Įkraunama...
Įkraunama...

RADASTĖLĖ, Tvirtovės al. 86A

papasakokit mamytes dar is sio darzelio kasdienybes.. planuojam cia eiti, tai idomu viskas.. zinau kad viakuciu nedug, uz tai ir tema nelabai aktyvi, bet gal vis tik papasakosit? wink.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
jau antra savaite. kaip vedu jauneli i si darzeli, lopselinuku grupe.
Noriu pasakyti, kad aukletojos abi labai fainos ir Nijole ir Aiste, o ir auklyte thumbup.gif ,
aisku einam tik iki pietuku. is pradziu, kol nesuprato sunelis, jam tik 2 metukai, likdavo net neatsisveikines, dabar, kai jau zino, kad cia jo "darbelis", paverkslena unsure.gif , bet kaip jau sakiau aukletojos ir auklyte moka uzimti tokius pypliukus. Ryt bandysim likti pietuku!
Atsakyti
QUOTE(zivilea @ 2010 10 08, 12:04)
Mano sunelis taip pat pradejo lankyti lopseli. Pradzioje buvo sokas man, o vaikas palyginti greit adaptavosi. Man nepatiko maistas, jis gal ir skanus, bet sveikumo atzvilgiu, tai  schmoll.gif  Bet ka darysi, teko susitaikyti. I lauka nevede palyginti ilgai, nors buvo labai silta ir visi vaikai lauke. Del to irgi buvau iskelusi klausima. Atsakymas jaunosios aukletojos buvo, kad ji nesusitvarko su 4 ar 5 vaikais. Tai as ir galvoju, ar jai isvis galima patyketi savo maziu... senoji aukletoja turbut dirba labai seniai si darba ir yra maciusi visko, tai su ja susikalbeti eina, ne visada, bet susikalbam. Bet jaunoji... ji kiek zinau direktores dukra, tai atitinkamai ir elgiasi... ateina veliau i darba, iseina irgi anksciau... i lauka neveda, idomu ka vaikuciai veikia per diena...

kazkaip buciau linkus pritarti siai nuomonei... verysad.gif Pakaiciau ir labai graziu atsiliepimu apie si darzeli, tai nezinau, ,kur tiesa g.gif . Pradejau savo didziaja ten vest sia savaite, nors tik 2.5m jai, bet prieme i darzelio grupe, kad rudeni vel nereiktu is naujo pratintis. Kas tikrai patiko - tai nereali vedeja, labai zmogiska, patarianti. Kas nepatiko? daug kas: labai vengia vaikus vest i lauka, kas man nepriimtina, grupese labai karsta, langai atidaryti pastoviai, susidaro skersvejai. Dar uzkliuvo higiena: labai jau vaikai ranku neplauna nei pries pietus, nei po tualeto, kuris beje irgi pastoviai vedinamas, o vaikai visi susile atlekia... del aukletoju dar nuomones nelabai turiu, mazokai laiko dar. ir is viso, ta nuomone labai jau ribota, nes tik kelios dienos praejo, be to nelabai zinau kaip kituose darzeliuose buna. tai tokia gan pasimetus esu. po triju pratinimosi dienu dukryte susirgo, tai visai gerai apmastymui ta pertrauka gavosi... gal tiesiog iprasti reikia, gal veliau kitaip pasirodys?
Atsakyti
Zinokit, man irgi norisi labai daug kuo pasiskusti... Labai doh.gif Tiesiai ir aukletojoms sakom, bet labai pyktis nesinori, kad po to vaikui netektu kenteti... Bet siaip esam labai nusivyle siuo darzeliu...
Taip, jaunoji aukletoja per daug sau leidzia doh.gif Negana to, kad ji tikrai daug anksciau iseina is darbo, vyras ne karta yra mates ja dienos metu isvaziuojant kazkur, kai vaikuciai palikti su auklyte.
Be to, vienu metu buvo tokia tradicija - kaip penktadienis, taip ''jusu vaikas serga, oziuojasi, verkia, nesusitvarkom'' ir t.t. ir pan blink.gif doh.gif Atsiet, atvaziuokit pasiimti. Matyt, visu vaiku tevams suskambina, prikalba, kad susirinktu vaikus ir jai - laisvas penktadienis doh.gif Nieko sau doh.gif
Kitas dalykas - del lauko, del rengimo ir pan. Taip, tikrai nesuprantu, kodel vaiku neveda i lauka arba kodel taip prirengia juos vedant i lauka blink.gif As savo vaika visada pratinau prie lietuvisko oro, kuris daznai nepastovus ar zvarbus. Eidavom i lauka ir per nedideli lietu, ir veja, ir kai saltoka. Rengdavau tiek, kiek pati, kad vaikas nesukaistu. Darzelyje gi vaikas visada buna slapia nugara, nes net esant +15 veda su silta striuke, po apacia palaidine ir megztiniu doh.gif Tragedija doh.gif Kai tik orai atsyla, vaikas nuolat serga doh.gif Sakem daug kartu. Atsakymas buvo - tau jau patikekit, zinom, kaip aprengt vaikus i lauka blink.gif
Daug dar priekaistu turiu, bet vienas ir labiausiai erzinanciu dalyku tas, kad vaiko nepratina prie tualeto arba puoduko, taip sakant rolleyes.gif Namie visa laika bunam be sauskelniu. Ir jau seniai, dar pries einant i darzeli. Darzelyje kazkodel aukoetojos ne pratina vaika sesti ant puoduko, o priesingai - nuolat auna sauskelnes blink.gif Atseit, vaikui stresas, nenori sest ant puodo, verkia ir pan doh.gif tokie pasiteisinimai doh.gif Na betgi jos aukletojos, pedagoges, ju pareiga lavint, mokint, auklet doh.gif doh.gif doh.gif Vaikas darzelyje ne progresuoja, o atvirksciai, ko mokiau, viskas suniu ant uodegos blink.gif Didziule problema su tom sauskelnem, nes vaikui jau beveik 3 metai... Aukletojos sako, kai pasipraso, pasodinam. Na bet tada reikia vaika laikyti be sauskelniu, kad jis pasiprasytu ant puoduko. Jau as, ne pedagoge, tai zinau. Jei visa laika bus su sauskelnem, tai nematys reikalo sest ant puodo... Zodziu, liudna, pikta, o pasiskust kam g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mimika78: 07 balandžio 2011 - 10:45
QUOTE(Mimika78 @ 2011 04 07, 11:45)
Zinokit, man irgi norisi labai daug kuo pasiskusti... Labai  doh.gif Tiesiai ir aukletojoms sakom, bet labai pyktis nesinori, kad po to vaikui netektu kenteti... Bet siaip esam labai nusivyle siuo darzeliu...

