Zitlali, aš mažai foto dedu, komentuok drąsiai iš vis kol visos nepakomentavo, kad kojų trūksta tol man jų netrūko žodžiu gerai, kad yra komentuojančių
QUOTE(Rico @ 2009 04 27, 10:08)
Sakai jei taip galima, tai gerai, bet cia kaip su masina- reik ismanancio perkant- ka as ten- diafragma pasukinesiu, greiti pareguliuosiu... va kol nepaskaiciau ne nebutu buve minties, kad fotografuot ir ziuret kur fokusas ir pan
oi, sunku... na, bet pabandziau ir isimylejau, nenurimsiu
oi, sunku... na, bet pabandziau ir isimylejau, nenurimsiu
as kai pirkau nieko nesukinejau neatsimenu ar is vis ijungem ji zinok matosi is karto ar ne padielka kokia ir koks tas pardavejas,siaip jie ima is gamyklos ir stumdo ebay'juj -nieko nera ten tiems fotikams o kit'as gi dovanu eina tai ko tu cia galva suki? paskui nusipirksi ko tau truks
QUOTE(A.M @ 2009 04 27, 02:30)
ir pabandziau macro
patiko gal kiek viršaus trūksta, bet tas švelnus fonas
kas pasiūlys naują savaitės temą?
QUOTE(Rico @ 2009 04 27, 09:52)
kaip kazkas siom dienom rase, kad kas renkas veidrodzius is sios temos gali nepirkti kitinio, bet nezinau ar as jau papuolu i ta grupe
as kit'ini savo padejau sonan tik siu metu vasario men iki tol turejau pigiausia 50tuka f/1.8 ir kitinuka. ir krikstynas su kitiniu drasiai fotkinau pagal uzsakymus, nes zinojau jo "ozius" ir minusus taip pat puikiai. ir nereik visokiu tele, makro, portretiniu ar fiksu specifiskesniu, kol nezinai kas patinka ir ko nori. kit'inukas ne stebuklas, bet universalus tiek zidinio nuotolio, tiek panaudojimo prasmemis. piesinys prastokas, bet kol pajutau kuriose vietose jis "prastas" praejo 1.5 metu.
geras stiklas, kuris vertas idetu pinigu, kainuos tiek pat, arba daug brangiau nei body's kuri issirinksi.
as visada pradzioje uz pakankamai pigu varianta, be didesniu investiciju, nes neaisku, kiek fotkinsi, ar visai fotkinsi, ka fotkinsi ir kodel fotkinsi. kai jau zinosi, "noriu portretu ir dar makro, su tokiu ir tokiu zidinio nuotoliu, kad butu nekintanti diafragma per visa zidinio nuotoli ir dar pageidautina greitas varikliukas objektyve, gal dar stabilizatoriaus noreciau", tada gali pradet galvot apie kazka brangesnio
Na ir pavaret merginos jus cia per savaitgali sveikinimai visoms su kudros paausktinimais.. nebespeju niekur as ziureti ...
Nebepaimu fotiko i rankas ( vis kazkokia apemusi nuotaika, kad vistiek nieko man nesigauna , ai depresija matyt pavasarine). Su mergina pasivaiksiot buvom, tai zaidimu aisdktelej Nikonai tik caksi.. galvoju, va kazkuri turbut is SM
Nebepaimu fotiko i rankas ( vis kazkokia apemusi nuotaika, kad vistiek nieko man nesigauna , ai depresija matyt pavasarine). Su mergina pasivaiksiot buvom, tai zaidimu aisdktelej Nikonai tik caksi.. galvoju, va kazkuri turbut is SM
QUOTE(ediper @ 2009 04 27, 08:14)
as kai pirkau nieko nesukinejau neatsimenu ar is vis ijungem ji zinok matosi is karto ar ne padielka kokia ir koks tas pardavejas,siaip jie ima is gamyklos ir stumdo ebay'juj -nieko nera ten tiems fotikams o kit'as gi dovanu eina tai ko tu cia galva suki? paskui nusipirksi ko tau truks
As is jusu pokalbiu susidariau ispudi, kad be kitinio pigiau tik bodis ai, tai tada viskas aisku
QUOTE(Sansara @ 2009 04 27, 08:29)
as kit'ini savo padejau sonan tik siu metu vasario men iki tol turejau pigiausia 50tuka f/1.8 ir kitinuka. ir krikstynas su kitiniu drasiai fotkinau pagal uzsakymus, nes zinojau jo "ozius" ir minusus taip pat puikiai. ir nereik visokiu tele, makro, portretiniu ar fiksu specifiskesniu, kol nezinai kas patinka ir ko nori. kit'inukas ne stebuklas, bet universalus tiek zidinio nuotolio, tiek panaudojimo prasmemis. piesinys prastokas, bet kol pajutau kuriose vietose jis "prastas" praejo 1.5 metu.
geras stiklas, kuris vertas idetu pinigu, kainuos tiek pat, arba daug brangiau nei body's kuri issirinksi.
