Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu" ar "Jūs"? Kaip kreiptis į tėvus?

Man nepatiktu jei vaikas i mane kreiptusi Jus, taip oficialiai skamba g.gif
Atsakyti
Na tikrai nenorėčiau, kad kreiptųsi Jūs... Kažkaip labai svetima, šalta... Aš dukrytei visų pirma esu mama, tad ir maloniausia būtų girdėt tokį kreipinį rolleyes.gif
Atsakyti
Tiktai TU smile.gif
Atsakyti
tradicija kreiptis i tevus jus is provincijos atejusi.
mano akimis nesamone didziausia, kazkoks susireiksminimas pries savo vaika. liepti nuo mazu dienu kreiptis is save jus doh.gif

o pagarba tevams priklauso nuo kitu dalyku, tikrai ne nuo to koki zodi tu/jus naudosi
Atsakyti
QUOTE(vabalas @ 2010 07 03, 15:15)

o pagarba tevams priklauso nuo kitu dalyku, tikrai ne nuo to koki zodi tu/jus naudosi

Va va .. Ir as tokios nuomones drinks_cheers.gif Nenoreciau, kad mano sunus i mane kreiptusi Jus schmoll.gif
Atsakyti
kazkodel atrodo, kad pasikartosiu bet as vistiek uz TU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingius272 @ 2009 04 29, 12:46)
I mane vaikas kreipiasi mama ir jokiu ten kitokiu. smile.gif

thumbup.gif
QUOTE(neriuxxx @ 2010 06 24, 14:49)
zinoma ''tu'', noriu dukroms buti drauge  cool.gif

as ir taip galvojau,kad mama mano drauge,bet... mama yra mama...
Atsakyti
QUOTE(widute @ 2010 07 06, 23:42)
thumbup.gif
as ir taip galvojau,kad mama mano drauge,bet... mama yra mama...

na bet jiems buna toks amziaus tarpsnis kai tiesiog prikolas yra kreiptis vardu....
manau, kad jie tada tokie uzauge jaucias ir lygus... savotiskai ....
Atsakyti
As tai tik uz kreipimasi TU. Noriu buti savo vaikui drauge, kad jis jaustu kad mama galima besalygiskai pasitiketi ir kalbeti apie viska, kad vaikas jaustusi lygiavertis seimos narys. Kreipiniu JUS atrodo kad pastatomas barjeras, kaip kad "as auksciau uz tave". Tai tikrai nepadeda kurti artimu ir draugisku santykiu su vaiku. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gedrime @ 2010 07 07, 12:50)
As tai tik uz kreipimasi TU. Noriu buti savo vaikui drauge, kad jis jaustu kad mama galima besalygiskai pasitiketi ir kalbeti apie viska, kad vaikas jaustusi lygiavertis seimos narys. Kreipiniu JUS atrodo kad pastatomas barjeras, kaip kad "as auksciau uz tave". Tai tikrai nepadeda kurti artimu ir draugisku santykiu su vaiku.  4u.gif

As taip pat sustinku su tuo!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Pati kai buvau vaikas i vienus senelius kreipdavausi TU, o i kitus JUS. Ir niekas man taip neliepe ir nemoke, savaime taip isejo. Nes su vienais seneliais bendraudavau pastoviai ir labai artimai, o kiti man buvo tiesiog seneliai... kaip svetimi zmones...
I tevus visada kreipdavausi TU (mano mama ir dabar geriausia mano drauge, todel net neisivaizduoju, kad galetu buti kitaip).
Ir mano vaikuciai i mus su teciu kreipiasi TU. smile.gif Jeigu pradetu sakyti JUS, tai tikrai pagalvociau, kad kazka darau ne taip. Negalima atitolinti saves nuo vaiku mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, nusprendziau isivelti i jusu diskusija smile.gif Visos esat uz TU, o asmeniskai as tevelius vadinu JUS taip mano mamyte kreipdavosi i svao tevelius, taip ismokino ir mane su broliu. Kam susvetimejimas, kam pagarba, kiekvienam svo...isreiksiu savo nuomone. Nors man jau ir 24 (gal dar laikysit jauna mane, taciau jau gyvenu atskirai nuo teveliu) I tevelius kreipiuosi taip "Mamyte ar jus galite..." "teveli o kur jus padejote" nera sakoma "mama JUS" sitas man taip pat yra susvetinejimas, bet, pas mus yra asmeniskai man negraziai skamba kai sako "tevai o kur padejai", "mama padaryk man valgyt" graziau skamba "mamyte padarykite valgyt" tai yra vadinama tam tikra bendratis. ir tai skamba svelniai. isivaizduokit 16 metu pacvaniuka kuris teciui sako "teti duok man 10 litu.", pas mus seimoje tai skambetu taip "teveli (arba su broliu kartais trumpinam mamyt, teti) duokite 10 litu". nezinau ar dauguma pritartu kad skamba taip graziau. o susvetinejimas priklauso nuo tevu, tarp musu teveliu ir musu nebuvo jokio susvetimejimo. visuomet snekedavom apie viska, gal mergaitei kiek sunkiau su teciu budavo sneketis, bet manau tai normalu. jeigu tevai patys nepadfaro barjeros, tai joks kreipimasis to nepakeicia. neseniai buvau pas viena seima sveciuose, ten lakste dvi mergaites viena gal kokia 3 klases mokine, o kita dar kokiu 5 ar 6 metuku. ir ta mazesnioji i teti kreipesi teciu, o vyresnioji sakydavo Raimundai. va cia man jau susvetimejimas. O mano mamyte mus auklejo kad i visus vyresnius zmones reikia kreiptis JUS ir i tetas ir dedes visuomet kreipdavomes JUS. na tokia va mano litanija. as asmoniskai visos temos neperskaiciau blush2.gif bet speju busiu vienintele kuri kreipiasi i tevus JUS ir noresiu kad ir mano vaikai taip kreiptusi mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti