Bite, šiandien benaršydama nete apie dažus ir pigmentus, atradau tavo postą, kad:
"...litrinėse talpose baltas akrilas, bespalvis beicas, lakas plius pagrindinių spalvų pigmentai.
Šiek tiek spalvų maišymo žinių bei praktikos ir turi visko, ko reikia: pastelines spalvas su baltu akrilu, reikiamų spalvų beicą, imant baze bespalvį beicą, bei norimas skaidrias spalvas su laku..."
Gal gali patikslinti, kurį būtent laką naudoji? Aš turiu nusipirkus Teluria, ar toks tiktų ? Ir kaip tą pigmento kiekį apskaičiuot ?
Aišku, laukiu atsakymų - patarimų ir iš kitų merginų .
Mano supratimu, tai nuo pigmento priklauso, su kuo jį galima maišyti ant jų būna parašyta, su kokio pagrindo medžiagomis galima maišyti yra ir universalių.... pvz universalus pigmentas..... tinka viskam...
Baltų dažų bazėje su pigmentais pasigaminsime pastelines spalvas, o jei klausyti profesionalų patarimų, grynas spalvas gausime pigmentus maišant bazės C pagrindu. Smulkiau apie tai nelabai ką galėčiau pridurti, tik žinau, ir pati taip esu dariusi - vietoj bazės C gali būti imamas lakas. Aš esu tai dariusi akriliniam lake ir naudojau būtent čia nurodytus universalius "Pigmentmix" pigmentus. Tų pigmentų instrukcijoje nurodyta, kad pigmento neturi būti daugiau nei 10 - 15 % toje bazėje, kurioje gaminamės norimą spalvą, antraip (jei pigmento bus daugiau) bus pažeista dažo struktūra, tačiau esu dėjusi ir labai daug pigmento, o, kiek pamenu, ir kitų patirtis tokia (berods, Gabii__ yra sakiusi) ir nieko - toks daug pigmento savyje turintis dažas atlaikė visus sekančius sluoksnius, viskas OK. Tik, žinoma, tuo, manau, nereiktų piktnaudžiauti, tai galėtų būti nebent išimtiniai atvejai.
Dėl konkretaus lako...Esu maišiusi akriliniam Beckers...
Apie Teluria nieko negaliu pasakyti, jis man nežinomas.
Labiausiai patinka tokiu būdu prasimanyti kokios tik širdis geidžia beico spalvos...tai darau Tikkurila bespalviam beice.
Dėl konkretaus lako...Esu maišiusi akriliniam Beckers...
Apie Teluria nieko negaliu pasakyti, jis man nežinomas.
Labiausiai patinka tokiu būdu prasimanyti kokios tik širdis geidžia beico spalvos...tai darau Tikkurila bespalviam beice.
merginos, pas mane kilo klausimas...
Paėmiau šlifuot rėmelius, o jie dengti epoksidiniu laku (iš karto pradėjo veltis)
kaip man nuimt tą sluoksnų?
bandžiau 646 tirpikliu, bet nė velnio
keičiau šlifavimo popierių, bet irgi niekas nepėjo..Ką daryt...Rėmelis tamsus
Paėmiau šlifuot rėmelius, o jie dengti epoksidiniu laku (iš karto pradėjo veltis)
Laba,
Nusipirkau klijus- laką (keramikai) dekupažuoti stiklinei vazelei. Viskas ok,tik nesigauna užtepti juos kad neišlįstų už servetėlės kraštelių,o tada nudžiuvus lieka plėmai... Ką daryti? O gal aš kažką ne taip darau...
Papildyta:
[quote=Globusyte,2009 05 10, 20:19]
Galima nuimti tik karšto oro putikliu (spec.fenas)
Nusipirkau klijus- laką (keramikai) dekupažuoti stiklinei vazelei. Viskas ok,tik nesigauna užtepti juos kad neišlįstų už servetėlės kraštelių,o tada nudžiuvus lieka plėmai... Ką daryti? O gal aš kažką ne taip darau...
Papildyta:
[quote=Globusyte,2009 05 10, 20:19]
Galima nuimti tik karšto oro putikliu (spec.fenas)
Turiu tokį, reiks ryt, grįžus iš kursų, pabandyt...
noretume parodyti kaip as ir mano drauge AMINAT dekupojam lekste. gal kam pravers. gal kas ka naujo suzinosit. si karta pasirinkom lekste pirkta ermitaze 1,99lt.
lekstute nuplaunam, ir nuvalom su dektine. dabar klijosim dekupazini poperiu(ismirko, nu ta mokat )
paveiksliuka mes klijojam ne su teptuku, o su voliuka. tada niekada nelieka oro ir visada idialei klijojas.
nu ir dabar auksa
po to vienkomponenti krakle, jodus dazus.
dabar kempeneles pagalba viska dengiam auksu
nu ir rezultatas
lekstute nuplaunam, ir nuvalom su dektine. dabar klijosim dekupazini poperiu(ismirko, nu ta mokat )
paveiksliuka mes klijojam ne su teptuku, o su voliuka. tada niekada nelieka oro ir visada idialei klijojas.
nu ir dabar auksa
po to vienkomponenti krakle, jodus dazus.
dabar kempeneles pagalba viska dengiam auksu
nu ir rezultatas
Darbai visi simatiški Dėžutės širdutės iškilusios, jei nepaslaptis, kas čia? Na kas naudota. Labai miela dėžutė.
QUOTE(shrekiuke @ 2009 05 10, 21:56)
Darbai visi simatiški Dėžutės širdutės iškilusios, jei nepaslaptis, kas čia? Na kas naudota. Labai miela dėžutė.
Jei cia apie ta pirma dezute, tai cia tokie lipdukai is parduotuves tinmari, na kazkaip taip vadinasi
Vilniuje ji yra panoramoje