Tiktai "Tu"...
Pas mus seimoj kriepiamasi tik Tu.... Man per daug oficialu Jus.....
Man pačią auklėjo kreiptis Jūs, bet man tai negražu todėl mano vaikas mokomas į tėvus kreiptis Tu
Aš savo mamai, močiutei ir seneliui sakau Jus. Tėčiui Tu. Bet mūsų santykiai su mama yra žymiai šiltesni nei su tėčiu. Nesutinku su ta nuomone, kad kreipiantis Jus santykiai šalti ir svetimi. Gal tik iš šono taip atrodo.
Tiesiog pas mus taip jau įprasta,tokia tradicija atejus is kartos i karta. Nors kai buvau maža prieštaravau dėl tokio išskirtinio kreipimosi į mamą. Nes visi vaikai į savo mamas kreipdavosi Tu.
Savo vaiko neketinu prašyti, vadinti mane Jus, nes nors ir man gražus kreipinys daugiskaitoje, bet nematau tiesiog reikalo.
Tiesiog pas mus taip jau įprasta,tokia tradicija atejus is kartos i karta. Nors kai buvau maža prieštaravau dėl tokio išskirtinio kreipimosi į mamą. Nes visi vaikai į savo mamas kreipdavosi Tu.
Savo vaiko neketinu prašyti, vadinti mane Jus, nes nors ir man gražus kreipinys daugiskaitoje, bet nematau tiesiog reikalo.
Tik tai TU. Turiu draugę, kuri negali mamai pasakyti tu, bet kartu nesako ir jus. Todėl labai keistai skamba jų pokalbis, kai draugė klausia savo mamos:"Tai, mama, kaip gyvenat? Kaip sekasi?" Sakymas Jūs man truputį per oficialus.
As savo vaikui esu Tu ir tikiuosi,kad niekada neteks buti Jus...
Pas mus seimoje tik TU , man labai keista kai i tevus kreipiasi JUS.
QUOTE(line14 @ 2010 03 25, 13:17)
Pas mus seimoje tik TU , man labai keista kai i tevus kreipiasi JUS.
tik tu, Jus tai atrodo kad svetimas zmogus butu, pas mane vaikas net i kitus suaugusius kreipiasi arba vardu vadina ir man tai riimtina
Tu.