Pati vadinau tevelius JUS ,man tai ne saltis o pagarba tevams .
Mano vaikai vadina mane ir vyra TU nieko baisaus tame nematau butu baisiau jei vardu kviestu
man tai isvis net juokingai kai vaikas kreipiasi jus, toks jausmas kad i dede ar i teta kreipiasi , o ne i tevus savo...pastatoma lyg siena tarp vaiko ir tevu....tiktai uz tu....
TU...
niekada neužmiršiu kaip viena mūsų giminaitė labai didžiavosi, kad jos dukra į ją ir į patėvį- mūsų giminaitį kreipiasi JŪS... kas įdomiausia, kad jų bendras sūnus kreipdavos į abu TU... ir kaip ta mergina neapsikentusi motinos teroro per vestuves... ją mandagiai pasiuntė... Eikit JŪS mama n... ir sėdusi į autobusą išvažiavo namo... jau praėjo penkiolika metų... o dukra su motina taip ir nebendrauja...
niekada neužmiršiu kaip viena mūsų giminaitė labai didžiavosi, kad jos dukra į ją ir į patėvį- mūsų giminaitį kreipiasi JŪS... kas įdomiausia, kad jų bendras sūnus kreipdavos į abu TU... ir kaip ta mergina neapsikentusi motinos teroro per vestuves... ją mandagiai pasiuntė... Eikit JŪS mama n... ir sėdusi į autobusą išvažiavo namo... jau praėjo penkiolika metų... o dukra su motina taip ir nebendrauja...
Pati i savo tevus kreipiuosi TU,ir vaikas mum sako TU
zinau tokiu motinu , kurios pacios reikalauja, kad juvaikai i jas kreiptusi jus....man tai nesamone tikra....
As i tevus kreipiuosi TU ir vaikas kol kas dar i visus kreipiasi TU,bet mokome, kad seneliams reikia sakyti JUS.
QUOTE(Hedra:) @ 2010 01 18, 11:15)
man tai isvis net juokingai kai vaikas kreipiasi jus, toks jausmas kad i dede ar i teta kreipiasi , o ne i tevus savo...pastatoma lyg siena tarp vaiko ir tevu....tiktai uz tu....
ir aš tik už TU
nenoreciau jog vaikai mane ar teti vadintu JUS
visiems savo giminaičiams sakydavau TU
JŪS-tarsi būdas atsiribot,ar pabrėžt svetimumą
ir auklėtiniai mane tujina,vardu šaukia
QUOTE(Hedra:) @ 2010 01 18, 12:15)
visiskai pritariu. O pagarbos nuo to nesumazeja visiskai. Juk galima ir ta JUS pasakyti nejauciant jokios pagarbos viduje....