va, kaip visiskai nesarpintas variantas atrodo:
cia jau tvarkoj
buvo toks:
Eres, jei fokusas pabega, gal reik ka pareguliuot fotike? as uzsidejus, kad man fokusavimas butu pagal mano pacios nusistatyta taska ir ekspozcija pagal fokusavimo taska. Anksciau niekaip nepavykdavop nufotkint vaiko, grauziancio zaisla, fokusas sokdavo i rysku zaisla, o ne i akis..
QUOTE(Zitlali @ 2009 04 28, 10:00)
arba dar galvoju, kad pasviesinciau ir pakontrastinciau tik akis ...
Ir nedarydama tokiu sposu gretimoj temoj velniu gavau, o jei pradeciau Ne, as pries tokius koregavimus
QUOTE(Peperoni @ 2009 04 28, 11:07)
bet panasu, kad kai mes non stopu apie tai snekejom - tai ir suvokem... o dabar naujokeliams zyyymiai sunkiau ....
gali but ir taip
QUOTE(wyshnia @ 2009 04 28, 12:19)
Ir nedarydama tokiu sposu gretimoj temoj velniu gavau, o jei pradeciau Ne, as pries tokius koregavimus
as t.p. man kazkaip jau apgaulingai taip,daugiau manipuliacijos jau... aisku jei ta foto asmeniskai labai brangi ir nera norm. fokuso,tada gal ir verta,bet visuomeniniam rodymui ...
QUOTE(bonda @ 2009 04 28, 10:56)
kas ju neturi o siaip vaikus fotkint -tai tikrai darbas
o dar tevelis gal neissimiega, tai rankos padreba
o dar tevelis gal neissimiega, tai rankos padreba
Nu gal kažkiek ir tiesa !
Exif -as Po maudynių
Exposure Time = 1/60"
F Number = F3.2
Exposure Program = Aperture priority
ISO Speed Ratings = 400
Exposure Bias Value = ±0EV
Focal Length = 50mm
Išlaikymas kaip ir ant ribos !
QUOTE(Peperoni @ 2009 04 28, 12:07)
Tie ND tikrai nebuvo konkretizuoti del to, kad pacioms susivokt, kame ten kampas su tais ryskumo gyliais ir diafragmom.... todel ir nebuvo pamineta kokaim fone ir ka daryt... bet panasu, kad kai mes non stopu apie tai snekejom - tai ir suvokem... o dabar naujokeliams zyyymiai sunkiau ....
aisku,gali buti as turbut tik sau galvoj taip klaidingai susidejau
QUOTE(wyshnia @ 2009 04 28, 12:16)
Aciu labai visoms uz nuomone. Tikrai labai labai idomu skaityti.Peperoni, 50'tukas cia 1.4. Su f/2.8 sioje nuotraukoje. Bonda akim nieko nedariau - toks jau jis pas mus nuo gimimo Zitlali, as kazkaip uz sia butent nespalvota, kad margas fonas neblaskytu, na bet veliau pabandysiu ir spalvota parodyt.
Del to as sutinku - nereikia rasyti - 1. tas ir tas, 2. tas ir tas... Bet as sakykim nuo pat pradziu jusu klausiau, koks tu uzduociu tikslas - nes nezinant, kaip jos gime, tik pirma gana aiski atrodo. Visos kitos tai
Del to as sutinku - nereikia rasyti - 1. tas ir tas, 2. tas ir tas... Bet as sakykim nuo pat pradziu jusu klausiau, koks tu uzduociu tikslas - nes nezinant, kaip jos gime, tik pirma gana aiski atrodo. Visos kitos tai
kaip matau stipriai skirias tie 50-ukai 1,4 ir 1,8
Cia Raige tokias uzduotis mums dave, kad suvoktume kaip kinta ryskumo gylis keiciant atstuma link objekto, plius rankai ir fokusavimui papraktikuot
del PS as kazkaip labai nenoriai lendu prie zmogaus su juo... fonas, blaskantys nereikalingi objektai kadre - jau kita opera - bet zmogu labai greit gali padaryt nebeatpazistamu...
QUOTE(Peperoni @ 2009 04 28, 10:28)
kaip matau stipriai skirias tie 50-ukai 1,4 ir 1,8
Cia Raige tokias uzduotis mums dave, kad suvoktume kaip kinta ryskumo gylis keiciant atstuma link objekto, plius rankai ir fokusavimui papraktikuot
Kiek teko skaityt, tai skiriasi...
