Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis 29 tema

va, kaip visiskai nesarpintas variantas atrodo:

user posted image

cia jau tvarkoj g.gif

buvo toks:

user posted image

Eres, jei fokusas pabega, gal reik ka pareguliuot fotike? g.gif as uzsidejus, kad man fokusavimas butu pagal mano pacios nusistatyta taska ir ekspozcija pagal fokusavimo taska. Anksciau niekaip nepavykdavop nufotkint vaiko, grauziancio zaisla, fokusas sokdavo i rysku zaisla, o ne i akis..
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 04 28, 10:00)
arba dar galvoju, kad pasviesinciau ir pakontrastinciau tik akis ...  ax.gif

biggrin.gif Ir nedarydama tokiu sposu gretimoj temoj velniu gavau, o jei pradeciau doh.gif Ne, as pries tokius koregavimus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 04 28, 11:07)
bet panasu, kad kai mes non stopu apie tai snekejom - tai ir suvokem... o dabar naujokeliams zyyymiai sunkiau .... ax.gif

gali but ir taip drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2009 04 28, 12:19)
biggrin.gif Ir nedarydama tokiu sposu gretimoj temoj velniu gavau, o jei pradeciau doh.gif Ne, as pries tokius koregavimus biggrin.gif

lotuliukas.gif as t.p. man kazkaip jau apgaulingai taip,daugiau manipuliacijos jau... aisku jei ta foto asmeniskai labai brangi ir nera norm. fokuso,tada gal ir verta,bet visuomeniniam rodymui ... g.gif
Atsakyti

QUOTE(bonda @ 2009 04 28, 10:56)
kas ju neturi ax.gif  lotuliukas.gif o siaip vaikus fotkint -tai tikrai darbas mirksiukas.gif
o dar tevelis gal neissimiega, tai rankos padreba tongue.gif  blush2.gif  lotuliukas.gif

Nu gal kažkiek ir tiesa !

Exif -as Po maudynių

Exposure Time = 1/60"
F Number = F3.2
Exposure Program = Aperture priority
ISO Speed Ratings = 400
Exposure Bias Value = ±0EV
Focal Length = 50mm

Išlaikymas kaip ir ant ribos !
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 04 28, 12:07)
Tie ND tikrai nebuvo konkretizuoti del to, kad pacioms susivokt, kame ten kampas su tais ryskumo gyliais ir diafragmom.... ax.gif todel ir nebuvo pamineta kokaim fone ir ka daryt... bet panasu, kad kai mes non stopu apie tai snekejom - tai ir suvokem... o dabar naujokeliams zyyymiai sunkiau .... ax.gif

aisku,gali buti drinks_cheers.gif as turbut tik sau galvoj taip klaidingai susidejau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2009 04 28, 12:16)
Aciu labai visoms uz nuomone. Tikrai labai labai idomu skaityti.Peperoni, 50'tukas cia 1.4. Su f/2.8 sioje nuotraukoje. Bonda akim nieko nedariau - toks jau jis pas mus nuo gimimo smile.gif Zitlali, as kazkaip uz sia butent nespalvota, kad margas fonas neblaskytu, na bet veliau pabandysiu ir spalvota parodyt. 4u.gif
Del to as sutinku - nereikia rasyti - 1. tas ir tas, 2. tas ir tas... Bet as sakykim nuo pat pradziu jusu klausiau, koks tu uzduociu tikslas - nes nezinant, kaip jos gime, tik pirma gana aiski atrodo. Visos kitos tai  g.gif  unsure.gif

kaip matau stipriai skirias tie 50-ukai 1,4 ir 1,8 unsure.gif

Cia Raige tokias uzduotis mums dave, kad suvoktume kaip kinta ryskumo gylis keiciant atstuma link objekto, plius rankai ir fokusavimui papraktikuot smile.gif

del PS as kazkaip labai nenoriai lendu prie zmogaus su juo... ax.gif fonas, blaskantys nereikalingi objektai kadre - jau kita opera - bet zmogu labai greit gali padaryt nebeatpazistamu... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 28 balandžio 2009 - 11:30
QUOTE(Peperoni @ 2009 04 28, 10:28)
kaip matau stipriai skirias tie 50-ukai 1,4 ir 1,8  unsure.gif

Cia Raige tokias uzduotis mums dave, kad suvoktume kaip kinta ryskumo gylis keiciant atstuma link objekto, plius rankai ir fokusavimui papraktikuot smile.gif

Kiek teko skaityt, tai skiriasi... unsure.gif

O del uzduociu, tai as ir sakau, nereikia rasyt, kad taip ir taip daryk, bet pvz.: pirmoji uzduotis - suprasti, kaip ryskumo gylis priklauso nuo diafragmos ir zidinio nuotolio. Galima parasyt, kaip daryt.... Bet jei zmogus nesupras esmes, tai ar bus tikslas parasytas, ar nebus ND nepadarys teisingai. O jei supras, tada ir aiskint daug nereikes... Manau g.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2009 04 28, 12:16)
Zitlali, as kazkaip uz sia butent nespalvota, kad margas fonas neblaskytu, na bet veliau pabandysiu ir spalvota parodyt.

