Įkraunama...
Įkraunama...

Vonios plytelės

zinoma, kad yra pakaitalu plytelems. Galima, pvz., dazyti Benjamin Moore amerikieciu firmos dazais, jie yra labai geros kokybes ir reiktu rinktis atsparius vandeniui, specialiai skirtus dregnoms patalpoms. Taciau kokie atsparus bebutu dazai, toje srityje, kur duso kabina arba vonia, patarciau vis delto klijuoti plytelemis.
Del plastikiniu lentuciu visiskai priestarauciau: nuo dregmes ir temperaturos keicia spalva, banguoja + uz lentuciu yra oro tarpas, kuriame galima isimesti pelesis ir siaip ivairus dregme megstantys gyviai smile.gif

QUOTE(Lera @ 2008 12 04, 20:30)
papasakokit kas nors kuom galima pakeis plytelės vonioj ir tulike? ar yra kitu tinkamu apdailų ( pigesniu) nei plytelės? bet ir kad tiktu drėgnom sąlygom?

Atsakyti
QUOTE(nikita07 @ 2008 12 05, 21:58)
zinoma, kad yra pakaitalu plytelems. Galima, pvz., dazyti Benjamin Moore amerikieciu firmos dazais, jie yra labai geros kokybes ir reiktu rinktis atsparius vandeniui, specialiai skirtus dregnoms patalpoms. Taciau kokie atsparus bebutu dazai, toje srityje, kur duso kabina arba vonia, patarciau vis delto klijuoti plytelemis.
Del plastikiniu lentuciu visiskai priestarauciau: nuo dregmes ir temperaturos keicia spalva, banguoja + uz lentuciu yra oro tarpas, kuriame galima isimesti pelesis ir siaip ivairus dregme megstantys gyviai  smile.gif

ir vis dėl to ką tu rekomenduotum? kuo galima pakeist plytelės? pigiai? g.gif
Atsakyti
Pigiai galima pakeisti bet kuo - tik klausimas, ar tai bus praktiška ir, kada vėl teks daryti remontą?
Jei nebijai drastiškų sprendimų, galiu pasiūlyti tokia idėją - grindis išklijuoti juodomis arba rūdžių atspalvio plytelėmis, o sienas (jeigu jos yra betoninės ar tik tinkuotos) nulakuoti su blizgančiu atspariu vandeniui laku, pati vonia ir kriauklė - baltos keramikos, visi maisytuvai, gyvatukas - chrominės arba aukso spalvos, vonios veidrodį siūlyčiau įrėminti į sidabro arba aukso spalvos klasikinio stiliaus rėmelius.
Štai tokia vonios kambario idėja, kurie nori originalumo, išskirtinumo, nebrangumo rolleyes.gif
Atsakyti
Kas žino - labai prašau smulkiau papasakoti apie plytelių vonioms, virtuvėms, koridoriams ir kambariams (vienžo, normalioms gyv. patalpoms) įgeriamumo, nusitrynimo ir dar kokius, jei yra, reikalavimus. Kokie turi būti tie skaičiai, ar jie būna ant plytelių pakuočių? Nes manau, kad konsultantais ir ant parduotuvinių etikečių užrašyta info per drąsu besąlygiškai pasitikėti. Man čia tokia mintis kilo, kai perskaičiau įvairių skundų, ypač dėl pigesnių itališkų plytelių. Gal jos ir pigesnės todėl, kad jų paskirtis kita, pgl. tuos jau minėtus parametrus, o pirkėjui nieks dorai nepasako, ir rezultatas - nusivylimas.

Mačiau šiandie Senukuose plyteles 30 Lt / kv. m. Jei tikėsim etiketėmis, itališkos. Jos grindinės, lygtais akmens masės, blizgios. Ne likučiai. Kaip šiais laikais, man įtarimą sukėlė, kad palyginti nebrangios. Ar jos gali būti geros? Jei tik pasenus kolekcija, tai man nė kiek nesvarbu, nes mano akiai labai gražios. Bet gal gali būt giliau šuo pakastas?

Ir dar: ar akmens masės plytelės vienareikšmiškai geresnės už keramikines, ar būna, kai geriau keramikinės?