O del uzduociu, tai as ir sakau, nereikia rasyt, kad taip ir taip daryk, bet pvz.: pirmoji uzduotis - suprasti, kaip ryskumo gylis priklauso nuo diafragmos ir zidinio nuotolio. Galima parasyt, kaip daryt.... Bet jei zmogus nesupras esmes, tai ar bus tikslas parasytas, ar nebus ND nepadarys teisingai. O jei supras, tada ir aiskint daug nereikes... Manau
QUOTE(wyshnia @ 2009 04 28, 12:16)
Zitlali, as kazkaip uz sia butent nespalvota, kad margas fonas neblaskytu, na bet veliau pabandysiu ir spalvota parodyt.
idomu butu
QUOTE(wyshnia @ 2009 04 28, 12:19)
ako velniu naudojimasis technologijom nepriimtinas? cia panasu man i ta pati, kai mamos naudoja vystyklus kai yra pampai na, principinis nesinaudojimas siuolaikinem technologijom kartais (nebutinai apie si atveji ) atrodo mano akimis ir keistas
QUOTE(ediper @ 2009 04 28, 12:23)
as t.p. man kazkaip jau apgaulingai taip,daugiau manipuliacijos jau... aisku jei ta foto asmeniskai labai brangi ir nera norm. fokuso,tada gal ir verta,bet visuomeniniam rodymui ...
o as kazkaip nematau didelio baubo tame kai yra grynai nupaisyta nuotrauka tai taip... bet kai padarai kelias korekcijas nuotraukai patobulint tai tik valio anksciau juk nuotraukas rankiniu budu retusuodavo, db tam ir ne tik tam yra galingos programos (mano mama retusuodavo nuotraukas kiek pamenu tai kosmaras, per naktis su teptuku rankose ) tad... bet zinoma, kiekvienam savo kas be ko
QUOTE(Zitlali @ 2009 04 28, 10:36)
o as kazkaip nematau didelio baubo tame kai yra grynai nupaisyta nuotrauka tai taip... bet kai padarai kelias korekcijas nuotraukai patobulint tai tik valio anksciau juk nuotraukas rankiniu budu retusuodavo, db tam ir ne tik tam yra galingos programos (mano mama retusuodavo nuotraukas kiek pamenu tai kosmaras, per naktis su teptuku rankose ) tad... bet zinoma, kiekvienam savo kas be ko
Ne, kai retusuoja profeseonalai, tada taip, bet as nemoku tvarkyt vien akiu taip, kad naturaliai atrodytu, tai ten nagu ir nekisu... Bandzius esu, bet nelabai gavosi...
Papildyta:
QUOTE(olo @ 2009 04 28, 10:26)
Išlaikymas kaip ir ant ribos !
Na taip, vakare jau labai ant ribos
QUOTE(wyshnia @ 2009 04 28, 12:47)
Ne, kai retusuoja profeseonalai, tada taip, bet as nemoku tvarkyt vien akiu taip, kad naturaliai atrodytu, tai ten nagu ir nekisu... Bandzius esu, bet nelabai gavosi...
aisku.. tai as tik nuomone savo pasakiau, daznai mano nuomone nesutampa su kitu, tai nekreipk demesio grazus sunelis
QUOTE(ediper @ 2009 04 27, 16:58)
savaites sypsenos temai
kliūna kadravimas, akies kraštas nupjautas
QUOTE(wyshnia @ 2009 04 27, 17:37)
jb gerulis
QUOTE(Eres @ 2009 04 27, 17:48)
nezinau ar ant tavo fotiko dedas konverteriai, bet jei suzinosi kad dedas, nesugalvok lietuvoj pirkti, tik per ebay, turetum rasti zyyyyyymiai pigiau As laukiu kol atkeliaus mano fotikui, tai du konverterius ir tris filtrus nusipirkau uz 200 lt, kai cia kainuotu 1300 jei noresi padesiu nusipirkt, jei kas ten neaisku
man ten viskas aišku gal numestum iš kurios konkrečiai ebay parduotuvės siuntiesi?
QUOTE(Peperoni @ 2009 04 27, 21:43)
belaukiant pilnaties...
nu įdomiai...
QUOTE(Sadi @ 2009 04 27, 22:18)
Mano ieškojimai
man patiko, kad tulpės prarado savo tą banalią raudoną spalvą, nušviesėjo
QUOTE(Peperoni @ 2009 04 28, 07:09)
civilizacija mus kazkaip labai ibaugino tiems gamtos reiskiniams...
ir ne vien jiems...
dabar būti natūraliu skaitosi be galo drąsu
QUOTE(Zitlali @ 2009 04 28, 07:20)
na apšvietimas tvarkingas bet kadravimas tai baisus, moteris atrodo kaip koks broileris, apkapotos galūnės ir galva tikrai prastas pateikimas...
suprantu, kad norisi kažkaip kitaip nėštukes pateikti ale šis bandymas man ne itin
QUOTE(Pukė @ 2009 04 28, 10:12)
pirmoje man netinka actionas, norėtūsi šviesesnio įspūdžio
antros foto aš nematau
QUOTE(Eres @ 2009 04 28, 10:21)
nu labai perspektyvus, fotogeniškas augalėlis tik atlikimas ne koks, na bet jau kitos pasakė viską...man per tamsu, ne ryšku ir apskritai vertėtų patupinėti daugiau prie jo
QUOTE(wyshnia @ 2009 04 28, 10:54)
susigalvojau ir as ikelt nuotrauka kritikai, neseniai kalbeta tema Portretas, vertikalus, kur vien galva
kokybė ideali
na ir aš dedu šypseną