Zitlali, Kaktuke, Vugi, Sadi
Zitlali, vat nezinau, ar tikrai cia gelbetu blykste. Nieko apie blykstes neismanau, pas mane tik integruota, bet ir del pridedamos galvociau taip - lubos ten aukstos, dideles erdves, nelabai yra nuo ko sviesai atsispindeti, tai ka, irgi reiktu tiesiai i zmogu sviesti? Ne kas, mano galva...
Dar pakomentuosiu kelias foto, perziurejau kelis paskutinius psl.
Peppi, man tie isdegimai irgi visai netrukdo. Ale uzkliuvo kas kita - jau labai saules isblukinta, nera jokio spalvinio sodrumo, tai kazkaip blankiai man ir ziurisi. Saule is nugaros, bet visgi nera jos grazaus zaidikmo plaukuose - taigi, ar verta buvo islysti is seselio, jei buvimas sauleje nepridejo jokio sarmo, o tik isblukino spalvas? Cia tokie nenusimanancio zmogaus teoriniai pasvarstymai. O j/b abi labai patiko, ir modeliukas gabus.
Duoma, lspinduliukai abai labai grazus, bet tas stulpas tai ir man cia tikrai ne kas...
Eres, smagus bandymai, man gal pirmosios noretusi is zemiau, o antroji labai apspausta.
So-fun, kaip ir gerai... Bet kodėl 2 ir 3 ND pasirenkate švarius/vienspalvius ar pan. fonus. Ar suprantat, ką daro tie 2 ir 3 ND (tas pats klausimas Zunkeliui)... O šiaip manau
Zunkelis, tavo ND lyg ir gerai (kabinčiaus dėl WB tik. Rankinis WB prie skirtingų apšvietirgi skirtingas. Vienas melsvesnis visgi).
Nikke, bendras vaizdas tai tikrai geras O dėl tokių sąlygų reik klausti mūsų patyrusias... Beje mane antra foto kabina Vis akyse ji... Čia visiškai rankiniam režime fotkinai? Ar diafragmos?
Prisiminiau ir Peppi Aš gal tokias savo nuotraukas (spalvotas) nurašyčiau (ir garantuoju mano tokias nuotraukas nurašytų forume ). Bet patiko jb...
Aš vakar fotkinau irgi kai saulė aukštai, ryški... Bandžiau su fotoaparato blykste, bet man nesigavo gerai Peršviesta buvo. Keičiau ir blykstės stiprumą, ir ekspoziją... Bet visvien negavau bent kažkiek patenkinamų kadrų.
Zunkelis, tavo ND lyg ir gerai (kabinčiaus dėl WB tik. Rankinis WB prie skirtingų apšvietirgi skirtingas. Vienas melsvesnis visgi).
Nikke, bendras vaizdas tai tikrai geras O dėl tokių sąlygų reik klausti mūsų patyrusias... Beje mane antra foto kabina Vis akyse ji... Čia visiškai rankiniam režime fotkinai? Ar diafragmos?
Prisiminiau ir Peppi Aš gal tokias savo nuotraukas (spalvotas) nurašyčiau (ir garantuoju mano tokias nuotraukas nurašytų forume ). Bet patiko jb...
Aš vakar fotkinau irgi kai saulė aukštai, ryški... Bandžiau su fotoaparato blykste, bet man nesigavo gerai Peršviesta buvo. Keičiau ir blykstės stiprumą, ir ekspoziją... Bet visvien negavau bent kažkiek patenkinamų kadrų.
Ninin, as kaip visada - su islaikymo prioritetu. As tau ne zmogus-uola A.M, kuris prie 1/4 s nesujuda. Man turi buti butinai bent jau 1/125 s.
QUOTE(Nikkė @ 2009 04 27, 16:55)
Zitlali, vat nezinau, ar tikrai cia gelbetu blykste. Nieko apie blykstes neismanau, pas mane tik integruota, bet ir del pridedamos galvociau taip - lubos ten aukstos, dideles erdves, nelabai yra nuo ko sviesai atsispindeti, tai ka, irgi reiktu tiesiai i zmogu sviesti? Ne kas, mano galva...
Dede Kelbis vestuviu nuotraukas darant lauke naudoja taip pat blykste nukreipta i sona tai cia nebutinai turi buti lubos bent jisai taip raso pati nieko apie tai neismanau, tik kiek skaiciau
QUOTE(Nikkė @ 2009 04 27, 17:00)
Ninin, as kaip visada - su islaikymo prioritetu. As tau ne zmogus-uola A.M, kuris prie 1/4 s nesujuda. Man turi buti butinai bent jau 1/125 s.
