Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 31 tema

Ir man visi su Retro sendinti darbeliai papildomai suskilinejo. Bet man kazkaip visai nieko, - mastau taip, kad sendamas naturaliai daiktas gi irgi nesuskyla vienodai kaip pagal sablona ir itrinimu i tarpelius gali prisirinkti nevienodai. Tai va. Bet nutiko kitas , nemalonesnis dalykas (cia jau tik su kaikuriais pavirsiais), kad pasendinus ir tik itrynus aliejiniais, ties kaikuriais trukiais po paros atsirado tokie pabaltavimai, vaizdas, lyg butu tas visas sendinimas tose vietose atsokes... Jokio sintetinio ar kitokio lako dar netepiau. Nesuprantu kame kampas. Gal negerai, kad sendinau nulakavus vienu sluoksniu akrilinio lako. Taciau kiti darbai taip daryti jokiu fokusu neiskrete...
Kaip manot kame cia beda gali but?
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2009 04 29, 15:56)
Ir man visi su Retro sendinti darbeliai papildomai suskilinejo. Bet man kazkaip visai nieko, - mastau taip, kad sendamas naturaliai daiktas gi irgi nesuskyla vienodai kaip pagal sablona ir itrinimu i tarpelius gali prisirinkti nevienodai. Tai va. Bet nutiko kitas , nemalonesnis dalykas (cia jau tik su kaikuriais pavirsiais), kad pasendinus ir tik itrynus aliejiniais, ties kaikuriais trukiais po paros atsirado tokie pabaltavimai, vaizdas, lyg butu tas visas sendinimas tose vietose atsokes... Jokio sintetinio ar kitokio lako dar netepiau. Nesuprantu kame kampas. Gal negerai, kad sendinau nulakavus vienu sluoksniu akrilinio lako. Taciau kiti darbai taip daryti jokiu fokusu neiskrete...

Ar kas tepete spec. tuo salia parduodamu laku? Nes as viska nusipirkau ir nieks papildomai man nesuskeldejo... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Džiuga+ @ 2009 04 29, 16:29)
Ar kas tepete spec. tuo salia parduodamu laku? Nes as viska nusipirkau ir nieks papildomai man nesuskeldejo... schmoll.gif

]
Matai, as gi rasiau, kad jokio lako ant virsaus dar nebuvau tepus, tik antra komponenta ir va, po paros kaip atsitiko...
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2009 04 29, 15:12)
sukamaisiais ir i bala viskas sutekejo ane? Del tu smulkyciu tai iskart klausimas kuom lakavai? Judesiai neturetu buti ratu sukti

Aš tepiau ne tiek sukamaisiais, bet spiraliniais judesiais ir stengiausi nedaryt "balų", bet kaip ir per kraštą nubraukt unsure.gif . Kažkaip atsimenu, kaip tik versus* klausinėjo, tu patarei, ir aš lyg ir bandžiau kažkaip taip ir daryt, bet...
Nupurškiau dupli color sintetiniu, lakavau teluria matiniu.
Dėl tų pačių smulkiausių, tai man regis dalis jų atsirado dar nė nelakavus, nes įtrynus aliejiniais, tos vietos tarsi išsimozojo, pakeitė spalvą.
Žodžiu, iš pradžių dekupažas man atrodė malonus, lengvas ir greitas, bet kuo toliau į mišką doh.gif ...
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2009 04 29, 17:37)
]
Matai, as gi rasiau, kad jokio lako ant virsaus dar nebuvau tepus, tik antra komponenta ir va, po paros kaip atsitiko...

