Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu" ar "Jūs"? Kaip kreiptis į tėvus?

Pati vadinau tevelius JUS ,man tai ne saltis o pagarba tevams .

Mano vaikai vadina mane ir vyra TU nieko baisaus tame nematau butu baisiau jei vardu kviestu doh.gif doh.gif
Atsakyti
man tai isvis net juokingai kai vaikas kreipiasi jus, toks jausmas kad i dede ar i teta kreipiasi , o ne i tevus savo...pastatoma lyg siena tarp vaiko ir tevu....tiktai uz tu....
Atsakyti
Tiktai "tu".
"Jūs" kreipiuosi į svetimus, gerokai vyresnius žmones.
Atsakyti
TU...
niekada neužmiršiu kaip viena mūsų giminaitė labai didžiavosi, kad jos dukra į ją ir į patėvį- mūsų giminaitį kreipiasi JŪS... kas įdomiausia, kad jų bendras sūnus kreipdavos į abu TU... ir kaip ta mergina neapsikentusi motinos teroro per vestuves... ją mandagiai pasiuntė... Eikit JŪS mama n... ir sėdusi į autobusą išvažiavo namo... jau praėjo penkiolika metų... o dukra su motina taip ir nebendrauja...
Atsakyti
Pati i savo tevus kreipiuosi TU,ir vaikas mum sako TU thumbup.gif
Atsakyti
zinau tokiu motinu , kurios pacios reikalauja, kad juvaikai i jas kreiptusi jus....man tai nesamone tikra....
Atsakyti
As i tevus kreipiuosi TU ir vaikas kol kas dar i visus kreipiasi TU,bet mokome, kad seneliams reikia sakyti JUS.
Atsakyti
QUOTE(Hedra:) @ 2010 01 18, 11:15)
man tai isvis net juokingai kai vaikas kreipiasi jus, toks jausmas kad i dede ar i teta kreipiasi , o ne i tevus savo...pastatoma lyg siena tarp vaiko ir tevu....tiktai uz tu....

drinks_cheers.gif ir aš tik už TU rolleyes.gif
Atsakyti
nenoreciau jog vaikai mane ar teti vadintu JUS schmoll.gif
Atsakyti
zinoma kad tik TU.NESUPRANTU AS TU TEVU KURIE NORI KAD SAKYTU JUS
Atsakyti

visiems savo giminaičiams sakydavau TU

JŪS-tarsi būdas atsiribot,ar pabrėžt svetimumą

ir auklėtiniai mane tujina,vardu šaukia
Atsakyti
QUOTE(Hedra:) @ 2010 01 18, 12:15)

visiskai pritariu. O pagarbos nuo to nesumazeja visiskai. Juk galima ir ta JUS pasakyti nejauciant jokios pagarbos viduje....
Atsakyti