Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 31 tema

Bandžiau klijuoti servetėlę su lygintuvu, labai viskas puikiai pavyko, kol nepradėjau lakuot doh.gif kur tik prisilietė teptukas, ten pūslės iškilo doh.gif Tai pamačius mečiau šį reikalą ir nupurškiau keletą kartų su sintetiniu laku. Kažin čia man taip vienai atsitiko ir dėl ko g.gif
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2009 05 22, 23:12)

Man panašia buvo, tai padėtį pavyko ištaisyti pirmą sluoksnį plonai lakuojant voleliu ir stipriai spaudžiant.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 22 gegužės 2009 - 22:29
QUOTE(Salne @ 2009 05 22, 17:48)
Tai tu atsargiai bandyk nuvalyti..su drėgnu kuo nors stengiantis, kad nenusiplautų servetėlė..nekišk po vandeniu, o tik su drėgnu skudurėliu.. 4u.gif

skuduriukas suvels, geriau po srove smile.gif

O aš šiandein pirmą kartą pamačiau ant stamperios medium instrukciją ( mano pirktasis be instrukcijos buvo, tik balti buteliukai su pavadinimu) ir ten parašyta ,kad medium lakuoti nereikia. Ir iš tiesų turėjau gabaliuką pasendinta ant juodraščio, pamėginau, tai vandens bent jau nebijo.
Tai klausimas, ar medium gerai reaguoja su akriliniu laku? nes esu girdejus, kad bąla. O aš ramia sazine visus dvikomponencius lakuoju beckeriu bet tuo vait spiritiniu.
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2009 05 22, 22:52)
O aš šiandein pirmą kartą pamačiau ant stamperios medium instrukciją ( mano pirktasis be instrukcijos buvo, tik balti buteliukai su pavadinimu) ir ten parašyta ,kad medium lakuoti nereikia. Ir iš tiesų turėjau gabaliuką pasendinta ant juodraščio, pamėginau, tai vandens bent jau nebijo.
Tai klausimas, ar medium gerai reaguoja su akriliniu laku? nes esu girdejus, kad bąla. O aš ramia sazine visus dvikomponencius lakuoju beckeriu bet tuo vait spiritiniu.

as lakuoju medium su akriliniu ir niekad nera suvele, na aisku, nemozoju to lako, o dailiai lakuoju, net nelaukiu ten n valandu, kai itrinu, nuvalau ir lakuoju wink.gif
Atsakyti
Aš va dabar specialiai nuėjau ir pakišau po vandens srove butelį sendintą su Stamperios medium..Jis nelakuotas, nes šiaip tik bandžiau padekoruoti ir pasendinti..tai stovėjo toks nei šioks, nei toks..Tiesa jau senokai darytas... g.gif ...bet šiaip dar bandžiau pakraštyti sušlapinus...niekas nevyksta... biggrin.gif ..Tai gal sakau ir nuo akrilo nieko nenutiktų.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2009 05 22, 22:52)

Kad ir kaip bebūtų, kad ir ką instrukcijos beskelbtų, lako norisi vistiek ax.gif
Beje, o kaip su trūkio įtrynimu tokiu atveju? Porporina, tarkim? Na, žinau, Lachese, kad lyg jos ir nenaudoji, tačiau kaip toms, kurios naudoja?
Juk ne dvikomponenčiu laku darbas baigiasi, o skeldėjimo įtrynimu... g.gif
Beje, medium pati nenaudoju, tik kursų metu, o kursuose lakuojam Stamperijos akriliniu laku. Viskas kuo puikiausiai, jokios reakcijos.
Ir dar vienas dalykas...Vistik naudojant įtrynimui porporiną, nori nenori ji lakuojant "paplaukia", išsiplauna... Vadinasi, neprošal ir mediumą purkštelt sintetiniu rolleyes.gif
Pasidalinkit patirtim 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 22 gegužės 2009 - 23:11
Patinos nenaudoju, bet pagalvojau naudojant patiną, tai galima būtų ir akrilą naudoti,... gal kas bandėt ? reikės man pasibandyti dar..... netikiu ,kol pati neišmėginu visų variantų.
Atsakyti
Is tikruju ant stamperijos uztepus akrilinio lako is pradziu pabala,bet kai isdiusta,
tai tas baltumas praeina ir pasidaro skaidru.
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2009 05 23, 00:06)
Patinos nenaudoju, bet pagalvojau naudojant patiną, tai galima būtų ir akrilą naudoti,... gal kas bandėt ? reikės man pasibandyti dar..... netikiu ,kol pati neišmėginu visų variantų.

Kalbėjau apie porporiną. Ji nori nenori iš trūkio dalinai išplaukia lakuojant g.gif
QUOTE(PACIOS @ 2009 05 23, 07:42)
Is tikruju ant stamperijos uztepus akrilinio lako is pradziu pabala,bet kai isdiusta,
tai tas baltumas praeina ir pasidaro skaidru.

Kaip ir daugelis dekupažo priemonių - tik užtepus balzganos, kai kurios ir visai pieniškos, o išdžiūvę išskaidrėja.
Atsakyti
Klausimas apie Dala Deco Podge. Gal kas naudojat paaiškinsit....
user posted image

Skaitant instrukciją man labai viskas galvoj susimalė.... Pacituosiu, kas ten prirašyta ir paryškinsiu neaiškias vietas...... Gal pakomentuosit....

Multi-purpose water-based sealer and adhesive.
Used as a heavy build-up coating for decoupage.
Apply multiple layers.
Allow each leayer to dry before subsequent layer is applied.
Apply each layer at right angles to the previous layer.
Gently "wet sand" with waterproof sand paper.
Seal with Dala Deco-Varnish.
Wash brushes with water while the product is still wet.
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2009 05 23, 08:14)
Kalbėjau apie porporiną. Ji nori nenori iš trūkio dalinai išplaukia lakuojant g.gif

ne taip pamaciau, teisingiau pamaciau,matyt, ka norejau pamatyti, nes man parupo, tada kaip yra su itrinimu, jeigu nebijo vandeninio lako, tai gal i itrinti galima akrilu ar akriline porporina.

Beje, gal kas turite aliejine porporina, gal galite parasyti tikslu pavadinima i rkur pirkot. Dekinga.

Saksona, skaiciau , skaiciau ir nesupratau, cia klijai, ar kazkoks reljefo formavimo gelis? o ka parduotuveje sake ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 23 gegužės 2009 - 09:30
QUOTE(Lachesė @ 2009 05 23, 10:30)
Saksona, skaiciau , skaiciau ir nesupratau, cia klijai, ar kazkoks reljefo formavimo gelis? o ka parduotuveje sake ?

sakė, kad klijai.... pirkau rinkinį (akcija, tikrai gana pigiai....) - 4 buteliukai, dvikomponentis, lakas, ir klijai.... Ir labai gyrė tuos klijus, sakė labai geri, net ir didelėm bankėm tokiom parduoda... Kažkaip nepagalvojau tuo metu paklausti, kaip jais klijuoti (nu kvailas klausimas kažkoks būtų...). Klijai juk yra klijai... Bet paskaičius instrukciją - išsigandau, baisu klijuot pasidarė.
O gal nekreipti dėmesio ir tiesiog klijuoti kaip įpratus g.gif

Vat ir tikiuosi, kad kas nors naudoja ir tiksliai pasakys.... jei ne - teks į parduotuvę nukeliaut smile.gif
Atsakyti