Padėėėkit. biggrin.gif
Atsakyti
Senukuose yra atsirade pigiu ir graziu plyteliu.Akmens mases plyteles rekomenduojama klijuoti grindis,jos nenusidevi ,na nebent po kurio laiko jos atsibostu ir kiltu noras keist kitomis,bet jos yra saltesnes,keramines siltesnes ir ju rastu ivairove ivairesne,bet jos trapesnes.Kiek tenka dirbti si darba dar nesusiduriau kad plyteles nusitrintu per kelis metus.Ant pakuociu buna pavaizduoti keli simboliai zymintys plyteliu tvirtuma ir paskirti,tiesa taip buna tik ant akmens mases plyteliu.Siaip reikia pasitiketi savo skoniu kokias issirinkti,ir tiketis kad meistras graziai jas sudes.Senukuose perkant plyteles labai atidziai reikia sutikrinti pakuotes kodus,jie turi pilnai atitikti tarpusavyje(kodas,rusis,spalva,kalibras,data)gali skirtis tik laikas.Nes per neapsiziurejima po to kyla bedu del kokybes, spalvos ir sunkiai sekasi sugrazinti atgal.Sekmes kuriant grozi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ner_ko @ 2008 12 08, 01:42)
Kas žino - labai prašau smulkiau papasakoti apie plytelių vonioms, virtuvėms, koridoriams ir kambariams (vienžo, normalioms gyv. patalpoms) įgeriamumo, nusitrynimo ir dar kokius, jei yra, reikalavimus. Kokie turi būti tie skaičiai, ar jie būna ant plytelių pakuočių? Nes manau, kad konsultantais ir ant parduotuvinių etikečių užrašyta info per drąsu besąlygiškai pasitikėti. Man čia tokia mintis kilo, kai perskaičiau įvairių skundų, ypač dėl pigesnių itališkų plytelių. Gal jos ir pigesnės todėl, kad jų paskirtis kita, pgl. tuos jau minėtus parametrus, o pirkėjui nieks dorai nepasako, ir rezultatas - nusivylimas.

Mačiau šiandie Senukuose plyteles 30 Lt / kv. m. Jei tikėsim etiketėmis, itališkos. Jos grindinės, lygtais akmens masės, blizgios. Ne likučiai. Kaip šiais laikais, man įtarimą sukėlė, kad palyginti nebrangios. Ar jos gali būti geros? Jei tik pasenus kolekcija, tai man nė kiek nesvarbu, nes mano akiai labai gražios. Bet gal gali būt giliau šuo pakastas?

Ir dar: ar akmens masės plytelės vienareikšmiškai geresnės už keramikines, ar būna, kai geriau keramikinės?

Padėėėkit. biggrin.gif
Žinau tik tiek, kad virtuvėse trapesnės keramikinės plytelės nelabai tinkamos, nes nukritęs koks rakandas gali išskelti smulkius plytelės gabaliukus, pramušti glazūrą, jei plytelės spalva tamsesnė, tai labai pastebima. Viena pažįstama dėl to labai keikiasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ner_ko @ 2008 12 04, 19:03)
Labai ačiū už atsiliepimus. O kokie yra pagrindiniai „taškai“ Vilniuj? Žinau, be Senukų, 1000 plytelių, Hansa plytelių turgų, yra dar Makveža, Iris salonai, Domus galerija. O dar? Kuri čia Tanagra, priešais kurią yra parduotuvė?

Mes vonios plyteles Aparici uzsakinejom. Salonas kazkur Algirdo g. jeigu neklystu. Ten aisku brangiau siek tiek, ir palaukti tenka, kol parveza, nes sandėliuose neturi.
O Domus galerijoje plytelių kainos kažkaip nesveikai didelės pasirodė. Na, bent jau tų, kurias mes rinkomės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FleurDeLis: 17 gruodžio 2008 - 12:08
QUOTE(ner_ko @ 2008 12 08, 00:42)

Padėėėkit. biggrin.gif

Čia šiek tiek apie plyteles http://biblioteka.na...ndex.php?id=189
Atsakyti
Nepatarciau klijuoti virtuves ar koridoriaus grindis akmens mases plytelemis, labai blogai valosi ...
Atsakyti
Mano virtuvėje ir vienoje iš vonių akmens masės plytelės, valosi lygiai taip pat puikiai kaip ir koridoriuje esančios keramikinės. Manau dėl valymo gali kilti problemos jei paviršius labai grublėtas arba jos šlifuotos ir blizgios, bet su gerom priemonėm irgi gerai išsiblizgina.
Atsakyti
as sau bent jau po kolkas wc klijavau akmens mases plyteles, ir tikrai nesiskundziu, vonia dar laukia smile.gif , ir priemoniu yra labai geru, nusivalo viskas, tuo labiau, kad pas mane blizgios kaip stiklas, bet nesigailiu. Uzsakineju Aparici, tiesa brangokos, bet tokiu as norejau, nu ir laukiau 3men. nes jos buvo tik pasirodziusios, Italiskos, bet dabar smagu biggrin.gif , jeigu suprantat apie ka as. O siaip tai Aparici dazniausiai per 2savaites atveza.
Papildyta:
tik pjaustyti akmens mases plyteles sunkiau nei keramikines, va ir visos bedos butu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nikita07 @ 2008 12 17, 17:49)
as sau  bent jau po kolkas wc klijavau akmens mases plyteles, ir tikrai nesiskundziu, vonia dar laukia

kokio dydzio plyteles dejai i wc g.gif ?
Atsakyti