Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis 29 tema

QUOTE(Peperoni @ 2009 04 28, 12:14)
Man tai kazkaip baisu i ja ziuret (ne del to, kad nepatinka ar pan.) ... nes toks jausmas, kad jinai tuoj tuos savo papycius nusitarkuos su ta tarka....  doh.gif  lotuliukas.gif nu ir toliau ka mano vaizduote piesia - nebepasakosiu....  hihihi.gif  blush2.gif

na jau na jau smile.gif
man tai labai patinka šitas kadras smile.gif
drąsus bet kasdieniškas, kiekvienas galėtų taip nufotografuoti bet ne kiekvienas nufotografuoja smile.gif o jei ir pamėgintų - žiūrėk ir nesigautų... ax.gif
žodžiu aš čia matau visko kur kas daugiau nei vien papukus...man patinka

QUOTE(lamella @ 2009 04 28, 12:15)
(susipykau su savo muiline negrįžtamai matyt, nu nei vieno kadro normalaus nepavyksta pagauti doh.gif )

console.gif
viskas bus gerai

QUOTE(bonda @ 2009 04 28, 12:20)
tai ka kalbet man ax.gif  doh.gif

a tu neblogai kalbi, taip ir toliau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2009 04 28, 13:55)
na jau na jau smile.gif
man tai labai patinka šitas kadras smile.gif
drąsus bet kasdieniškas, kiekvienas galėtų taip nufotografuoti bet ne kiekvienas nufotografuoja smile.gif o jei ir pamėgintų - žiūrėk ir nesigautų... ax.gif
žodžiu aš čia matau visko kur kas daugiau nei vien papukus...man patinka

hihihi.gif kartais leidziu sau nukrypt i lankas... biggrin.gif blush2.gif o del viso kito tai sutinku su Tavim drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2009 04 28, 13:26)

Nesinervink, manau ne tik muiline siuo taveju fokusa nusokdintu - beveik tikiu, kad ir mano veidrodinis. Siuo atveju gal diafragma privert reikejo, kad ryskumo laukas platesnis butu, arba kaimynui kepure nuimt, kad veidas ne sesely butu g.gif

Ačiū už patarimą, kitą kart pabandysiu taip kaip sakai. 4u.gif f2.8 buvo, o išlaikymas 1/60, jei diafragmą būčiau platinus tai išlaikymas ilgesnis, būčiau sudrebinus viską jaučiu blush2.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 04 28, 13:26)
Lamella otai kur tavo fotikas su kuriuo viska anksciau fotkinai  g.gif praleidau... ar cia taviskis grybauja

Tas pats su kuriuo visad fotkinu, bet pastaruoju metu nesiseka, greičiau tą veidrodinį insigyčiau, tada tik save kaltinčiau jei kas blogai pavyktų biggrin.gif
QUOTE(Rico @ 2009 04 28, 13:37)
Man atrodo per daug ismokai ir muiline supyko tongue.gif

būtų gerai, kad taip būtų biggrin.gif

QUOTE(peppi @ 2009 04 28, 13:55)
console.gif
viskas bus gerai

tikiuos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2009 04 28, 14:04)
Tas pats su kuriuo visad fotkinu, bet pastaruoju metu nesiseka, greičiau tą veidrodinį insigyčiau, tada tik save kaltinčiau jei kas blogai pavyktų biggrin.gif

butu gerai, kad taip butu lotuliukas.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif na šiandien spamo visiškai nėr biggrin.gif plepės jūs, plepės smile.gif

peppi nuotraukoje išdeginta, tai išdeginta, bet dantų baltumas thumbup.gif lotuliukas.gif Beje garažai visgi blaško dėmesį (anose buvo geriau).
Šiandien vėl bandžiau saulėje su blykste doh.gif Peppi, papasakok kaip darai... Aš, jei naudoju blykstę, turiu mažinti ir jos galingumą, ir ekspoziciją redaguoti...

wyshnia, o man daug krutinės... bet akys thumbup.gif bigsmile.gif

Puke, tiesionk stalą smile.gif

Į šypsniukų temą:
user posted image

Apie ND. Kažkaip iki šiol visos darė ir padarė be papildomų paaiškinimų... gal reik daugiau pvz įkelti į galeriją, kad suprantamiau būtų... (ir beje tas žaidinimas su ps ir koliažų darymas man nelabai suprantamas šiems ND darbams... schmoll.gif )
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 04 28, 09:43)
nuotaikinga,tik fonui raiskingesniu spalvu noretusi,vis tik papludimys  blush2.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 04 28, 10:46)
lotuliukas.gif gera foto

dekui uz komentarus 4u.gif 4u.gif spalvos tokios kokios ir buvo, kazkokia migla ant juros uzejus buvo doh.gif pasiteisinau tongue.gif

QUOTE(bonda @ 2009 04 28, 12:02)
ir dangus, ir zeme isdeginti unsure.gif  ir... negi nerandat geresnes vietos nei garaziukai fotkintis blush2.gif

fonas garazinis man nekliuna, tik persviesta gerokai, bet kai tokios salygos, tai atleistina tongue.gif

QUOTE(bonda @ 2009 04 28, 12:09)
  gerai, kad is tu krutu niekas nevarva tiesiai i ta bliuda doh.gif  doh.gif  doh.gif

lotuliukas.gif prisijuokiau thumbup.gif
Atsakyti
Aciu visoms uz mano aerouosto komentarus. 4u.gif

Tai jau pasisakysiu dabar. biggrin.gif Bendrom temom, ne apie konkrecias foto.

