Tiktai "Tu"
Ne uz ka nenoreciau, kad mano vaikai man sakytu Jus Nors va vyras i savo tevus taip kreipiasi iki siol, pas juos taip priimta. Tai pradzioj turejom del sito siek tiek piktumu.
QUOTE(Nireglina @ 2009 04 27, 20:19)
Tu. Nenorėčiau, kad mano vaikai į mane kreiptųsi Jūs. Kažkaip šalta ir svetima.
Tik "TU"
butu tikrai keista jei vaikas i mane kreiptusi jus... kaskaip atrodo kad ir santykiai kitokie butu.
Sūnus dažnai vadina mane vardu. Apie ,,Jūs" net neįsivaizduoju... Tačiau manau, kad toks žodelytis palaiko pagarbos t.y. autoriteto įvaizdį tėvams. Jeigu vaikai su tėvais palaiko tik kaip su draugais santykius, retkarčiais prireikus sunku pasidaro vaką ,,pasukt" reikiama linkme Kad nesukelti mamų chaoso pridėsiu: tai subjektyvi nuomonė
Mano manymu kreipinis Jus kazkaip nusalina vaika nuo tevu ir netgi kyla klausymas kodel tevai save taip garbina, juk ne karaliai ir ne svetimi o patys patys artimiausi zmones.Kreipinys Jus nesusijes su pagarba siuo atveju, ir autoriteta reikia pelnyti o vien ikaldamas vaikui kreipini daugiau pagarbos ir autoriteto nepelnysi.Lygiai taip pat jei kreipinis Tu, nereiskia kad esat geriausi draugai, santykiai vienas, kreipinys ka kita. Na mano tokia nuomone.
TU
žinoma "tu"
tu