čia spalvotu mulču prekiauja-įdomu kiek tas 70 l maišas kainuoja?
mulcas
QUOTE(bytte @ 2009 05 28, 15:08)
Na apie mulčiavimą man nenaujiena. Ir šiaip, kaip ir nieko naujo "protingam darže" nesužinojau. Vis ruošiuos konspektus daržininkystės išsitraukt ir natūralių raugų receptukus čia idėt, bet rankų "nepritempiu" iki jų .
Rudenį bandysiu eksperimentuot ir taikyt teoriją praktikoje .
Bet rūgštas mulčas, matyt man netks, dėl grambuolių gausios populiacijos, jie nemėgsta kalkintos dirvos, vadinas mėgsta rūgščią, kokia pas mus ir yra. Šiuo metu kaip tik vertėtu užkalkinti dirvą, kad patelės į ją kiaušinėlių nepridėtu.
Rudenį bandysiu eksperimentuot ir taikyt teoriją praktikoje .
Bet rūgštas mulčas, matyt man netks, dėl grambuolių gausios populiacijos, jie nemėgsta kalkintos dirvos, vadinas mėgsta rūgščią, kokia pas mus ir yra. Šiuo metu kaip tik vertėtu užkalkinti dirvą, kad patelės į ją kiaušinėlių nepridėtu.
pelenų barstykit.Nu man protingas daržas kaip pirmoji knyga.Aš tik pradedanti daržininkė,tai man išeitis.Nes žemė smėlis,niekas be mulčo kol neatgaivinta neaugtų.Nu išskyrus morkas.Man mulčiavimas prieš tris metus buvo naujiena,nes niekas iš artimųjų ar pažįstamų niekad nieko nemulčiavo.Dar ir dabar stebisi pas mane atvažiavę.Atsigaus žemė,taio nemataiu tragedijos jeigu kur mulčo nebus.Svogūnams dar ir dabar mulčo dedu ,tik iš šonų.Taip lengviau.
greisi, pataisyk jei klystu - jei as aplink kiekviena augal apdesiu shieno tai jau cia ir bus mulciavimas?
QUOTE(dooovile @ 2009 05 28, 21:26)
greisi, pataisyk jei klystu - jei as aplink kiekviena augal apdesiu shieno tai jau cia ir bus mulciavimas?
Aš ne greisi, bet taip tiesa, mulčas turi apimti visą (as) lysvę (es) taigi tarpai tarp augalų taip pat turi būti mulčiuoti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 05 28, 21:33)
Aš ne greisi, bet taip tiesa, mulčas turi apimti visą (as) lysvę (es) taigi tarpai tarp augalų taip pat turi būti mulčiuoti
o tarpuvagiai?
tai gaunasi toks kaip ir darzas shieno kupetoj?
Ziauriai noreciau pabandyti, eisiu ieskoti shienuko (idomu ka kalbes kaimynai )
QUOTE(dooovile @ 2009 05 28, 22:10)
o tarpuvagiai?
Šiaip iš rudens šieno šiaudų prisivežam taip lengviau.O šienas daugiausia tenka medeliams.Tarpuvagiai taip pat eina kartonas,o paskui šiaudai,kad gražu būtų.
Nebeleidžia įkelt nuotraukų.Įmečiau kelias noriu savo daržovių skyrelyje.Kai būsiu darže pafotkinsiu.Šiaip ,kad žolė neaugtų turi būti kokia dešimt ar penkiolika cm mulčo.
QUOTE(satanele @ 2009 05 28, 22:38)
Siandiena teko keliauti karves meslo ieskoti laukuose,radau parsitempiau i kibira ir uzpyliau vandeniu,parauginsiu dvi dienas ir sako galima tresti,bet ant virsaus uzpylus vandens pasimate juodi vabalai ,kazin ar as neuznesiu i siltnami kokiu prazitu ,kaip jus darytumet
nu kai užraugi dilgėlių jų irgi būna.bet mirkdami jie ,juk nusibaigia .
kas mirs numirs, kas skris isskris ar isropos....nepergyvenkit, kai rugsta jis gan stiprus gaunasi tad nekiekvienam gyviui ten isgyvent
QUOTE(*GREISI* @ 2009 05 28, 22:46)
O dilgeliu raugui paemiau 200 litru backa ,prisiroviau dilgeliu uzpyliau su saltu vandeniu ,praeita karta i kibira as jas uzplikinau ,bet kol dilgeliukai irugs,laistysiu su karvytes kakuciu
QUOTE(*GREISI* @ 2009 05 28, 22:33)
Šiaip iš rudens šieno šiaudų prisivežam taip lengviau.O šienas daugiausia tenka medeliams.Tarpuvagiai taip pat eina kartonas,o paskui šiaudai,kad gražu būtų.
Nebeleidžia įkelt nuotraukų.Įmečiau kelias noriu savo daržovių skyrelyje.Kai būsiu darže pafotkinsiu.Šiaip ,kad žolė neaugtų turi būti kokia dešimt ar penkiolika cm mulčo.
nenoriu ikyret, bet dar paklausiu o tai siaudais ir vasara apdet galima? ar reik pradzioj nuravet ar ir taip zoles pradings jei apdesiu shienu? po brashkem itariu ypac tinka nes uogos neissiterlina?
o ten anoj temoj aplink kokiu augalu vagas apmulchiuota?
ar tikrai reikia tokio storo sluoksnio?
o tai zemes tada pries ziema neperkasinejate?
jei nukasat bulves tai ziemai vel shienu apdedate?
ar tinka bet kokia sudziuvus zole ar reik butent shiaudu kad piktzoliu nebutu?
ten idetoj nuorodoj aprashyme rasho, kad mulchiavimui atsiveze seno shieno.... o naujas irgi tinka?
QUOTE(*GREISI* @ 2009 05 28, 22:46)
man jų gaila būtų išrankiočiau su kokiu lapu, nors ir bijau - iš lietaus statinės visada vargšiukus išgaudau