Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis 29 tema

QUOTE(Rasytce @ 2009 04 27, 10:56)

oi, apsieikim be tu abstrakciju - sypsena,

bet gi sypsena taip platu... ax.gif vaiko sypsena, akiu sypsena, gatveje sutikto zmogaus sypsnis... bet ne tai ne biggrin.gif nzn.. siulykit 4u.gif visvien greiciausiai nespesiu pagaut kadro smile.gif as kazkaip nemoku per savaite taip greit apsifotkint pagal tema biggrin.gif i geltonos tema atsiveziau fotke pirmadieni, kai jau kita prasidejo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 04 27, 11:32)
bet gi sypsena taip platu...  :

tai cia jau kaip pasakys dauguma taip tegu ir buna smile.gif man su gamta susisije butu daug paprasciau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 04 27, 10:38)
Tikiuosi sia vasara pagaliau pavyks pakeliauti, tai noretusi graziu nuotrauku (ir peizazu ir portretu) ir iki tol ismokti naudotis, bet visos sumos susides  doh.gif ir nesinori sugadinti is karto  ax.gif

tada tik universalus pades.
18-55, 17-70 ar kazkas panasaus (dabar turiu sigma 17-70 f/2.8-4.5, pakankamai pigus variantas su geru piesiniu. peppi irgi tokiu viska fotografuoja, ca_girl irgi ilga laika juo fotografavo atrodo). su 50tuku teko keliaut i ryga (tuo metu jis uzstrigo pas mane ant fotiko ir nenusiiminejo biggrin.gif), tai nepadariau nei vienos grazios miesto foto, nes tiesiog niekas nesutilpo i kadra unsure.gif nei viena varpine, nei viena baznycia... prakeikiau tuo metu 50tuka, nes cia jau geras piesinys man niekuo negalejo pagelbeti, kai gatveje ribotai gali atsitraukti, kad bandyt sutalpint kadran koki pastata)
nuotraukos savaime netaps geros, nusipirkus gera objektyva. svarbu moket valdyt fotika, zinot kada trumpinti islaikyma, pritaikyti ekspokorekcija, kelti ISO, jungti blykste ir t.t. tai svarbiau.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 04 27, 09:57)
tada tik universalus pades.
18-55, 17-70 ar kazkas panasaus (dabar turiu sigma 17-70 f/2.8-4.5, pakankamai pigus variantas su geru piesiniu. peppi irgi tokiu viska fotografuoja, ca_girl irgi ilga laika juo fotografavo atrodo). su 50tuku teko keliaut i ryga (tuo metu jis uzstrigo pas mane ant fotiko ir nenusiiminejo biggrin.gif), tai nepadariau nei vienos grazios miesto foto, nes tiesiog niekas nesutilpo i kadra  unsure.gif nei viena varpine, nei viena baznycia... prakeikiau tuo metu 50tuka, nes cia jau geras piesinys man niekuo negalejo pagelbeti, kai gatveje ribotai gali atsitraukti, kad bandyt sutalpint kadran koki pastata)
nuotraukos savaime netaps geros, nusipirkus gera objektyva. svarbu moket valdyt fotika, zinot kada trumpinti islaikyma, pritaikyti ekspokorekcija, kelti ISO, jungti blykste ir t.t. tai svarbiau.

Dekui 4u.gif uzsirasiau ax.gif
Mokausi blush2.gif va savaitgali maziu vidury dienos su blykste (silpna padariau) fotografavau, parke, zmones idomiai ziurejo, bet uztad rezultatas neblogas (apsvietimo)- veidas matosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2009 04 27, 11:12)
Dekui  4u.gif uzsirasiau  ax.gif
Mokausi  blush2.gif va savaitgali maziu vidury dienos su blykste (silpna padariau) fotografavau, parke, zmones idomiai ziurejo, bet uztad rezultatas neblogas (apsvietimo)- veidas matosi  ax.gif

