Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu" ar "Jūs"? Kaip kreiptis į tėvus?

Mūsų vaikai į mus kreipiasi TU biggrin.gif Aš irgi į savo tėvus kreipdavaus TU smile.gif Mano manymu, JŪS sakyti reikia tetom, dėdėm, nepažįstamiems ir kitiems vyresniems žmonėms, o tėvams galima sakyti ir TU biggrin.gif mes visi vienas į kitą kreipiamės TU biggrin.gif
Atsakyti
mūsų mažylė kreipiasi į mus ir į senelius tiktai TU ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitele741 @ 2010 07 21, 10:00)
Mūsų vaikai į mus kreipiasi TU  biggrin.gif Aš irgi į savo tėvus kreipdavaus TU  smile.gif Mano manymu, JŪS sakyti reikia tetom, dėdėm, nepažįstamiems ir kitiems vyresniems žmonėms, o tėvams galima sakyti ir TU  biggrin.gif mes visi vienas į kitą kreipiamės TU  biggrin.gif

QUOTE(jul3ka @ 2010 08 09, 19:30)
mūsų mažylė kreipiasi į mus ir į senelius tiktai TU  ax.gif

drinks_cheers.gif Pas mus irgi tik Tu, i nepazistamus pratiname kreiptis Jus ax.gif
Atsakyti
Visada ir į tėvus ir į bočius tiktai TU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2010 08 14, 10:05)
drinks_cheers.gif Pas mus irgi tik Tu, i nepazistamus pratiname kreiptis Jus  ax.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Mes irgi i dedes ir tetas mokiname kreiptis JŪS
Atsakyti
Mes visada kreipemes TU ir vaikas musu taip pat. TAciau kazkodel nematau blogo ir kreipinyje JUS. Juk kaip ipranta, taip kreipiasi, nemanau kad nuo to saltesni santykiai g.gif
Atsakyti
Man kreipinys "tu" parodo artimesnį ryšį, nei oficialusis "jūs". Todėl, jei tėvai nori buti savo vaikams draugai, ir atvirkščiai- labiau tinka "tu".
Atsakyti
Aš į savo tėvus kreipiuosi JŪS, o vat uošviams nepatinka, kad į juos taip kreipiuosi. Mano dukra man sako TU, nematau tame bėdos ir tikrai vien dėl to, kad aš į savo mamą kreipiuosi JŪS, nereikalausiu to paties iš dukrytės. Pritariu toms, kurios sako, kad artumas nepriklauso nuo to, kaip tu į žmogų kreipiesi. Tai yra auklėjimas. Man mamai pasakyti TU yra per žiauru. Mes esame tikrai geros draugės, labai artimos nors aš į ją ir kreipiuosi JŪS.
Atsakyti
QUOTE(vaiduke27 @ 2010 08 24, 12:29)
Man mamai pasakyti TU yra per žiauru. Mes esame tikrai geros draugės, labai artimos nors aš į ją ir kreipiuosi JŪS.

O man būtų žiauru, jei vaikas pradėtų į mane kreipti "jūs"- kaip į viršininką.
Atsakyti
be abejones TU, kas cia per dalykiskumai seimoje blink.gif turbut labai nusiminciau jei pradetu kreiptis jus, kazkoks atsalimas man g.gif
Atsakyti
Aš savų vaikų neturiu dar, bet visada į tėvus kreipdavausi ir kreipiuosi TU smile.gif
Atsakyti
as turiu mociute vadinti jus.. as tai skaitau nesamone.. i savo artimiausia zmogu kreiptis kaip i koki svetima..
Atsakyti