Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu" ar "Jūs"? Kaip kreiptis į tėvus?

QUOTE(rasulka2 @ 2010 11 08, 23:15)
mano mam reikalavo, kad kreipčiausi jūs. o savo nvaikui leidžiu rinktis. kaip norės, taipnn ir vadins.

Tai kol mažas tai vistiek vaikui pasakot kaip kreiptis, o kai jau supras prasmę pats vaikas nelabai jau gal keis tą kreipinį smile.gif
Atsakyti
Maniske kreipiasi ''tu'',ir as labai patenkinta 4u.gif ,todel kad ''jus ''atrodytu kad kreipiasi kaip i svetima zmogu,o asnoriu su vaiku but kaip su draugu ax.gif
Atsakyti
Man kreipinys "jūs" labai atitolina unsure.gif
Atsakyti
Mane vadina TU, o kartais ir vardu pasaukia biggrin.gif
Atsakyti
Ne uz ka nenoreciau, kad vaikai man sakytu JUS schmoll.gif Mes Jus sakom mociutei savo, bet mano vaikai mociutems sako TU, ir man taip daug graziau, ka as busiu mociute, irgi noresiu, kad man sakytu TU. Kazkaip JUS man skamba svetimai.
Atsakyti
Kreipiuosi JŪS. Mano vaikai į mane irgi reipiasi JŪS smile.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Praline @ 2010 11 13, 12:45)
Ne uz ka nenoreciau, kad vaikai man sakytu JUS  schmoll.gif  Mes Jus sakom mociutei savo, bet mano vaikai mociutems sako TU, ir man taip daug graziau, ka as busiu mociute, irgi noresiu, kad man sakytu TU. Kazkaip JUS man skamba svetimai.

Mano vaikai į močiutes ir senelius yra mokomi sakyti JŪs 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Stiklo: 13 lapkričio 2010 - 13:57
"TU" pati vadinu tėvus Jūs, bet man tas nepatinka.
Atsakyti
Mes irgi tujinamės.. Nenoriu, kad į mane vaikai kreiptųsi Jūs, man tada sudaro atstumo jausmą.. schmoll.gif Į senelius, nepažįstamus vyresnius žmones kreipiamės Jūs.
Atsakyti
nematau nieko blogo jus ar tu bet man sunku suprasti kaip gali tavo vaikas vadinti jus.... g.gif as to nelabai suvokiu nes niekad taip nesikreipiau i savo mama visada tujinames smile.gif
Atsakyti
TIK"TU"-TIK"TU"-TIK"TU"!!!! biggrin.gif Ir į senelius!!!! Ir mes visi patenkinti. Ir man visai patinka kai ir draugų, pažistamų ir svetimi vaikai man sako "TU". Nes tai yra naturalu ir suprantama.
Atsakyti
Į visus artimuosius kreipiasi TU smile.gif
Atsakyti
Tiktai TU
Atsakyti