man tas JUS skamba kaip svetimam zmogui sakytum.
Nei as i savo tevus, nei mano vaikas taip i mane nesikreips.
Ir i mus, ir i mano tevus maniske kreipiasi TU, nematau cia problemos...man tas JUS tai labai oficialiai ir saltai atrodo...As taip pat i savuosius TU kreipiuos, paciai mamai juokinga, kaip vaikas gali JUS sakyti savo tevam...
TU - ir nenorėčiau, kad būtų kitaip manau, kad pagarba priklauso nuo kitų dalykų (ne nuo "Jūs")
pas mus visi kreipiasi -tu-
Man kvailokai skamba, kai vaikai į tėvus kreipiasi JŪS. Bet žinau šeimų, kur tai priimtina ir nieko blogo nematau, tik savo šeimoje tokio modelio netaikyčiau
QUOTE(Moxe @ 2011 01 07, 15:30)
TU - ir nenorėčiau, kad būtų kitaip manau, kad pagarba priklauso nuo kitų dalykų (ne nuo "Jūs")
Pritariu
na jau tikrai tas 'jus' skamba lb oficialiai ir saltai.pas mus visos kartos kreipesi 'tu' ir visiem buvo ir yra gerai.seip kreipimasis 'jus' rodo pagarba bet sioj situacijos panasiau i paslepta baime(tevams)
as i tevus kreipiausi ir kreipiuosi JUS nezinau kodel iauge i krauja gal bet dukryte nenoreciau kad jus mus vadintu
Esu kategoriskai pries zodi "Jus"...kazkoks apsurdas,o ne pagarba saltas,tolimas ir svetimas.....
Mes savo tevam sakydavom Tu ir musu vaikai taip pat kreipiasi. Tas Jus man susidaro toks ispudis, kad santykiai salti tarp tevu ir vaiku, lyg per atsuma...
Nors zinau tokiu mano ausiai tai skamba labai nekaip. Bet cia kiekvienam savo
Nors zinau tokiu mano ausiai tai skamba labai nekaip. Bet cia kiekvienam savo