Bet tada tau gerą diafragmą parinko... Visgi užteko apšvietimo ir taip užkelto ISO
Žiūriu, lyg tu viena šiuo režimu fotkini
QUOTE(Zitlali @ 2009 04 27, 14:46)
reiks perzvelgt noriu geeeero zurnalo reiks anglu kalba ieskotis tada...
sveika prisijungus man viskas lyg ir tinka.. truksta db tik wb
sveika prisijungus man viskas lyg ir tinka.. truksta db tik wb
Aciu Padarysiu WB taip pat
QUOTE(Ninin @ 2009 04 27, 14:55)
So-fun, kaip ir gerai... Bet kodėl 2 ir 3 ND pasirenkate švarius/vienspalvius ar pan. fonus. Ar suprantat, ką daro tie 2 ir 3 ND (tas pats klausimas Zunkeliui)... O šiaip manau
o koks skirtumas koks fonas Turbut nesupratau, bet perskaiciau dar karta uzduoti ir ten raso tik apie zuminima, o fono nemini
Zitlali, aha, tikrai, gerai pastaba.
Ninin, fotikas automatiskai parinko maziausia diafragma (ir man tai nieko gero tokia diafragma - prie 1.8 jei sufokusuoji blakstiena, tai praktiskai rainele jau neryski ). Ir, beja, diafragmos skaiciukas mirksejo, kas reiskia, kad per mazai sviesos.
Prie geros sviesos tai ir as renkuosi diafragmos prioriteta, bet siuo atveju prie diafragmos prioriteto man fotikas siule labai ilgus islaikymus, tai teko pereiti prie islaikymo prioriteto. Cia, beja, small RAW, jei butu jpeg, vargu ar butu pavyke taip pasviesinti.
Ninin, fotikas automatiskai parinko maziausia diafragma (ir man tai nieko gero tokia diafragma - prie 1.8 jei sufokusuoji blakstiena, tai praktiskai rainele jau neryski ). Ir, beja, diafragmos skaiciukas mirksejo, kas reiskia, kad per mazai sviesos.
Prie geros sviesos tai ir as renkuosi diafragmos prioriteta, bet siuo atveju prie diafragmos prioriteto man fotikas siule labai ilgus islaikymus, tai teko pereiti prie islaikymo prioriteto. Cia, beja, small RAW, jei butu jpeg, vargu ar butu pavyke taip pasviesinti.
QUOTE(Zitlali @ 2009 04 27, 07:19)
ne, neskaicius, idomu ar idomus, jei verta uzsiprenumeruociau o Kelbio abi knygas turiu.. tai ne del to... ir apskritai kokius zurnalus verta prenumeruotis? gal anglu kalba kokie geri yra? m? ka skaitot?
Labai geras zurnalas Digital Photo, ji leidzia Anglijoje, jis brangus, bet pamoku liuks ten buna ir daznai buna pridedas CD su ivairiom photoshopo pamokelem.
Digital Photo
O siaip labai daug tu zurnalu leidziamu yra panasiais pavadinimais
Duoma, labai patiko tavo auto
Ačiū labai visoms... Bet tikriausiai nieko neišeis, sutaisys jį man atrodo. O jei ir nesutaisytų, tai vistiek tėtis į kalbas nesileistų. Ech...
So-fun - sveika prisijungus - sitie ND atlikti gerai
QUOTE(Ninin @ 2009 04 27, 16:55)
Bet kodėl 2 ir 3 ND pasirenkate švarius/vienspalvius ar pan. fonus. Ar suprantat, ką daro tie 2 ir 3 ND
zinok ta pati norejau rasyti
QUOTE(Sea_ @ 2009 04 27, 17:23)
Labai geras zurnalas Digital Photo, ji leidzia Anglijoje, jis brangus, bet pamoku liuks ten buna ir daznai buna pridedas CD su ivairiom photoshopo pamokelem.
Digital Photo
Digital Photo
uz info
Zunkeli, nu zinok negerai! nesuprantu ,kaip tau ruzavo atsp.siena gaunasi tokios sp.ir meskis gelvas,o ne baltas gal rinkis kitus objektus ? pvz ant balto lapo koki vaistu buteliuka ar ka
QUOTE(Peperoni @ 2009 04 27, 17:33)
So-fun - sveika prisijungus - sitie ND atlikti gerai
Gerai, tai gerai. Bet ar 2 ir 3 ND suprato ką daro? :0 Koks tikslas to zoominimo