Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu" ar "Jūs"? Kaip kreiptis į tėvus?

Kreiptis į tėvus "Jūs" buvo nuo seno priprasta, nes tai pagarbos ženklas ir mus tėvai taip nuo pat mažens auklėjo. Mano pačios vakai į mus su vyru kreipiasi "Tu". Atvirai, pavydėdavau slapčia draugėm, kurios su mamom kalbėdavosi, kaip su drauge. Ir man labai smagu, kad mano pačios vaikai nesikreipia į mane kaip į svetimą žmogų.
Atsakyti
i savo artimuosius kreipiasi tu o i svetimus mokinu kreiptis jus mirksiukas.gif ir niekada nenoreciau kad vaikai kreiptusi i mane ar teti jus
Atsakyti
tiktai TU ax.gif
Atsakyti
geriausia kad TU, nes mus buvo isaukleje kad sakytume JUS, gal ir gerai, bet kazkoks susvetimejima starp tevu ir musu buvo (nesakau kad del kreipimosi), taip pat budavo nesmagu prie draugu i tevus kreiptis jus doh.gif
Atsakyti
as uz "TU" kreipiantis i tevus, juk tai patys artimiausi zmoguciai ax.gif
vieniems "JUS" atrodo pagarbiai, bet man asocijuojasi su susvetimejimu...
dar nepatinka kitas krastutinumas, kai vaikas i tevus kreipiasi tiesiog vardu

Atsakyti
Nors aš į savo tėtį kreipiuosi TU, o į mamą JŪS smile.gif bet savo vaikus mokau kad kreiptūsi į mane TU.
Atsakyti
as visada kreipiausi i tevus Jus, taciau savo vaiko to nemokinu. Man labai patinka kai sako tu smile.gif
Atsakyti
Tiktai "tu" - kitaip net nenoriu galvoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2009 04 27, 21:19)
Tu. Nenorėčiau, kad mano vaikai į mane kreiptųsi Jūs. Kažkaip šalta ir svetima.

drinks_cheers.gif smile.gif
Noreciau buti ne tik mama savo dukrytem, bet ir vyresne drauge, o i draugus juk niekada nesikreptum Jus.

''Mama, ar Jus siandiena eisite i parduotuve?'' Brrrr.... dvelkia salciu.... schmoll.gif
Atsakyti
Savo tevams - tu, vaikas irgi kreipiasi i mus tu, nors paskutiniu metu labai daznai sako - Jus, nors man tai nelabai... ax.gif net neisivaizduoju, kodel, gal kad i uosvius as ir i kitus vyresnius zmones as kreipiuosi Jus... g.gif
Atsakyti
As tik uz TU ax.gif .
Atsakyti
i tevus TU,i uosvius taip pat vardais,jokiu jus pas mus seimoj nera.man tokie kreipiniai rodo artimesnius rysius tarpusavyje.
Atsakyti