Man idomau ko tie zmones i tave taip idomiai ziuri?Jau nepirma karta tai sakai.As kiek fotkinu nei karto nesu pastebejus idomiu zvilgsniu,nes as neziuriu ar kas i mane ziuri,as tiesiog fotkinu. ax.gif
Atsakyti
Rico, as irgi pradzioj su kitiniu fotografavau. Siuo atveju labai pritariu Sansarai, jei jau labai kitinio nesinori, tada gal Sigma g.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 04 27, 10:15)
Man idomau ko tie zmones i tave taip idomiai ziuri?Jau nepirma karta tai sakai.As kiek fotkinu nei karto nesu pastebejus idomiu zvilgsniu,nes as neziuriu ar kas i mane ziuri,as tiesiog fotkinu. ax.gif

lotuliukas.gif gal man galvoj cia, bet tikrai pasiziuri kai as kokia medzio saka fotkinu, bet jau pradedu nebekreipti demesio, bet kad cia visi toki jautrus doh.gif (karta maziau zaidimuose issitraukiau fotika, tai per 10 s pribego darbuotoja ir sako, kad negalima, nes kas nors gali nenoreti, kad ju vaikas netycia i kadra papultu) tai nuo tada ir ziuriu kas cia ziuri
Atsakyti
Dekui visoms uz pagalba ir patarimus del objektyvo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 04 27, 10:57)
18-55, 17-70 ar kazkas panasaus (dabar turiu sigma 17-70 f/2.8-4.5, pakankamai pigus variantas su geru piesiniu. peppi irgi tokiu viska fotografuoja

tak točna smile.gif
Sansara, o tau laikant objektyvą žemyn anas neišlenda pats? galvoju ar man vienai čia taip doh.gif jis taip elgiasi nuo pačių pradžių doh.gif biškį nervuoja...

į saulės temą įdėsiu kelias foto su modeliu, man čia išdegimai netrukdo, kaip tik tinka bet jūs iš šono gal kitaip pasakysite unsure.gif
user posted image

user posted image

čia ko gero blenda būtų pagelbėjusi g.gif turiu bet nenaudoju doh.gif
user posted image

o čia dar šiaip ne į saulės temą smile.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
dar viena i saules tema :

paciu laiku

user posted image
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 04 27, 10:46)
Dekui visoms uz pagalba ir patarimus del objektyvo 4u.gif

Tikrai didelis dekui 4u.gif klausimu dar bus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2009 04 27, 11:12)
verysad.gif  drinks_cheers.gif
Dėsiu, bet dabar jau nervas jama, nesusikalbu su savo muiline doh.gif  biggrin.gif
Aš ir apie šitą galvoju. ax.gif

( buna ,kad as ir su savo V nesusilkalbu biggrin.gif ) siaip is tavo darbu tikrai to nepasakyciau schmoll.gif !!

QUOTE(inesaS @ 2009 04 27, 12:15)

as pro masinos langa city'je fotkinau,tai va siandien pasiziurejau,kad tie mano kostiumuotieji praktiskai kiekvienam kadre itartinu zvilgsniu ziuri i obj. lotuliukas.gif doh.gif
o apie vaiku zaidimu aiksteles is vis patyliu doh.gif

QUOTE(peppi @ 2009 04 27, 12:55)
į saulės temą įdėsiu kelias foto su modeliu, man čia išdegimai netrukdo, kaip tik tinka bet jūs iš šono gal kitaip pasakysite unsure.gif

man tai graziai jie ziurisi,tik spalvotose gal truputi sharpo daugiau noretusi 1 & 3 unsure.gif
o j/b tai wub.gif wub.gif
visu kadravimas wub.gif
Papildyta:
QUOTE(jolitana @ 2009 04 27, 13:07)
dar viena i saules tema :

paciu laiku

laaabai norisi erdves virsuj parasparnio smile.gif o saule tokia siaip sau unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ediper: 27 balandžio 2009 - 12:14