Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu" ar "Jūs"? Kaip kreiptis į tėvus?

tu man šilčiau skamba 4u.gif
Atsakyti
pas mus seimoj tu , bet as turejau drauge kuri i tevus kreipesi Jus , man buvo kraupu , ir atsimenu viso kiemo vaikai klausinejo jos kodel taip , nezinau , bet man labai nenuosirdziai tai skamba is vaiko lupu...
Atsakyti
tiktai Tu, nenoreciau kad vaikas mane Jus sauktu, kazkaip kaip svetima savo vaikui jausciaus...
Atsakyti
Man irgi "jus" atrodo lyg kalbama su svetimu zmogum.
Atsakyti
TU ir tiktai TU. Man nereikia, kad mano bernai į tėvą žiūrėtų kaip į kokią dievybę arba Jo Ekscelenciją poną Tėtį smile.gif

Ateis laikas ir paaiškinsim jiems, kada reikia kreipti JŪS ir į ką reikia kreiptis.
Atsakyti
Man ir patinka kai į mane kreipiasi tu. kažaip nesureikšminu kaip čia dabar vadinti tu ar jus? biggrin.gif
Mano močiutė a.a visus anūkus išdresiravo į visus suaugusius kreiptis jūs. Kažkaip ir į savo tėvus kreipiuosi jūs. Ir nieko.
O kaip į senelius vaikai kreipiasi?
Atsakyti
Tiktai "TU". Manau kreipinys "JUS", labai skamba svetimai, kazkos atsumas jauciamas... Tai 100% "TU" bis.gif
Atsakyti
TU 4u.gif
Atsakyti
Tu rolleyes.gif
Atsakyti
JŪS man skamba labai oficialiai ir šaltai.Tarsi per atsumą su vaiku kalbėtum.
Atsakyti
I mama kreipiuosi JUS, i teti TU...mano mazoji kreipiasi mamyte arba tu:) manes neprase mama i ja kreiptis JUS, tiesiog as pati taip nusprendziau, kazkaip net negaliu paaiskinti kodel doh.gif
Sutinku su visais, kad TU yra siltesnis, nei JUS... drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kokia nesamone jei kreiptusi Jus doh.gif Tai taip svetima,gi tai mano vaikas,man butu baisu klausyt doh.gif
Atsakyti