Praleidau atsiprasau, bet gi jis ir skeldeja ilgiau, is kart mane perspejo. As tik po pusantros paros ejau daikto apziurineti smile.gif o po to ir laku nutepiau.
Atsakyti
QUOTE(Kaštonė @ 2009 04 29, 13:19)
versus*, gaila, nesimato man tavo fotkių. Aš irgi baiginėju dėžutę, sendinau sotille, tai irgi suskilinėjo keistai, labai netolygiai, o vietomis dar tokiais smulkiais smulkiais kelių milimetrų skilimais  blink.gif ...

pas mane irgi panašus netolygumas, tik tų pačių smulkiausių dar neatsirado... g.gif nors tepiau, kaip jau anksčiau Ingusia31 patarė verysad.gif

QUOTE(gėlėta jūrė @ 2009 04 29, 13:54)
Versus, applicraftas taip suskilinėja, kai antrą sluoksnį džiovini su fenu. Arba kai labai karšta - kažkada padėkliuką buvau ant radiatoriaus palikus džiūti, tai irgi taip suskilo.

gėlėta jūre, ačiū 4u.gif nedžiovinau nei su fenu nei ant radiatoriaus, bet namie labai karšta doh.gif įtariu tai ir padarė lemiamą įtaką...

QUOTE(aistukas @ 2009 04 29, 14:56)

galvojau, kad man taip nutiko, nes pakankamai neišlaukiau, kol įtrinti aliejiniai nudžius ir nupurškliau... g.gif atrodo va taip:
user posted image
tarsi kokios oro pūslės aplink skilimus...
Atsakyti
Gal galit kas nors man primint kaip vadinasi parduotuvele dekupazo dalyku prie filharmonijos?
Atsakyti
QUOTE(versus* @ 2009 04 29, 18:28)
pas mane irgi panašus netolygumas, tik tų pačių smulkiausių dar neatsirado... g.gif nors tepiau, kaip jau anksčiau Ingusia31 patarė verysad.gif
gėlėta jūre, ačiū  4u.gif nedžiovinau nei su fenu nei ant radiatoriaus, bet namie labai karšta  doh.gif įtariu tai ir padarė lemiamą įtaką...
galvojau, kad man taip nutiko, nes pakankamai neišlaukiau, kol įtrinti aliejiniai nudžius ir nupurškliau... g.gif atrodo va taip:
user posted image
tarsi kokios oro pūslės aplink skilimus...

va va, ir pas mane taip. Bet as dar niekuo nelakavau, o tik itryniau aliejiniais ir po paros toki vaizda radau, Jokiu fenu ar radijatoriu - viskas naturalia eiga. Beto jau ne pirma karta su Retro, bet anksciau taip nebuvo...Gal tikrai cia tas siltas oras?
bet vel gi - sendinau kelias plokstumas ta pat diena, tai ne ant visu taip nutiko. Mistika kazkokia.
Atsakyti
QUOTE(versus* @ 2009 04 29, 11:34)
... ant dėžutės vietom ( įtariu kad ten , kur baigdavau sukimo judesį ir atkeldavau pirštą) liko tokios duobės, kurios neskilo  verysad.gif be to  nors tepiau riebiai, skilo paknkamai smulkiai.... Kamėja, ir aš pirkau tą patiną,- taip gražiai čia buvo su ja darbas parodytas, bet man ji kol kas nepatinka, ir išsivalo iš skilimų....
dabar istorija su aplikraftu  doh.gif : suskilo gražiai , stambiai ( padėkliukų apatinė pusė,- laimei, turėjau proto netepti fasadinės  blink.gif ), bet po to tarp tu gražių skilimų ėmė atsirasti tokie lako susigarbanojimai, net skilimais nepavadinčiau, tokie, kaip ilgai vandeny išmirkus oda atrodo.....  ar gali būti, kai tai įtakojo drėgnas ir karštas oras patalpoj???? nes kai dariau bandymus gavosi gerai....  verysad.gif
o su sotile niekaip neišgaunu gražių tolygių skilimų.... doh.gif  doh.gif  verysad.gif
kas gali įtakoti tokį netvarkingą skilimą, laka , paskirstau lygiai...

