Labuka visoms,
labai reikia patyrusių patarimo - koks lakas atsparus karščiui - ta prasme, kad padėjus puodelį kavos neliktų ratilų... tik nesakykit, kad 100 kartų rašyta - žinau, bet rasti, su SM paieška tai beviltiška, labai prašau, parašykit kokį naudojat, esat išbandę ir tikrai geras.... Plyzzz....
QUOTE(bite @ 2009 04 28, 22:02)
Maša, man panašiai suskilo dvikomponentė indų dekorui padengti skirta derva.
O suskilo dėl to, kad norėdama pagreitinti jos stingimą (iki nelipnaus paviršiaus turi praeiti para, o iki galimybės naudoti - 10 - 14 parų) stiklinę lėkštutę, dekoruotą servetėlės motyvais ir dengtą minėta derva, apvožusi laikiau ant vos drungno radiatoriaus...Atsirado reti trūkiai. Manau, kad dėl sluoksnio storio ir papildomos šilumos...
Tavo atveju, kaip sakei, sluoksnis taip pat buvo neplonas.
O suskilo dėl to, kad norėdama pagreitinti jos stingimą (iki nelipnaus paviršiaus turi praeiti para, o iki galimybės naudoti - 10 - 14 parų) stiklinę lėkštutę, dekoruotą servetėlės motyvais ir dengtą minėta derva, apvožusi laikiau ant vos drungno radiatoriaus...Atsirado reti trūkiai. Manau, kad dėl sluoksnio storio ir papildomos šilumos...
Tavo atveju, kaip sakei, sluoksnis taip pat buvo neplonas.
Aaaisku, Aciu Bitute uz atsakyma. As gi nekantri, su dziovintuvu padziovinau ir sluoksnius dejau labai storus i ku daba daryyyt? Kiek lakuoju dabar jau sintetiniu laku, vsitiek skyla
Vilmado, as pati nesu darius bet girdejau minint kazkoki saunu laka
As turiu ta saunu, limpa jis ir siaip, tai prie karsto ciuju pilnai prisiklijuotu
QUOTE(Kaštonė @ 2009 04 28, 22:39)
Tikrai , aš turiu Teluria laką, bet jis taip plonai užsitepa ir taip greit džiūsta, kaži, ar prilips ?
Turetu prilipti patepk gausiau cia "patioku" nereik bijot juk, ilakuok gerai ir priglausk , paskui lakas dziudamas pats kietai prilipins (nelupinek patikrinti iskart)
QUOTE(Kamėja_Mėja @ 2009 04 24, 18:06)
O ką prisidirbai? Retro negalima tepti sukamaisiais judesiais?
Aš irgi su Retro nesusidraugauju, visų pirmą pasendinus atsirado tokios kaip mažytės duobutės, lakuok kiek nori, nedingsta dar gailiuosi, kad pirkau skystą patiną, kiek bandau ją naudoti, valant perteklių nusivalo ir iš lūžių tai kai trūko kantrybė įtryniau aliejine patina. Gaila, kad irgi dariau tiesiai ant darbelio
Aš irgi su Retro nesusidraugauju, visų pirmą pasendinus atsirado tokios kaip mažytės duobutės, lakuok kiek nori, nedingsta dar gailiuosi, kad pirkau skystą patiną, kiek bandau ją naudoti, valant perteklių nusivalo ir iš lūžių tai kai trūko kantrybė įtryniau aliejine patina. Gaila, kad irgi dariau tiesiai ant darbelio
Nežinau galima- negalima RETRO tepti sukamsiais judesiais... suskilo negražiai, nors kai bandžiau ant juodrašęio vaizdas buvo visai geras , o ant dėžutės vietom ( įtariu kad ten , kur baigdavau sukimo judesį ir atkeldavau pirštą) liko tokios duobės, kurios neskilo be to nors tepiau riebiai, skilo paknkamai smulkiai.... Kamėja, ir aš pirkau tą patiną,- taip gražiai čia buvo su ja darbas parodytas, bet man ji kol kas nepatinka, ir išsivalo iš skilimų....
dabar istorija su aplikraftu : suskilo gražiai , stambiai ( padėkliukų apatinė pusė,- laimei, turėjau proto netepti fasadinės ), bet po to tarp tu gražių skilimų ėmė atsirasti tokie lako susigarbanojimai, net skilimais nepavadinčiau, tokie, kaip ilgai vandeny išmirkus oda atrodo..... ar gali būti, kai tai įtakojo drėgnas ir karštas oras patalpoj???? nes kai dariau bandymus gavosi gerai....
o su sotile niekaip neišgaunu gražių tolygių skilimų.... vaizdelis va toks:
kas gali įtakoti tokį netvarkingą skilimą, laka , paskirstau lygiai... gal per plonai???
būkit geros pakonsultuokit , o tai tuoj pradėsiu kaltint netinkamus energetinius laukus namie ir iėškot ataskymų feng shui knygose
QUOTE(Kaštonė @ 2009 04 28, 19:12)
Labai reikia patarimo : kuo priklijuoti filcą dėžutės viduje?
