QUOTE(rionka @ 2014 05 26, 09:21)
Sveiki.Avieciu lapai pradejo geltonuot
.Turiu arkliu meslo,jam 3metai.Noriu padaryti rauga.Gal kas zino kiek i kibira det meslo ir vandens,kiek raugint ir kokiu santykiu praskiest kad palaistyt avietes

Ai avietėms tai nepadauginsi. Ypač jeigu remontaninės. Gali sukraut 5 cm mėšlo sluoksnį ir visvien nebus per daug. O jeigu dar 3 metų mėšlas, tai sudėk ant nuomonės, paraugink ir liek. Aš irgi turiu 3 metų mėšlo, tai jis net mėšlu nebesmirda visiškai. Panašus į birią žemę. Tarkim aš dėčiau lygiom dalim mėšlo ir vandens, parauginčiau ir laistyčiau atskiedus per pusę, t.y. labai stiprų koncentratą (jeigu rudeninės). Po tręšimo dar palaistyčiau vandeniu.
Jeigu avietės ne remontaninės, tai tada skiesčiau kokius 1:5 tą raugą, nes uogos nitratų daug prikaups.
Šiaip jeigu azoto trūkumas, tai ūgliai tokie labai šviesūs ir nususę būna, lapai tokie šviesiai žali, bet tikrai negeltonuoja. Gal kokią ligą pagavo. Nu bet gal jeigu patręši - susitvarkys.
Čia aš iš savo patirties. Kuri ne itin didelė - 3 metai kažkur. Gal kažkoks didesnis ekspertas pasisakys.