  Iš karto toks barjeras jaučiasi ir tėvų didybė  verysad.gif

Man irgi taip atrodo g.gif
Iš karto atsiprašau kas aš ne į temą..nu bet SM reklama darosi šlykšti. Man trukdo. Per daug įkyri.
Atsakyti
smile.gif manau, kad vaikui, nera artimesniu zmoniu, nei jo teveliai, tai turetu kreiptis "TU"
Atsakyti
as uz 'tu', mes ne karaliai ax.gif
Atsakyti
Vienareikšmiškai "Tu".
Atsakyti
Man net klausimas nekiltų toks, aišku,kad TU smile.gif ras kur gyvenime panaudoti JŪS ir tai bus tik oficialu. Šeimoj ir giminėj reikia atsipalaiduoti.
Atsakyti
man jūs per daug šaltai skamba, ypač kai tai artimiausi žmonės tau...
Atsakyti
pastebejau kad mano vaikai kartais i mus (tevus, mociute) kreipiasi Jus, pvz sako - mamyte, ateikit paziurekit. Man nepatinka schmoll.gif bet stengiuosi neakcentuoti, manau ateity patys atsirinks. O dabar tiesiog megdzioja ka girdi, nes su svetimais mes taip bendraujam. Kartais kreipiasi ir vardu. Labai juokinga kai lauke kur kviecia vardu mane smile.gif to irgi nesureiksminu ir neakcentuoji. mazi dar, megdzioja ir tiek.
Atsakyti
ir as i tevus , ir vaikai i mus kreipiasi tiktai TU. JUS man skamba labai saltai ir svetimai, per atstuma
Atsakyti