Su Retro man irgi atsirado duobutės, kurios neskilo ir kas blogiausia, kad lakuok nelakavęs, jos vis tiek matosi doh.gif O skystos patinos irgi nesuprantu kaip reikia naudoti, kad liktų lūžiuose.
Dėl applicraft priemonės, manau įtakos turi oro temperatūra, pas mane namuose ji nėra pastovi, tai pasendinus dėžutę po savaitės atsirodo daugybę mažyčių lūžių (nors dėžutė jau buvo lakuota 4 kartus), na bet vaizdo nepagadino, atrodė labai įdomiai ir norėdamas negalėtum atkartoti smile.gif tai, kad sendinant su šia priemone, pasiruošk staigmenoms smile.gif
Na, o su Sottile susidraugavau po Ingusia31 patarimo tepti šią sendinimo priemone pirštu, tepu abu sluoksnius vienodo storumo, priemonės negailiu, skyla labai gražiai, pradeda ji man patikti smile.gif Beje po įtrynimo aliejiniais dažais bei porporina, aš iš karto purškiu Stamperia laką.
QUOTE(Džiuga+ @ 2009 04 29, 17:29)

Aš kartu su Retro pirkau ir laką terpentino pagrindu, po kelių dienų man vis tiek atsirado papildomų lūžių, gal tam įtakos turi oro temperatūros svyravimai? g.gif

QUOTE(Kaštonė @ 2009 04 29, 17:46)
... Žodžiu, iš pradžių dekupažas man atrodė malonus, lengvas ir greitas, bet kuo toliau į mišką  doh.gif ...

Kaštone, daugiau optimizmo smile.gif viskas ateina su praktika ir juodu darbu - iš pirmo, antro karto nepavyko, iš trečio pavyks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamėja_Mėja @ 2009 04 30, 00:26)
Kaštone, daugiau optimizmo  smile.gif  viskas ateina su praktika ir juodu darbu - iš pirmo, antro karto nepavyko, iš trečio pavyks  smile.gif

Ačiū už palaikymą 4u.gif . Pasiduoti neketinu schmoll.gif . Dekupažas visgi teikia man daaaug malonumo smile.gif .
Atsakyti
Merginos jau net nezinau ir ka cituoti bet as cia del sottiles tu pabaltavimu. Po truputi nustatau tendencija kad tokie bajeriukai su sottile daros tada kai ja tepi ne ant popierinio pavirsiaus arba kad ant kazko "slidaus", man taip buvo kai dariau ant laku purksto paveiksliuko, kita sako kad akriliniu laku uzlakavo, todel man mintis persas kad sottile nori gerai paruosto pagrindo kontaktu nes kitaip sklildama ji tarytum krastelius uzriecia nes nieks ju gerai neprilaiko ir jie atsoka truputuka g.gif .Su Sottile vien prasktiskai dirbu jau metus, daug bedu neturejus tikrai bet va keletas tokiu su klausimu darbeliu buvo. Aisku butu idomu paziureti kaip jie dabar laikos ax.gif ale kad nesugaudysi po platu svietu kur jie ir kaip... Zodziu jei tik pavirsius buna "siurkstesnis" atrodo kad jai viskas gerai buna... nors nuo daug ko gali priklausyti, jei ant saules kur dziuvo tiesiogiai tai gali tiesiog perdziuti "kaip zemes ir pasisiaust taip... Nu zodziu dar ir nuo pacio skystalo kokybes daug priklauso, pati savo akim maciau sugedusia sottile jau is parduotuves tai ji isvis neveiksminga, gal kazkuri per ilgai laiket nusipirkus ar parduotuveje uzsimetus pragulejo g.gif variantu daug tikrai bet va man paciai kaip sakiau bedu dideliu nepasitaike gal mazytes bedeles kelios biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maša @ 2009 04 29, 20:28)
Gal galit kas nors man primint kaip vadinasi parduotuvele dekupazo dalyku prie filharmonijos?

lecarte 4u.gif
Atsakyti