Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis 29 tema

Zitlali, Kaktuke, Vugi, Sadi 4u.gif
Zitlali, vat nezinau, ar tikrai cia gelbetu blykste. Nieko apie blykstes neismanau, pas mane tik integruota, bet ir del pridedamos galvociau taip - lubos ten aukstos, dideles erdves, nelabai yra nuo ko sviesai atsispindeti, tai ka, irgi reiktu tiesiai i zmogu sviesti? Ne kas, mano galva... g.gif

Dar pakomentuosiu kelias foto, perziurejau kelis paskutinius psl.

Peppi, man tie isdegimai irgi visai netrukdo. Ale uzkliuvo kas kita - jau labai saules isblukinta, nera jokio spalvinio sodrumo, tai kazkaip blankiai man ir ziurisi. blush2.gif Saule is nugaros, bet visgi nera jos grazaus zaidikmo plaukuose - taigi, ar verta buvo islysti is seselio, jei buvimas sauleje nepridejo jokio sarmo, o tik isblukino spalvas? g.gif Cia tokie nenusimanancio zmogaus teoriniai pasvarstymai. O j/b abi labai patiko, ir modeliukas gabus. wub.gif

Duoma, lspinduliukai abai labai grazus, wub.gif bet tas stulpas tai ir man cia tikrai ne kas...

Eres, smagus bandymai, man gal pirmosios noretusi is zemiau, o antroji labai apspausta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikkė: 27 balandžio 2009 - 15:55
So-fun, kaip ir gerai... Bet kodėl 2 ir 3 ND pasirenkate švarius/vienspalvius ar pan. fonus. Ar suprantat, ką daro tie 2 ir 3 ND (tas pats klausimas Zunkeliui)... O šiaip manau thumbup.gif

Zunkelis, tavo ND lyg ir gerai (kabinčiaus dėl WB tik. Rankinis WB prie skirtingų apšvietirgi skirtingas. Vienas melsvesnis visgi).

Nikke, bendras vaizdas tai tikrai geras thumbup.gif O dėl tokių sąlygų reik klausti mūsų patyrusias... Beje mane antra foto kabina bigsmile.gif Vis akyse ji... Čia visiškai rankiniam režime fotkinai? Ar diafragmos?

Prisiminiau ir Peppi wink.gif Aš gal tokias savo nuotraukas (spalvotas) nurašyčiau (ir garantuoju mano tokias nuotraukas nurašytų forume lotuliukas.gif ). Bet patiko jb...
Aš vakar fotkinau irgi kai saulė aukštai, ryški... Bandžiau su fotoaparato blykste, bet man nesigavo gerai schmoll.gif Peršviesta buvo. Keičiau ir blykstės stiprumą, ir ekspoziją... Bet visvien negavau bent kažkiek patenkinamų kadrų. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ninin: 27 balandžio 2009 - 16:01
Ninin, 4u.gif as kaip visada - su islaikymo prioritetu. As tau ne zmogus-uola A.M, kuris prie 1/4 s nesujuda. biggrin.gif Man turi buti butinai bent jau 1/125 s.
Atsakyti
QUOTE(Nikkė @ 2009 04 27, 16:55)
Zitlali, vat nezinau, ar tikrai cia gelbetu blykste. Nieko apie blykstes neismanau, pas mane tik integruota, bet ir del pridedamos galvociau taip - lubos ten aukstos, dideles erdves, nelabai yra nuo ko sviesai atsispindeti, tai ka, irgi reiktu tiesiai i zmogu sviesti? Ne kas, mano galva...  g.gif

Dede Kelbis vestuviu nuotraukas darant lauke naudoja taip pat blykste nukreipta i sona ax.gif tai cia nebutinai turi buti lubos smile.gif bent jisai taip raso smile.gif pati nieko apie tai neismanau, tik kiek skaiciau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 27 balandžio 2009 - 16:05
QUOTE(Nikkė @ 2009 04 27, 17:00)
Ninin, 4u.gif as kaip visada - su islaikymo prioritetu. As tau ne zmogus-uola A.M, kuris prie 1/4 s nesujuda.  biggrin.gif Man turi buti butinai bent jau 1/125 s.

