mūsų mažylė kreipiasi į mus ir į senelius tiktai TU
QUOTE(jurgitele741 @ 2010 07 21, 10:00)
Mūsų vaikai į mus kreipiasi TU Aš irgi į savo tėvus kreipdavaus TU Mano manymu, JŪS sakyti reikia tetom, dėdėm, nepažįstamiems ir kitiems vyresniems žmonėms, o tėvams galima sakyti ir TU mes visi vienas į kitą kreipiamės TU
QUOTE(jul3ka @ 2010 08 09, 19:30)
mūsų mažylė kreipiasi į mus ir į senelius tiktai TU
Pas mus irgi tik Tu, i nepazistamus pratiname kreiptis Jus
Visada ir į tėvus ir į bočius tiktai TU
QUOTE(Ingaja @ 2010 08 14, 10:05)
Pas mus irgi tik Tu, i nepazistamus pratiname kreiptis Jus
Mes irgi i dedes ir tetas mokiname kreiptis JŪS
Mes visada kreipemes TU ir vaikas musu taip pat. TAciau kazkodel nematau blogo ir kreipinyje JUS. Juk kaip ipranta, taip kreipiasi, nemanau kad nuo to saltesni santykiai
Aš į savo tėvus kreipiuosi JŪS, o vat uošviams nepatinka, kad į juos taip kreipiuosi. Mano dukra man sako TU, nematau tame bėdos ir tikrai vien dėl to, kad aš į savo mamą kreipiuosi JŪS, nereikalausiu to paties iš dukrytės. Pritariu toms, kurios sako, kad artumas nepriklauso nuo to, kaip tu į žmogų kreipiesi. Tai yra auklėjimas. Man mamai pasakyti TU yra per žiauru. Mes esame tikrai geros draugės, labai artimos nors aš į ją ir kreipiuosi JŪS.
QUOTE(vaiduke27 @ 2010 08 24, 12:29)
Man mamai pasakyti TU yra per žiauru. Mes esame tikrai geros draugės, labai artimos nors aš į ją ir kreipiuosi JŪS.
O man būtų žiauru, jei vaikas pradėtų į mane kreipti "jūs"- kaip į viršininką.
Aš savų vaikų neturiu dar, bet visada į tėvus kreipdavausi ir kreipiuosi TU
as turiu mociute vadinti jus.. as tai skaitau nesamone.. i savo artimiausia zmogu kreiptis kaip i koki svetima..