Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu" ar "Jūs"? Kaip kreiptis į tėvus?

QUOTE(jurgitele741 @ 2010 07 21, 11:00)
Mūsų vaikai į mus kreipiasi TU  biggrin.gif Aš irgi į savo tėvus kreipdavaus TU  smile.gif Mano manymu, JŪS sakyti reikia tetom, dėdėm, nepažįstamiems ir kitiems vyresniems žmonėms, o tėvams galima sakyti ir TU  biggrin.gif mes visi vienas į kitą kreipiamės TU  biggrin.gif

Sutinku smile.gif
Atsakyti
Mano nuomone vaikai savo tėvam turi sakyti tik Tu,kadangi jei norima artimų ir gerų santykių su vaikais,o Jūs kaip čia daug kas rašė reikia sakyti tik nepažįstamiems ar garbaus amžiaus tetom ir dėdėm 4u.gif
Mano puseserės buvo išmokintos sakyti Jūs savo tėvam atseit žiūrėkit visi kaip mus dukros gerbia,o dabar jos užaugę,o ryšio su tėvais nerasta unsure.gif ir dar kartais tėvus pasiunčia kuo toliau blink.gif
Atsakyti
Vienareiksmiskai tiktai Tu..man kreipinys Jus tikrai nera ypatingos pagarbos zenklas,netgi keista kai taip kreipiamasi i artimiausius zmones
Atsakyti
QUOTE(gryneja @ 2010 09 08, 21:57)
Vienareiksmiskai tiktai Tu..man kreipinys Jus tikrai nera ypatingos pagarbos zenklas,netgi keista kai taip kreipiamasi i artimiausius zmones

drinks_cheers.gif
Man tai irgi tik Tu
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2009 04 27, 21:19)
Tu. Nenorėčiau, kad mano vaikai į mane kreiptųsi Jūs. Kažkaip šalta ir svetima.

Taip pat manau smile.gif
Atsakyti
Čia šeimos tradicijų reikalas. Taip pat regiono tradicija. Kreipinys į tėvus "Jūs " - tradicinis Suvalkijos regione. Pastebėjau, kad ir šiandien jį vartoja šeimos, kilusios iš šio krašto. Visiškai kraupus šeimos santykiuose "Jūs" atrodo žemaičiams, kurie tradiciškai ir svetimam garbingam žmogui sakydavo "tu, Tamsta".

Tai besiniveliuojančių tradicijų problema.

ne tiek svarbu kreipinio forma, kiek tai, kokias emocijas sudedame į kreipinį.
Juk ir į paauglį galima kreiptis: kaip Jūs šiandien gražiai atrodote, mieloji panele...tuo jau ir šeimoje pabrėžiant atsirandančią priklausomybę suaugusių pasauliui. Svarbiausia neprarasti emocinio ryšio balanso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 17 rugsėjo 2010 - 11:22
Man atrodo, kad įžeidimas būtų tėvams jei aš į juos kreipčiausi "Jūs". Ir pati jausčiausi svetima savo tėvams schmoll.gif
Atsakyti
Labai rimtos nuomonės neturiu šiuo klausimu. Aš tėvams sakau "jūs", mano sesuo "tu". Sakyčiau, mano santykiai su tėvais yra gal net geresni, nei mano sesers ir tėvų. Mūsų sūnus į mus kreipiasi "tu".
Atsakyti
Aš mamai "Tu" sakau, anytai, uošviui - "Jus"
Mano vaikai mums ir seneliams sako "Tu" - man taip artimiau ir fainiau smile.gif
Atsakyti
Na as taip pat pritariu, kad zodelis "Jus" labiau tinka svetimiems zmonems. Apskritai tas zodelis labai atitolina g.gif
Atsakyti
QUOTE(evelinaite @ 2010 10 04, 14:31)
Na as taip pat pritariu, kad zodelis "Jus" labiau tinka svetimiems zmonems. Apskritai tas zodelis labai atitolina  g.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(-Lilė- @ 2010 10 03, 15:21)
Aš mamai "Tu" sakau, anytai, uošviui - "Jus"
Mano vaikai mums ir seneliams sako "Tu" - man taip artimiau ir fainiau smile.gif

drinks_cheers.gif aš kreipiuosi taip pat į savo tėvus ir uošvius, mano vaikai į mus ir senelius - TU smile.gif
Atsakyti