Manau reikia kreiptis į tėvus TU Tas žodis JŪS man kažkaip keistai skamba,tarsi vaikai bijotų tėvų ar kažkas panašaus,labai jau oficialu,daug paprasčiau ir net sakyčiau šilčiau taip kreiptis vaikui į tėvus nei sakyti JŪS
Į mus dukrytė kreipiasi "tu", į senelius irgi, o į promočiutes jau "Jūs", į jas męs su vyru irgi taip pat kreipiamės, pagarba senam žmogui vis tik.
tik TU, nes pati taip į tėvus kreipiaus.. į senelius galia kreiptis jūs..
I tevus musu mylimi vaikai turi kreiptis Tu ir tik Tu!!! Jus, tai juk gaunasi jau oficialumas beje turejau klasioke kurios motina ja ir seseri tiesiog primigtinai versdavo i ja kreiptis Jus! Argumentuodavo, kad ji joms ne kazkokia drauge ir turi buti pagarba man tai budavo iki gyvo kaulo nesuprantama ir dar tureciau pamineti, kad santykiai su ta mama pas jas buvo ne kokie... oooooi, ne kokie....
o vat tevelis pas jas buvo fainas ir i ji jos kreipesi Tu ir teveliu vadino ir draugas joms buvo!
Taip ir nesuprasiu niekada kas toms moterelems uzeina, kad savo vaikams neleidzia i jas kreiptis tiesiog Tu.....
o vat tevelis pas jas buvo fainas ir i ji jos kreipesi Tu ir teveliu vadino ir draugas joms buvo!
Taip ir nesuprasiu niekada kas toms moterelems uzeina, kad savo vaikams neleidzia i jas kreiptis tiesiog Tu.....
I mus sunus kreipiasi TU
mano manymu tiktai TU , nes tai reiskia dideli artuma , o kreipiantis JUS, man kazkaip nutolina vaikus nuo tevu. kreipiantis TU man duoda suprasti, kad pasitikima tuo zmogumi (mama, tevu), o JUS skamba tik kaip pasidalinimas vaidmenimis - cia mama, cia tetis, o cia vaikas. pvz neisivaizduoju mergaites paaugles mamai pasakojancios apie mokykloje jai patinkanti berniuka ir kreipiantis i ja JUS. jokio artumo, salta, salta, salta....
Tau, mano mamyte, pirmieji pirmieji žiedai...
aš už TU
aš už TU
tu, zinoma
Tiktai tu
Vaikai i mus kreipiasi TU, i mano tevus irgi TU, o i vyro tevus JUS, matyt tai lemia atstumas ir retesnis bendravimas.
Tevai ismoke kad tik Tu sakyciau, nes Jus kazkaip svetima atrodo. Jus kreipiuosi tik i vyro tevus ir seip svetimus zmones
Mano dukryte i mane kreipiasi tu ir man taip patinka ,nors as su sese i savo tevus kreipiames jus ,musu tevu seimoje taip priimta,bet kaip sakoma laikai keiciasi ir kiekvienoje seimoje savos taisykles.