QUOTE(AusraR @ 2010 01 24, 12:56)
Juk galima ir ta JUS pasakyti nejauciant jokios pagarbos viduje....
Visiskai pritariu, jeigu nera pagarbos, tai jau kaip nevadink, jos neatsiras.
Mano tevas prase mano vyro vadinti ji vardu ir TU. Sako kad cia mes susigiminiavom, taigi bajk man cia JUSinti.
aš manau kad gal geriau kreiptis TU, nors aš i savo mama kreipiuosi tu o i tėvą jūs nors abu vertinu labai
QUOTE(inpo @ 2009 04 28, 10:12)
Kreipiasi Tu, kitaip ir neisivaizduociau. Turiu drauge, kuri i savo tevus kreipiasi jus, tai man taip keistai atrodo, lyg kalbetu su svetimu zmogum
visiskai pritariu,labai jau svetimas zmogus turi buti kad kreiptis Jus.
aš už tu tiksliau teti ir mama nes taip pati į savo tėvus kreipiuosi. o tas jūs tikrai keistai skamba šitasip į uošvius kreipuosi, ir man kažkaip šaltus santykius rodo
Žinoma, kad tėvam reikia sakyti "TU" - taip kuriamas betarpiškas, artimas ryšys, ir visiška nesąmonė, kad kreipinyje "TU" yra mažiau pagarbos nei "JŪS".
As irgi tik uz tu, svetimas tas jus kazkoks.
Žinoma tik TU - jauties artimas, globojamas, rupimas ir mylimas
as visada i tevus kreipiausi jus bet niekada nesureiksminau ir visada buvo pagarba, bet mane lai vadina tu ar jus kaip jau vaikui patogiau
Mes irgi sakom TU, man keista kai vaikai itevus JUS kreipiasi
Aš pati tėvams visą laiką Tu sakiau, o štai močiutei ir sėneliui - tik Jūs. Na čia, matyt, dėl to, kad retai mačiau juos. Mūsų vaikas irgi kreipiasi Tu į tėvus.
O turiu vieną draugą jinai savo motinai sako ne Tu arba Jūs, o tiesiog mama. Pvz., sako ne "Ar tu buvai parduotuvėje?", o "Ar mama buvai parduotuvėje?". Man tai keistoka.
O turiu vieną draugą jinai savo motinai sako ne Tu arba Jūs, o tiesiog mama. Pvz., sako ne "Ar tu buvai parduotuvėje?", o "Ar mama buvai parduotuvėje?". Man tai keistoka.