Del to, ar nuotrauka pati turi kalbeti, ar gerai, kai aprasymas padeda.
Kazkada maciau nuotrauka, kazkokio metinio pasaulinio geriausios foto konkurso nugaletoja. Kambaryje ant lovos (per viduri foto) stovi pagyvenes zmogus kazkokia kaip ir balerinos suknele, aplinkui bardakelis. Galvoju, kas cia dabar per nugaletojas? g.gif O tada pasiskaiciau aprasyma: veiksmas vyksta Lenkijos, istorija apie kazkoki cirka, kuris zlugo, ir visi darbuotojai liko be darbo, ir sitas vyrukas - cirko akrobatas. Ir man sitas aprasymas tiesiog viska apverte aukstyn kojom - pamaciau vyro akyse ilgesi, nuoskauda, atsirado istorija, jausmas, foto pasidare paveiki emociskai.
Tai vat, ir manau, kad aprasymas butinas, jei jis padeda suvokti foto. Bet jei tai, pvz, niekuo nesusijusi skambi citata, bandant foto pritemti prie meninio lygio biggrin.gif - tai, aisku, aprasymas tik kenkia. biggrin.gif

Del nuotrauku fotoshopinimo. As vienareiksmiskai esu uz visu moderniu gyvenima palengvinanciu nuotrauku kokybes didinimo priemoniu naudojima. Is kitos puses - as vienareiksmiskai uz naturaluma. Ir manau, kad sioje temoje rodomi darbai daznai perzengia naturalumo riba.
Cia nieko nebaksnoju pirstu, kalbu bendraja prasme apie musu darbus, iskaitant ir manuosius. Kadangi esame pradziamoksles, manau, kad pradzioje dar galima atleisti tuos eksperimentavimus ir nora viska isbandyti. Bet svarbu laiku baigti eksperimentus ir jausti riba. O pries imant redaguoti zmogu tai apskritai reikia labai gerai pagalvoti. Pvz, persarpintos akys - nekoks vaizdelis... schmoll.gif Subtilumas ir naturalumas - tikrai svarbiau. ax.gif

Wyshnia, tai jau prasom pasidalinti savo ziniomis, kuo gi skirias 50-ukai 1,4 ir 1,8 bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikkė: 28 balandžio 2009 - 13:27
QUOTE(Ninin @ 2009 04 28, 13:08)
Šiandien vėl bandžiau saulėje su blykste  doh.gif Peppi, papasakok kaip darai... Aš, jei naudoju blykstę, turiu mažinti ir jos galingumą, ir ekspoziciją redaguoti...

pamėginsiu...nors nesu blyksčių žinovė ar mėgėja smile.gif čia vienas iš milijono kartų (ta prasme vienas iš labai retų kartų) kai ją naudojau doh.gif
tai pirmiausia naudojau tą blykstę kuri jau yra fotike
pas mane ji visada yra pamažinta pora padalėlių
fotografuoju jau dabar visada ant Manual režimo...nežinau, tiesiog kažkada susivokiau, kad su juo man geriausia
na ir ką, pabandai, pasižiūri, pareguliuoji expoziciją, vėl pabandai... smile.gif taip kol gauni nors ką nors padoresnio
vėliau rawą dar pašviesini su saiku o tada dar ir actioną photoshope užmeti jei tinka biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 28 balandžio 2009 - 13:28
Sveikos. kad nebuciau visai pasyvi skaitytoja, tai bent sypsenos temai nuotraukyte parodysiu. blush2.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2009 04 28, 14:22)
na ir ką, pabandai, pasižiūri, pareguliuoji expoziciją, vėl pabandai... smile.gif taip kol gauni nors ką nors padoresnio

a nu šitaip, tai išgaunu kažką geriau/blogiau ir aš smile.gif tik va modeliukas nelabai kantrus lotuliukas.gif visgi teks vyrui "atidirbti" šį procesą cool.gif
Ačiuks 4u.gif

Egzo wub.gif wub.gif wub.gif o wb nenugrybavo? g.gif Bet jau spalvos wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ninin: 28 balandžio 2009 - 13:34
Egzo man siek tiek per rausva (net kailiukas rausvokas, ne baltas smile.gif ) ir akytese fokuso noretusi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 28 balandžio 2009 - 13:38
QUOTE(peppi @ 2009 04 28, 13:22)

na ir ką, pabandai, pasižiūri, pareguliuoji expoziciją, vėl pabandai... smile.gif taip kol gauni

o kaip jus cia visos ekspozicija reguliuojat?

pas mane manual rezime ekspozicijos negaliu reguliuoti ji pati reguliuojasi padal diafragma ir islaikyma.

susimaisiau visai, supratau,kad nieko apie ekpozicija nesuprantu. doh.gif
Atsakyti