visai mane nuliudinot, nes labai jau daug Jusu pasakytos tiesos ir man nepatiktu schmoll.gif .
Atsakyti
Na ir as galiu pasisakyti,nera tas darzelis jau toks tobulas,kaip kazkas ji apraso,jei kam idomi mano nuomone,tai galiu pasakyt tragiskas tas darzelis schmoll.gif aukletojos gal ir geros,nors negali juk zinot,gal vienokios su tevais,o su vaikais gal visai kitokios,direktore.....kaip cia kazkas raso,gera,maloni......toli grazu nera taip, sakoma:tyli kiaule,gilia sakni knisa!Sesute?nezinau is vis ar bent zalia supratima turi apie maista ir kokio reik vaikam...nerasyciau taip,jei is pacio darzelio vidaus darbuotoju,nebuciau isgirdus visokiu siurpiu pasakojimu kas vyksta del maisto doh.gif darzelio kiemas?baisus!smelio deze nutriusus,daugiau visiskai nieko verysad.gif jau senai gailiuos ,kad ten vedu vaika,bet....turbut pacios zinot,kad pakeist kita darza nera taip lengva,nera niekur vietu,bet padarysiu viska,kad nuo rugsejo jau ten nebeeitumem verysad.gif
Atsakyti
Nzn, man darzelis visai nieko, lankom nebe pirmus metus.
Vidus, bei kiemas nelabai, nors pavasari pastate naujas ciuozyklas ir laipynes
Bet is savo vasarines patirties galiu pasakyti,( vasara vedziau i du skirtingus darzus, nes sitas nedirbo) tai kad ir kokia nauja superine aplinka butu, jei aukletoja nekokia, tai vaikas nenores eiti. Taigi mano mazoji, sake kada grisim i Radastele, nes labai pasiilgo aukletoju ax.gif
taigi manau svarbiausiai kaip vaikas jauciasi
maniske nori eiti ir jai viskas ok sitam darze mirksiukas.gif
Atsakyti
mes užsirašę į šį darželį nuo kito rudens. bet antruoju pasirinkimu.
iš to, ką pamačiau užėjus, nelabai patiko, bet darželis strategiškai patogioj vietoj, pasiimt patogu ir seneliams, ką vistiek reikės gana dažnai daryti smile.gif tai jei vis dėl to teks eiti į šį darželį, tikiuos ir maniškiui patiks. 4u.gif
Atsakyti
Na vienai mamytei tai pritariu per vasara kai nedirbo darzelis ir reikejo lankyti kitus į viena darzelį puse men vaiko nevedziau , nes teko kalbeti su aukletoja kodel vaikas kalba, kad aukletoja musa jį (apsiašarojes verkia kad nenori i ta darzeli). Aš manau nedarželio turije daiktu, aplinkoje, o butent kaip jaučiasi vaikas reikia stebeti. O šitam darželi aš manau vaikučiai tikrai greitai adaptuojasi.
Tad tikrai nereikia gasdintis tos aplinkos.
Atsakyti
Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyrius patvirtino įsakymą, pagal kurį darželiuose mokami būreliai, spektakliai ir kiti renginiai gali vykti tik pasibaigus grupės darbo laikui (18-19val.). Tai reiškia, kad praktiškai darželyje būrelių nelieka.
Kam šis įsakymas aktualus, galite paskaityti čia http://www.supermama...;#entry50808926
Atsakyti
Mūsų atsiliepimai apie šį daržą geri - pusmetį lankėme pačių mažiausiųjų grupę Pabiručiai. Puikios mylinčios vaikus auklėtojos Nijolė ir Neringa, šauni auklytė. Daržiukas mažas, jaukus, būtume jį lankę iki pat galo, tiesiog pagaliau patekome į darželį, esantį mūsų kieme, tad šiuo atveju nugalėjo patogumas..
Atsakyti
Mes nelankom sio darzelio nes esam per mazi bet ir neleisciau savo vaiko ten..Aplinka baisi, kas is to kad smelio deze yra- ji uzrakinta!!!Kas is to kad pastate naujas supynes- bet supyniu nepakabino!!!Tvora apsiurus,vietose jos isvis nera..Per darzelio teritorija vaiksto kas nori dienos metu..Kosmaras..apskusti direktore reikia...
Atsakyti