Bet tada tau gerą diafragmą parinko... blink.gif g.gif Visgi užteko apšvietimo ir taip užkelto ISO biggrin.gif
Žiūriu, lyg tu viena šiuo režimu fotkini smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 04 27, 14:46)
g.gif reiks perzvelgt smile.gif noriu geeeero zurnalo smile.gif reiks anglu kalba ieskotis tada...
sveika prisijungus  4u.gif man viskas lyg ir tinka.. truksta db tik wb smile.gif

Aciu 4u.gif Padarysiu WB taip pat 4u.gif

QUOTE(Ninin @ 2009 04 27, 14:55)
So-fun, kaip ir gerai... Bet kodėl 2 ir 3 ND pasirenkate švarius/vienspalvius ar pan. fonus. Ar suprantat, ką daro tie 2 ir 3 ND (tas pats klausimas Zunkeliui)... O šiaip manau  thumbup.gif

o koks skirtumas koks fonas g.gif Turbut nesupratau, bet perskaiciau dar karta uzduoti ir ten raso tik apie zuminima, o fono nemini unsure.gif
Atsakyti
Zitlali, aha, tikrai, gerai pastaba. 4u.gif
Ninin, fotikas automatiskai parinko maziausia diafragma (ir man tai nieko gero tokia diafragma - prie 1.8 jei sufokusuoji blakstiena, tai praktiskai rainele jau neryski biggrin.gif ). Ir, beja, diafragmos skaiciukas mirksejo, kas reiskia, kad per mazai sviesos.
Prie geros sviesos tai ir as renkuosi diafragmos prioriteta, bet siuo atveju prie diafragmos prioriteto man fotikas siule labai ilgus islaikymus, tai teko pereiti prie islaikymo prioriteto. Cia, beja, small RAW, jei butu jpeg, vargu ar butu pavyke taip pasviesinti.
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 04 27, 07:19)
ne, neskaicius, idomu ar idomus, jei verta uzsiprenumeruociau smile.gif o Kelbio abi knygas turiu.. tai ne del to... ir apskritai kokius zurnalus verta prenumeruotis? gal anglu kalba kokie geri yra? m? ka skaitot? smile.gif

Labai geras zurnalas Digital Photo, ji leidzia Anglijoje, jis brangus, bet pamoku liuks ten buna ir daznai buna pridedas CD su ivairiom photoshopo pamokelem.
Digital Photo
O siaip labai daug tu zurnalu leidziamu yra panasiais pavadinimais doh.gif

Duoma, labai patiko tavo auto thumbup.gif

Atsakyti
Ačiū labai visoms... 4u.gif Bet tikriausiai nieko neišeis, sutaisys jį man atrodo. biggrin.gif O jei ir nesutaisytų, tai vistiek tėtis į kalbas nesileistų. Ech... biggrin.gif
Atsakyti
So-fun - sveika prisijungus - sitie ND atlikti gerai smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2009 04 27, 16:55)
Bet kodėl 2 ir 3 ND pasirenkate švarius/vienspalvius ar pan. fonus. Ar suprantat, ką daro tie 2 ir 3 ND

biggrin.gif zinok ta pati norejau rasyti lotuliukas.gif

QUOTE(Sea_ @ 2009 04 27, 17:23)
Labai geras zurnalas Digital Photo, ji leidzia Anglijoje, jis brangus, bet pamoku liuks ten buna ir daznai buna pridedas CD su ivairiom photoshopo pamokelem.
Digital Photo
O siaip labai daug tu zurnalu leidziamu yra panasiais pavadinimais doh.gif
Duoma, labai patiko tavo auto thumbup.gif

4u.gif uz info bigsmile.gif

Zunkeli, nu zinok negerai! nesuprantu ,kaip tau ruzavo atsp.siena gaunasi tokios sp.ir meskis gelvas,o ne baltas unsure.gif gal rinkis kitus objektus ? g.gif pvz ant balto lapo koki vaistu buteliuka ar ka g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ediper: 27 balandžio 2009 - 16:47
QUOTE(Peperoni @ 2009 04 27, 17:33)
So-fun - sveika prisijungus - sitie ND atlikti gerai smile.gif 4u.gif

Gerai, tai gerai. Bet ar 2 ir 3 ND suprato ką daro? :0 Koks tikslas to zoominimo smile.gif
Atsakyti