Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu" ar "Jūs"? Kaip kreiptis į tėvus?

Tiktai "TU" 4u.gif
Atsakyti
Man kažkaip "Jūs" labai jau oficialu,todel kreipiuosi "Tu" 4u.gif
Atsakyti
Tiktai TU
Atsakyti
neabejotinai tu
Atsakyti
Aišku, kad TU, taip šilčiau, artimiau. Į kitus reikia, kad kreiptųsi Jūs, ypač vyresni to nori, kiti tiesiog reikalauja, kad vaikas kreiptūsi į juos JŪS. Na, aš pavyzdžiui į savo tėvus kreipiuosi JŪS, nes taip esu įpratinta nuo mažens ax.gif Kai kuriem tai atrodo keista.
Atsakyti
QUOTE(giedrutux @ 2010 04 13, 21:26)
Aišku, kad TU, taip šilčiau, artimiau. Į kitus reikia, kad kreiptųsi Jūs, ypač vyresni to nori, kiti tiesiog reikalauja, kad vaikas kreiptūsi į juos JŪS. Na, aš pavyzdžiui į savo tėvus kreipiuosi JŪS, nes taip esu įpratinta nuo mažens  ax.gif  Kai kuriem tai atrodo keista.

Na . man irgi atrodo keista ."Tu" artimesnis , lyg artimiau siejantis zmones , bent taip man atrodo."Jus" saltesnis , oficialesnis.Bet kiekvienas pasirenka , kaip jam priimtiniau.
Atsakyti
vaikai sako mama,tu.sesers dukru paprasiau kad kreiptusi vardu,tu,nes kazkaip nesmagiai jauciuosi kai pasako teta,jus.
Atsakyti
Vaikai man sako tu, o as i savo tevus kreipiuosi jus. Jau taip auklejo ir nieko cia tokio. 4u.gif
Atsakyti
Tai priklauso nuo šeimos tradicijų - nematau kokių nors privalumų ar trūkumų viename ar kitame kreipinyje.
Atsakyti
TU
Atsakyti
Tiek as i savo senelius, tiek i savo tevus kreipiuosi "TU". Mano vaikai i mane ir tetuka, taip pat kreipiasi "TU", kitaip net neisivaizduoju, bent jau savo seimoje.
Atsakyti
Žinoma, kad TU smile.gif
Atsakyti