Sveikutės gėlių augintojos ir mylėtojos . Kokias trąšas naudojate savo gėlytėms... parašykite kokios Jūsų nuomone efektingiausios ir t. t.
Nėra trąšų kurios tiktų visiems augalams - lapiniams vienokios, žydintiems kitokios. Be to, tam pašiam augalui skirtingu augimo periodu reikia skirtingų trąšų, nes jose skiriasi NPK kiekis.
Aš naudoju Schultz trąšas lapinėms gėlėms ir žydinčioms gėlėms.Mano gėlėms jos labiausiai patinka.Dar jas truputį kai kuriom gėlėm pagerinu-sanpaulijoms įpilu citrinų sulčių,gardenijai-citrinų sulčių ir geležies sulfato.
Aš taip pat naudoju Schultz trąšas, turiu 4 rūšių - lapinėms gėlėms, sanpaulijoms, orchigėjoms ir žydinčioms
prisiskaičiau daug kur giriamos ilgo veikimo trąšos Osmocote, nusipirkau šiemet, maišysiu į žemę persodindama gėles, žiūrėsiu kaip jos pasiteisins
o kambarinėms irgi dažniausiai perku Schultz, patogiai dozuojamos, ilgam užtenka, patinka man jos
o kambarinėms irgi dažniausiai perku Schultz, patogiai dozuojamos, ilgam užtenka, patinka man jos
Ačiū už mintis... Dažnai tręšiate lapines gėles? Aš intensyviau pavasarį.
O kaip del BIOPON (dabar neturiu, tai gal suklydau rasydama pavadinima )? As tai tik sios firmos naudoju,kaip lauko, taip ir namu gelem Dar turiu kazkoki Flortis
Siaip as situose reikaluose zalia
Siaip as situose reikaluose zalia
Dar prisiminiau,kad naudoju lapus blizginančią šluostę firmos"zielonyDom":ji ir blizgina,ir tręšia,standžialapėm gėlėm labai patinka.
QUOTE(campanula @ 2007 02 28, 22:13)
Dar prisiminiau,kad naudoju lapus blizginančią šluostę firmos"zielonyDom":ji ir blizgina,ir tręšia,standžialapėm gėlėm labai patinka.
ir tręšia? matydavau bet nepirkau niekad, maniau kam ta blizginanti chemija gėlėms reikalinga, o jei tręšia, tai reikės gal tikrai prigriebt ir išbandyt
QUOTE(campanula @ 2007 02 28, 22:13)
aš irgi retkarčiais tokia šluoste nublizginu lapus
QUOTE(campanula @ 2007 02 28, 23:13)
O as kai ja nusluosciau mano kai kuriu geliu lapai parudavo ir nudziuvo, lyg nudeginti, kaip man paaiskino, sluostes tinka tik kietalapems gelems. Taigi, bukit atsargios.
QUOTE(Jurblond @ 2007 03 01, 11:04)
O as kai ja nusluosciau mano kai kuriu geliu lapai parudavo ir nudziuvo, lyg nudeginti, kaip man paaiskino, sluostes tinka tik kietalapems gelems. Taigi, bukit atsargios.
Tai ir ant pokelio užrašyta,kad valomi tik sustorėję lapai,padengti vaškiniu sluosniu.
Aš pvz.:valau tokias gėles kaip monstera,krotonas,anturis,pinigų medis ir spatifilis,scindapas,dar gardeniją nuvaliau-jai irgi patiko.