Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu" ar "Jūs"? Kaip kreiptis į tėvus?

Pabandziau isivaizduoti...Mano sunus parejes is mokyklos,sako"Ar jus turite ka nors uzkasti?"Mamos dienos proga gaunu gele ir atviruka,o ten parasyta"as jus myliu".........Jezau......duok Dieve,kad neikada neateitu tokia diena kai mano artimiausiais mylimiausias zmogutis prades mane vadinti jus....
Atsakyti
kreipiasi tu, kazkaip ir nenoreciau, kad kreiptusi jus, man kazkaip labai oficialiai ir saltai skamba schmoll.gif
Atsakyti
zinai man tas pats.kaip i mama gali kreiptis jus.juk mama ar tetis tai patys artimiausi zmones.
Atsakyti
man dukra sako "tu", bet aš tėvams sakydavau "jūs". Vyras taip pat savo mamai sako "jūs". Ir jei būdama didesnė dukra nuspręstų kreiptis į mus "jūs" aš tikrai neprieštaraučiau. Man tai labai gražu. Ir jokiu šaltumu ar oficialumu tikrai nekvepia
Atsakyti
QUOTE(jkrista @ 2010 06 09, 11:44)
man dukra sako "tu", bet aš tėvams sakydavau "jūs". Vyras taip pat savo mamai sako "jūs". Ir jei būdama didesnė dukra nuspręstų kreiptis į mus "jūs" aš tikrai neprieštaraučiau. Man tai labai gražu. Ir jokiu šaltumu ar oficialumu tikrai nekvepia

o mus net mokykloje etikos pamokos budavo mokydavo,kad jus gali buti zmones kurie ne jusu seimos nariai,o namiskiai negali buti jus.nu bet cia tikriausiai priklauso nuo kiekvieno seimoje auklejimo.nenoreciau tiesiog,kad mane vaikai vadintu jus mama.tai man taip svetima.mano mama man visada buvo man geriausia drauge,tai as vaikams irgi stengiuosi buti lygiai tokia pati.taigi as netgi neleisciau,nes man tai visai negrazu. g.gif
Atsakyti
Kreipiasi JŪS smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2010 06 10, 20:54)
Kreipiasi JŪS smile.gif

Įdomu, ar toks kreipimasis į jus yra šeimos, giminės tradicija, ar tai jūsų asmeninis sprendimas g.gif
Ir kaip manote, ar pasikeistų, ar būtų buvę kitokie jūsų ir vaiko santykiai, jei vienas į kitą kreiptumėtės Tu smile.gif
Atsakyti
I mus su vyru vaikai kreipiasi mama teti tu arba vardais. Man visada juokingai atrode kreipimasis Jus i tevus daznai matydavau seimose kur tipo turi buti pagarba, bet neaisku kaip su meile. Labai daug dirbtinumo ir pozos, vaikai tampa kazkur zemiau,kazkokie nelygeverciai tevams, nu nebent ir tevai i juos kreipiasi Jus. Anglu klb is vis tai tik vienas zodelis You ir tu ir jus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(incikas @ 2010 06 13, 19:10)
Įdomu, ar toks kreipimasis į jus yra šeimos, giminės tradicija, ar tai jūsų asmeninis sprendimas g.gif
Ir kaip manote, ar pasikeistų, ar būtų buvę kitokie jūsų ir vaiko santykiai, jei vienas į kitą kreiptumėtės Tu smile.gif

Tai yra tradicija. Man išvis labai juokingai atrodo jūsų visų diskusuja. Ką tai gali pakeisti, tas mažas žodelis? Aš visada į suaugusijį, žmogų, kurį labai gerbiu ir myliu, kreipiuosi Jūs. Jei jums tinka, Tu- valio, niekas gi nesiginčina.
Mano mamytė numirė, kai man buvo 9 metai. Į tėvelį TU pasakyt man liežuvis neapsiverstų. Bet gi visiems skirtibngai mirksiukas.gif
Atsakyti
Nors musu seimoje mes vieni kitus " tujiname" taciau pazistu seimas kur kreipesi "jus" taciau santikiai nuo to nepasikeicia. Tad manau kiekvienoje seimoje savo taisykles ir paprociai tad kiekvienoje seimoje savaime ir priprantama taip ar anaip kreiptis biggrin.gif Jug specialiai to niekas nemokina g.gif
Atsakyti
Musu vaikas kreipiasi tu ir kazkaip niekad net nepagalvojau, kad galetu sakyti Jus.
Atsakyti
zinoma ''tu'', noriu dukroms buti drauge cool.gif
Atsakyti