Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 31 tema

QUOTE(rrr? @ 2009 05 08, 08:06)
Ar niekas negali padeti siuo klausimu?  ax.gif

Dvikomponentis jei nori sendinti paveiksliuką ir jau moki skaldyti dažus su vienkomponenčiu. Patarčiau naudoti šitą, man jis mielas, bet gal daugaiu aptyrusios ką patartų kita mirksiukas.gif
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Ingusia31 @ 2009 05 08, 07:29)
jau radau kam pilna banke to s.... sadolino prakisti  ax.gif  lotuliukas.gif ot gerai nes nenaudojamas jau metus turbut stovi o ismest gaila sakau gal kokias namo sienas kada numozosiu  biggrin.gif NES MAN JIS KAIMISKAS  tongue.gif

o aš ir išbandysiu tongue.gif reikia gi savo kailiu viską patirti, gal man visai patiks, juk ne visi pasisakymai vien prieš, o dar ir sobieskos paskutiniai darbeliai su krokais daug ką sako, gal man irgi taip panašiai išeis, va bebe.gif
Atsakyti
Turiu klausimėlį: nudekoravau prieskonines, nulakavau akriliniu laku išorę, vidų palikau medinį, na kad būtų galima pilti prieskonius ir nebūtų maisto sąlyčio su laku. Tai vat jūs man pasakykit, ar akriliniu laku lakuotą prieskoninių išorę bus galima nuvalyt drėgnu skuduriuku, paplauti šiek tiek vandeniu, na jeigu pasiteplios vdrug kada g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2009 05 08, 10:24)
Turiu klausimėlį: nudekoravau prieskonines, nulakavau akriliniu laku išorę, vidų palikau medinį, na kad būtų galima pilti prieskonius ir nebūtų maisto sąlyčio su laku. Tai vat jūs man pasakykit, ar akriliniu laku lakuotą prieskoninių išorę bus galima nuvalyt drėgnu skuduriuku, paplauti šiek tiek vandeniu, na jeigu pasiteplios vdrug kada g.gif

Galima...tik svarbiausia nemirkyti vandenyje..o pavalyti, praskalauti galima.. smile.gif
Atsakyti
Klausimėlis... Kur perkate akrilinius dažus? Žiūrėjau senukuose, tai mačiau akrilinių baltų dažų, bet didelis kiekis. Kažkaip nesinori pasistatyt namuose kibirą vienos spalvos doh.gif
Ir dar. Vakar bandžiau pasendint pjaustymo lentelę. Dariau su vienkomponenčiu. Jį tepiau tik kai kuriose lentelės vietose, pvz kraštukus. Kai pradėjau dengti akrilinių dažų sluoksnį ant jo, pamačiau, kad gaunasi nelygumai. Ar sendinimo efektą jūs tepat ant viso daikto? Kaip tada padaryt, kad būtų tik kraščiukai įtrūkinėję? Gal man reikėjo mažesnį sluoksnį to lako dėti, kad nesimatytų jo? Nes dabar gaunasi, kad tos vietos storesnės, nei tos, kur buvo netepta šito sendinimo... Nu sunku man paaiškint, bet gal kas supras...
Ir dar prisiminiau. Nesigauna man padaryt sendinimo efektų ant bambukinės lėkštės ir kamštinių padėkliukų. Kodėl? Gal kad labai paviršius netolygus ir toks sausas? g.gif
Tikiuosi padėsite blush2.gif
Atsakyti
gal kas galit įmesti kokių darbelių pavyzdžių, kaip atrodo skilimas su Crackle Classic ir Medium (Stamperios), taip pat Antik bei Craquelure? noriu išbandyt kokį naują skilimą, bet nežinau kurį rinktis ax.gif
Atsakyti
Ismene, taip perkam ir senukuose, ir namai pilni kibirų kibirėlių ir ne tik dažų - lakų, glaistų, grunto, beico, klijų ir dar bala žino ko doh.gif Toks mūsų hobis rolleyes.gif O ir namų ūkyje neretai visa tai praverčia, o kartai kai kas ir išverčia... 2.gif
Reikia mažesnių kiekių - žiūrėk dailės reikmenų rankdarbių galiausiai net kanceliarinėse ar PC rasi.
Pirmiausiai pasimokyk ant kokio "juodraščio" ir pradėk nuo viso paviršiaus pasendinimo, kai tai gausis, mėgink ir kitokius būdus.
Sendinti tikrai galima labai įvairiai, šiaip jau vienkomponentis didelių storio skirtumų nesudaro, dažniau taip būna su dvikomponenčiai sendinamaisiais lakais.

Stipriai "sugeriančius paviršius" reikia gruntuoti - su kuo? - jau pasirinkimo reikalas (statybiniu gruntu, laku ar net tais pačiais akriliniias dažais), esmė - reikia, kad ta priemonė/gruntas užkimštų poras ir neleistų susigerti tavo sendinamajam lakui, ko pasekoje ir nesigauna skylinėjimas.
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IF...: 08 gegužės 2009 - 12:50
QUOTE(supersandryte @ 2009 05 08, 13:37)
gal kas galit įmesti kokių darbelių pavyzdžių, kaip atrodo skilimas su Crackle Classic ir Medium (Stamperios), taip pat Antik bei Craquelure? noriu išbandyt kokį naują skilimą, bet nežinau kurį rinktis  ax.gif

Na Stamperios Crackle Classic iš karto atmesčiau..nes, kad ir dvikomponentė ji..bet tik po sendinimo klijuojamas paveiksliukas..nes jis veikia:
1. Pirmas dažų sluoksnis;
2. Pirmas sendintojo sluoksnis - Step1
3. Antras dažų sluoksnis;
4. Step 2.