as visada pradzioje uz pakankamai pigu varianta, be didesniu investiciju, nes neaisku, kiek fotkinsi, ar visai fotkinsi, ka fotkinsi ir kodel fotkinsi. kai jau zinosi, "noriu portretu ir dar makro, su tokiu ir tokiu zidinio nuotoliu, kad butu nekintanti diafragma per visa zidinio nuotoli ir dar pageidautina greitas varikliukas objektyve, gal dar stabilizatoriaus noreciau", tada gali pradet galvot apie kazka brangesnio
tai va, kad dar nezinau ko noriu, bet... (tuoj igrisiu)
Tikiuosi sia vasara pagaliau pavyks pakeliauti, tai noretusi graziu nuotrauku (ir peizazu ir portretu) ir iki tol ismokti naudotis, bet visos sumos susides ir nesinori sugadinti is karto
Labas rytelis
smagu girdet nes jau buvau bepradedanti galvot, kad as nenormali kazkokia, kad man tas kitinukas ner jau toks blogas...
Ir dar smagiau, kad uzsuki pas mus
---------------------
man, panasu, visgi reiks imt atostogas nuo SM, atsilus orams - nieko nicnieko nebespeju...
QUOTE(Sansara @ 2009 04 27, 10:29)
as kit'ini savo padejau sonan tik siu metu vasario men iki tol turejau pigiausia 50tuka f/1.8 ir kitinuka...
smagu girdet nes jau buvau bepradedanti galvot, kad as nenormali kazkokia, kad man tas kitinukas ner jau toks blogas...
Ir dar smagiau, kad uzsuki pas mus
---------------------
man, panasu, visgi reiks imt atostogas nuo SM, atsilus orams - nieko nicnieko nebespeju...
QUOTE(Rico @ 2009 04 27, 10:38)
As is jusu pokalbiu susidariau ispudi, kad be kitinio pigiau tik bodis ai, tai tada viskas aisku
Tikiuosi sia vasara pagaliau pavyks pakeliauti, tai noretusi graziu nuotrauku (ir peizazu ir portretu) ir iki tol ismokti naudotis, bet visos sumos susides ir nesinori sugadinti is karto
niu tai ir imk kit'a nes geresni obj brangesni arba tiek pat kiek body's ... as pvz 50uka tik namuose naudoju,visur kitur su kit'u ... tikrai jei nezinai ko nori,tai tai ir nesuk sau galvos,jau ir taip body issirinkt ne suns pypas,kaip sakant
Papildyta:
QUOTE(Peperoni @ 2009 04 27, 10:43)
Labas rytelis
tikrai neblogas tik man pvz jis jau nebeispildo noru MB baisus gamtos ir gyvunijos myletojas ,tai reikia biski zoom'o didesnio
QUOTE(ediper @ 2009 04 27, 08:47)
niu tai ir imk kit'a nes geresni obj brangesni arba tiek pat kiek body's ... as pvz 50uka tik namuose naudoju,visur kitur su kit'u ... tikrai jei nezinai ko nori,tai tai ir nesuk sau galvos,jau ir taip body issirinkt ne suns pypas,kaip sakant
Aisku, dekui didelis galvos sukimas laukia
QUOTE(A.M @ 2009 04 27, 02:30)
ir pabandziau macro
labai maza ryskumo zona. su kuriuo obj fotkinai? jei jau macro, tai as megstu kad visas objektas butu rykus, o jau viskas kas uz jo - isplauke
QUOTE(Rico @ 2009 04 27, 09:09)
tik noriu paklaust patarimo- ar ne per aukstai soku? Vis tiek esu pradziamoksle, gal is pradziu 3sk (koks 450 ar pan) tiktu?
na jau cia merginos tau tieeeeek patarimu paciu paciausiu susake, kad nelabai ka ir bepridursi.
sutinku su Zitlali, kad as tavo pirkciau toki, koki galiu isigyt geriausia uz tam tikra pinigu suma
QUOTE(Zitlali @ 2009 04 27, 10:29)
Naujai temai - vanduo, sypsena, draugas (nuo meskucio vaiko rankose iki poreliu mieste ) , meile (man pavasaris galvoj ), ramybe? isbrokuosit jauc viska
oi, apsieikim be tu abstrakciju - sypsena, draugas, meile ir pan. - tai mane zudo - gal geriau daiktus kokius imkim - va vanduo tinka - vis kazkur isvaziuoji - tai vadens telkiniu visuomet yra pakelyje
Labas rytas
QUOTE(inesaS @ 2009 04 26, 21:56)
lamella,grazi foto.Nu zinok ir as nesusikalbu su savo muiline.W/B grybus pjauna juodai,net vergti norisi.Nieko neveikiu tik nustatineju ir vis tiek nepataikau,uzkniso juodai.
QUOTE(ediper @ 2009 04 26, 22:20)
Lamellos,gelyte labai grazi ir tie spinduliukai ir mini vortatinklis ir nesnekek,kad nebedesi foto !!!
Dėsiu, bet dabar jau nervas jama, nesusikalbu su savo muiline
QUOTE(Sea_ @ 2009 04 27, 00:19)
InesaS,as siulyciau, pirkt 50mm f1.8 Paskui kai suprasi kokio nori dar isigysi, o sitas visada bus idealus portretams, ypac aplinkoje su maziau sviesos.
Aš ir apie šitą galvoju.