Jau pabaigoje kai lakuoji paskutinį kartą laku, tuomet tuo pačiu laku ir filcą priklijuoti galima
Sveikos supermamos! Daznai pavartau sia temele, kazkada buvau radusi jog kazkas zino kur parduodamos medines dezutes, ar tai bazej kazkokioj Vilniuje ar kur... Bet dabar niekaip rasti negaliu kas ir kur rase Gal kas nors zinote? Domintu Vilniuje arba Siauliuose. Siaip as esu visai pradedanti, dariau tik sau tokius smagius auskariukus, bet dabar labai noreciau pabandyti kazka didesnio, motinos dienos progai... Padekite prasau...
QUOTE(Ingusia31 @ 2009 04 29, 09:41)
Turetu prilipti patepk gausiau cia "patioku" nereik bijot juk, ilakuok gerai ir priglausk , paskui lakas dziudamas pats kietai prilipins (nelupinek patikrinti iskart)
Ingusia31, ačiū .
versus*, gaila, nesimato man tavo fotkių. Aš irgi baiginėju dėžutę, sendinau sotille, tai irgi suskilinėjo keistai, labai netolygiai, o vietomis dar tokiais smulkiais smulkiais kelių milimetrų skilimais ...
Čia fragmentas:
O rodos ir tepiau storai, sukamaisiais judesiais, vienžo . Ir dar - kai bandžiau ant lentelės, visai gražiai gavos, ai ...
QUOTE(Maša @ 2009 04 29, 08:57)
Vilmado, as pati nesu darius bet girdejau minint kazkoki saunu laka
QUOTE(Zlata @ 2009 04 29, 09:40)
As turiu ta saunu, limpa jis ir siaip, tai prie karsto ciuju pilnai prisiklijuotu
Va būtent tokių siurprizų ir nenoriu Tada paklausiu kitaip: kuo lakuojat pvz. padėklus (tikrai ne viena esat darius) - juk jie tai tikrai naudojami ne vien dėl grožio, na, kavai, arbatai serviruoti ar pnš.
QUOTE(versus* @ 2009 04 29, 11:34)
dabar istorija su aplikraftu : suskilo gražiai , stambiai ( padėkliukų apatinė pusė,- laimei, turėjau proto netepti fasadinės ), bet po to tarp tu gražių skilimų ėmė atsirasti tokie lako susigarbanojimai, net skilimais nepavadinčiau, tokie, kaip ilgai vandeny išmirkus oda atrodo..... ar gali būti, kai tai įtakojo drėgnas ir karštas oras patalpoj???? nes kai dariau bandymus gavosi gerai....
Versus, applicraftas taip suskilinėja, kai antrą sluoksnį džiovini su fenu. Arba kai labai karšta - kažkada padėkliuką buvau ant radiatoriaus palikus džiūti, tai irgi taip suskilo.
Papildyta:
QUOTE(vilmado @ 2009 04 29, 14:49)
Va būtent tokių siurprizų ir nenoriu Tada paklausiu kitaip: kuo lakuojat pvz. padėklus (tikrai ne viena esat darius) - juk jie tai tikrai naudojami ne vien dėl grožio, na, kavai, arbatai serviruoti ar pnš.
Vilmado, dabar neatsimenu pavadinimo, bet aš naudoju lygtais "Nordjo" ar kažkaip taip. Padėklai man puikiai laiko. Nueik į senukus ir paprašyk baldinio lako, atsparaus karščiui, manau, kad tikrai turėtų ką nors pasiūlyti.
QUOTE(Kaštonė @ 2009 04 29, 14:19)
Aš irgi baiginėju dėžutę, sendinau sotille, tai irgi suskilinėjo keistai, labai netolygiai, o vietomis dar tokiais smulkiais smulkiais kelių milimetrų skilimais ...
O rodos ir tepiau storai, sukamaisiais judesiais, vienžo . Ir dar - kai bandžiau ant lentelės, visai gražiai gavos, ai ...
sukamaisiais ir i bala viskas sutekejo ane? Del tu smulkyciu tai iskart klausimas kuom lakavai? Judesiai neturetu buti ratu sukti