Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 31 tema

QUOTE(Lachesė @ 2009 05 23, 10:30)
Beje, gal kas turite aliejine porporina, gal galite parasyti tikslu pavadinima i rkur  pirkot. Dekinga.

Nežinau, ką tiksliai vadini aliejine porporina, bet gal tokia, kaip pvz. Dala Antique Rub pasta g.gif ? Va čia.
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2009 05 22, 23:05)
Ir dar vienas dalykas...Vistik naudojant įtrynimui porporiną, nori nenori ji lakuojant "paplaukia", išsiplauna... Vadinasi, neprošal ir mediumą purkštelt sintetiniu rolleyes.gif
Pasidalinkit patirtim 4u.gif

Aš naudoju medium'ui porporiną (miltukais), tai niekas neišsiplauna. Ir akrilo nebijo, priešingai nei sottile. Taip pat esu bandžiusi įtrinti aliejiniais dažais ir lakavusi akriliniais, taip pat viskas puikiai. Tik aliejinius reikia gerai išdžiovinti, kad jie liktų tarpeliuose. Taip pat esu ir akriliniais įtrinus ir lakavusi akriliniu laku, taip pat viskas thumbup.gif . Sintetinį purškiu tik pabaigai (užtvirtinimui).
Naudojant sottile būtinai reikia pradžioje purkšti sintetiniais, nes kitaip veliasi.

QUOTE(Lachesė @ 2009 05 23, 00:06)
Patinos nenaudoju, bet pagalvojau naudojant patiną, tai galima būtų ir akrilą naudoti,... gal kas bandėt ? reikės man pasibandyti dar..... netikiu ,kol pati neišmėginu visų variantų.

Bandžiau, viskas pavyko. smile.gif
Atsakyti
sveikos darbstuoles smile.gif , jau seniai nebuvau uzsukus paskaitineti jusu patirties. perziurejau darbeliaus - o jau grazumas visu. vieni uz kitus grazesni 4u.gif
saunuoles, labaio malonu buvo pasidziaugti.
man labai reikia jusu patarimo, gal kuri gales pasidalinti savo patirtimi.
As pernai vasara dekupazinau medini lauko suoliuka, jis stovejo lauke ant saules ir viskas man ten nubluko - nelijo jokio gpzio. vaziuosiu greitu laiku i kaima noriu atnaujinti, gal patarsit kokius dazus ir laka naudoti, kad apsaugotu nuo lietaus. Gal reikia koki grunta naudoti? ir ar imnoma kuo nors apsugoti servetele, kad nuo saules nenubluktu... zodiu labai reikia patarimo. gal kas galesit bruksteleti priemones, kokias naudojat lauko baldam? aciu 4u.gif
Atsakyti
turbūt saulutė nieko nepagaili. Turi tėvai tai lakuota jachtiniu laku. IR STOVI IŠTISAI ANT SAULĖS ir lietaus. Tai va dekupažinis pakeitė spalvikes, o servetėlės motyvai liko nepakitę........ gal atsitiktinumas tik...... ir su laiku ir tie pabluks...
Atsakyti
kad popierius ar servetle nenubluktu (o blunka ir tie ir tie, savom akim maciau), reikia naudoti klijus, kurie apsaugo nuo saules ir kitu veiksniu...kolkas tokius kurie tikrai saugo zinau tik vienus.marabu profesional.gal yra dar kokiu...bet dabar as juos laikau butent darbam kurie bus laikomi lauke. 4u.gif
Atsakyti
labai aciu Gabii ir avijacijai uz patirti
o kur galima nusiprkti marabu profesional, o laka koki naudojat? smile.gif vaikai lipa, net ramiai paklausti neleidzia smile.gif
Atsakyti
Balte, ačiū už atsakymą smile.gif bet vis tiek pamėginsiu smile.gif

QUOTE(Avijacija @ 2009 05 23, 19:42)
turbūt saulutė nieko nepagaili. Turi tėvai tai lakuota jachtiniu laku. IR STOVI IŠTISAI ANT SAULĖS ir lietaus. Tai va dekupažinis pakeitė spalvikes, o servetėlės motyvai liko nepakitę........ gal atsitiktinumas tik...... ir su laiku ir tie pabluks...

žinai man visiškai toks pats sutapimas dariau dvi pašto dėžutę, viena pirmoji nubluko per žiemą, buvo daryta su popieriumi, antriji į ta pačią vietą padaryta su servetėlėm ir puikiai laikosi nuo praeitų kalėdų. Lakuota taip pat su jachtiniu laku abejos.

Saksona, manau,kad naudok drąsiai kaip normalius klijus.
O kaip tau sendintojas tos firmos?

Kaštone, ačiū, bet galvoju, ar tos bespalvės yra ten ar ne, galk aš joms paskambinsiu, nesuprantu aš to puslapių instrukcijų.

Atsakyti
zurint kokia servetele, jei gerais dazais uzdeta, nenublunka.
marabu profesional lt as niekur nemaciau ir marabu atstove sake lyg ir neveza.as is kriese parsisiunciau, kaina nebloga, bet naudoju dabar isimtinais atvejais:))))
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2009 05 24, 00:29)
Saksona, manau,kad naudok drąsiai kaip normalius klijus.
O kaip tau sendintojas tos firmos?

jau taip ir padariau smile.gif (aš viską pirmiausiai vandeniu priklijuoju, paskui klijais aptepu - tai labai super gavosi, jie tiršti gana)

O sendintojas - aš turiu Large Crack
user posted image
Tai visai patiko. Šiaip man kiekvienas sendintojas turi savo privalumus ir trūkumus, su kiekvienu reikia "susitarti". Čia dėžutės dangtelis (tepta storai abu sluoksniai), 14x14cm:
user posted image
(nuotrauka šiaip sau tik.... dėžutė nebaigta, tai tik ant greičio nufotkinau...)
Atsakyti
geras, kaip gražiai suskilo - kaip mozaika... bigsmile.gif man taip tik su arabiška guma tėra gavęsi, bet nelabai ji man..

O kur tokio sendintojo galima įsigyti? Kažkaip akis neužkliuvo kolkas g.gif

QUOTE(Saksona @ 2009 05 24, 09:19)
O sendintojas - aš turiu Large Crack
Tai visai patiko. Šiaip man kiekvienas sendintojas turi savo privalumus ir trūkumus, su kiekvienu reikia "susitarti".

Atsakyti
aciu uz informacija bandysiu taisyti. tas suoliukas nemazas su svitriniu nenutrinsiu - reikes vyru konsultacijsos, gal koki iranki pasiulys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2009 05 23, 14:15)
Aš naudoju medium'ui porporiną (miltukais), tai niekas neišsiplauna. Ir akrilo nebijo, priešingai nei sottile. Taip pat esu bandžiusi įtrinti aliejiniais dažais ir lakavusi akriliniais, taip pat viskas puikiai. Tik aliejinius reikia gerai išdžiovinti, kad jie liktų tarpeliuose. Taip pat esu ir akriliniais įtrinus ir lakavusi akriliniu laku, taip pat viskas  thumbup.gif . Sintetinį purškiu tik pabaigai (užtvirtinimui).
Naudojant sottile būtinai reikia pradžioje purkšti sintetiniais, nes kitaip veliasi.
Bandžiau, viskas pavyko. smile.gif

Tarkim, šviesius darbus bandei porporina ir paskui teptuku lakas? Ir visai neišsiplauna?

Atsakyti