idomu butu bigsmile.gif

QUOTE(wyshnia @ 2009 04 28, 12:19)

ako velniu g.gif naudojimasis technologijom nepriimtinas? tongue.gif cia panasu man i ta pati, kai mamos naudoja vystyklus kai yra pampai blush2.gif na, principinis nesinaudojimas siuolaikinem technologijom kartais (nebutinai apie si atveji ) atrodo mano akimis ir keistas rolleyes.gif

QUOTE(ediper @ 2009 04 28, 12:23)
lotuliukas.gif  as t.p. man kazkaip jau apgaulingai taip,daugiau manipuliacijos jau... aisku jei ta foto asmeniskai labai brangi ir nera norm. fokuso,tada gal ir verta,bet visuomeniniam rodymui ...  g.gif

o as kazkaip nematau didelio baubo tame smile.gif kai yra grynai nupaisyta nuotrauka tai taip... bet kai padarai kelias korekcijas nuotraukai patobulint tai tik valio smile.gif anksciau juk nuotraukas rankiniu budu retusuodavo, db tam ir ne tik tam yra galingos programos smile.gif (mano mama retusuodavo nuotraukas smile.gif kiek pamenu tai kosmaras, per naktis su teptuku rankose doh.gif ) tad... bet zinoma, kiekvienam savo kas be ko 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 28 balandžio 2009 - 11:39
QUOTE(Zitlali @ 2009 04 28, 10:36)
o as kazkaip nematau didelio baubo  tame smile.gif kai yra grynai nupaisyta nuotrauka tai taip... bet kai padarai kelias korekcijas nuotraukai patobulint tai tik valio smile.gif anksciau juk nuotraukas rankiniu budu retusuodavo, db tam ir ne tik tam yra galingos programos smile.gif (mano mama retusuodavo nuotraukas smile.gif kiek pamenu tai kosmaras, per naktis su teptuku rankose  doh.gif ) tad... bet zinoma, kiekvienam savo kas be ko  4u.gif

Ne, kai retusuoja profeseonalai, tada taip, bet as nemoku tvarkyt vien akiu taip, kad naturaliai atrodytu, tai ten nagu ir nekisu... Bandzius esu, bet nelabai gavosi... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(olo @ 2009 04 28, 10:26)
Išlaikymas kaip ir ant ribos !

Na taip, vakare jau labai ant ribos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2009 04 28, 12:47)
Ne, kai retusuoja profeseonalai, tada taip, bet as nemoku tvarkyt vien akiu taip, kad naturaliai atrodytu, tai ten nagu ir nekisu... Bandzius esu, bet nelabai gavosi... doh.gif

aisku.. tai as tik nuomone savo pasakiau, daznai mano nuomone nesutampa su kitu, tai nekreipk demesio biggrin.gif grazus sunelis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 04 27, 16:58)
savaites sypsenos temai

kliūna kadravimas, akies kraštas nupjautas smile.gif

QUOTE(wyshnia @ 2009 04 27, 17:37)
Cia is seniau i sypsenos tema smile.gif

jb gerulis smile.gif

QUOTE(Eres @ 2009 04 27, 17:48)
nezinau ar ant tavo fotiko dedas konverteriai, bet jei suzinosi kad dedas, nesugalvok lietuvoj pirkti, tik per ebay, turetum rasti zyyyyyymiai pigiau    As laukiu kol atkeliaus mano fotikui, tai du konverterius ir tris filtrus nusipirkau uz 200 lt, kai cia kainuotu 1300  jei noresi padesiu nusipirkt, jei kas ten neaisku 

man ten viskas aišku biggrin.gif gal numestum iš kurios konkrečiai ebay parduotuvės siuntiesi?

QUOTE(Peperoni @ 2009 04 27, 21:43)
belaukiant pilnaties...

nu įdomiai...

QUOTE(Sadi @ 2009 04 27, 22:18)
Mano ieškojimai

man patiko, kad tulpės prarado savo tą banalią raudoną spalvą, nušviesėjo ax.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 04 28, 07:09)
civilizacija mus kazkaip labai ibaugino tiems gamtos reiskiniams...

ir ne vien jiems...
dabar būti natūraliu skaitosi be galo drąsu smile.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 04 28, 07:20)
Idomi Jusu nuomone, ka manot apie si darba http://fotokudra.lt/img.php?img=217790

na apšvietimas tvarkingas bet kadravimas tai baisus, moteris atrodo kaip koks broileris, apkapotos galūnės ir galva doh.gif tikrai prastas pateikimas...
suprantu, kad norisi kažkaip kitaip nėštukes pateikti ale šis bandymas man ne itin

QUOTE(Pukė @ 2009 04 28, 10:12)
ateinu su savo buitiakais biggrin.gif

i sypsenos tema:

user posted image

pirmoje man netinka actionas, norėtūsi šviesesnio įspūdžio
antros foto aš nematau g.gif

QUOTE(Eres @ 2009 04 28, 10:21)
Prasau nuomones  cia butu ritmo temai
user posted image

nu labai perspektyvus, fotogeniškas augalėlis biggrin.gif tik atlikimas ne koks, na bet jau kitos pasakė viską...man per tamsu, ne ryšku ir apskritai vertėtų patupinėti daugiau prie jo smile.gif

QUOTE(wyshnia @ 2009 04 28, 10:54)
susigalvojau ir as ikelt nuotrauka kritikai, neseniai kalbeta tema  Portretas, vertikalus, kur vien galva

user posted image

kokybė ideali smile.gif

na ir aš dedu šypseną smile.gif
user posted image
Atsakyti