Nu ir tas step 2 suskaldo antrą tą spalvą..ir pro ją išlenda pirmoji spalva...Bet man asmeniškai nepatinka...Su vienkomponenčiu gražesni tie suskilimai gaunasi..o su šituo..gaunasi kažkas panašaus į atsilupusius dažus.. g.gif ..Taigi paveiksliuką naudojant šią priemonę reikia klijuoti paskutiniame etape.. smile.gif

Su Antika nedirbau..bet pagal atsiliepimus ir nesinori išbandyti.. blush2.gif ..
Craquelure..nežinau apie jį nieko..
Stamperios Medium..man patinka..turiu..visai gražiai gaunasi.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IF... @ 2009 05 08, 13:47)
Ismene, taip perkam ir senukuose, ir namai pilni kibirų kibirėlių ir ne tik dažų - lakų, glaistų, grunto, beico, klijų ir dar bala žino ko  doh.gif  Toks mūsų hobis  rolleyes.gif  O ir namų ūkyje neretai visa tai praverčia, o kartai kai kas ir išverčia...  2.gif
Reikia mažesnių kiekių - žiūrėk dailės reikmenų rankdarbių galiausiai net kanceliarinėse ar PC rasi.
Pirmiausiai pasimokyk ant kokio "juodraščio" ir pradėk nuo viso paviršiaus pasendinimo, kai tai gausis, mėgink ir kitokius būdus.
Sendinti tikrai galima labai įvairiai, šiaip jau vienkomponentis didelių storio skirtumų nesudaro, dažniau taip būna su dvikomponenčiai sendinamaisiais lakais.

Stipriai "sugeriančius paviršius" reikia gruntuoti - su kuo? - jau pasirinkimo reikalas (statybiniu gruntu, laku ar net tais pačiais akriliniias dažais), esmė - reikia, kad ta priemonė/gruntas užkimštų poras ir neleistų susigerti tavo sendinamajam lakui, ko pasekoje ir nesigauna skylinėjimas.
4u.gif

aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Ačiū už pagalbą. Pas mane dar tik vienas staliukas apkrautas priemonėm. Vis bandau, mėginu, bet kažkas nesigauna. Kai išmoksiu technikos, trauksiu ir aš į senukus kibirų lotuliukas.gif
Man dar tiesa niekaip nesigauna priklijuot servtėles lygiai, kad nesiraukšlėtų. Čia matyt įgūdžių reikia. Jei tik bandau pirštuku patempt, tuoj viskas ir suplyšta doh.gif
Šiandien bandysiu aukso milteliai įtrūkimus paryškinti. Praeitą kartą gavosi plėmais, gal šį kartą geriau bus... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Salne @ 2009 05 08, 14:04)
Na Stamperios Crackle Classic iš karto atmesčiau..nes, kad ir dvikomponentė ji..bet tik po sendinimo klijuojamas paveiksliukas..nes jis veikia:
1. Pirmas dažų sluoksnis;
2. Pirmas sendintojo sluoksnis - Step1
3. Antras dažų sluoksnis;
4. Step 2.

Nu ir tas step 2 suskaldo antrą tą spalvą..ir pro ją išlenda pirmoji spalva...Bet man asmeniškai nepatinka...Su vienkomponenčiu gražesni tie suskilimai gaunasi..o su šituo..gaunasi kažkas panašaus į atsilupusius dažus.. g.gif ..Taigi paveiksliuką naudojant šią priemonę reikia klijuoti paskutiniame etape.. smile.gif

Su Antika nedirbau..bet pagal atsiliepimus ir nesinori išbandyti.. blush2.gif ..
Craquelure..nežinau apie jį nieko..
Stamperios Medium..man patinka..turiu..visai gražiai gaunasi.. ax.gif

dėkui už info 4u.gif gal turi kokį darbelį su Medium?
Atsakyti
QUOTE(supersandryte @ 2009 05 08, 14:38)
dėkui už info  4u.gif gal turi kokį darbelį su Medium?

Turiu..bet dar nenufotografuoti.. doh.gif

Va yra keli mūsų forumiečių..tikiuosi jos nesupyks.. blush2.gif ..
Aviacijos darbelis su medium:
Darbelis su Medium
Lachesės darbeliai:
Darbelis su Medium
Atsakyti
QUOTE(Salne @ 2009 05 08, 15:16)
Turiu..bet dar nenufotografuoti.. doh.gif

Va yra keli mūsų forumiečių..tikiuosi jos nesupyks.. blush2.gif ..
Aviacijos darbelis su medium:
Darbelis su Medium
Lachesės darbeliai:
Darbelis su Medium

va tokio skilimo ir norėčiau ax.gif ačiū labai 4u.gif
gal dar gali trumpai papasakot, kaip su juo dirbt:
1. kuo įtrinti įtrūkimus? (senamnaujam rašo, kad porporina, bet gal galima ir dažais?)
2. kokiu laku lakuot?

Atsakyti
QUOTE(supersandryte @ 2009 05 08, 15:58)
va tokio skilimo ir norėčiau  ax.gif ačiū labai  4u.gif
gal dar gali trumpai papasakot, kaip su juo dirbt:
1. kuo įtrinti įtrūkimus? (senamnaujam rašo, kad porporina, bet gal galima ir dažais?)
2. kokiu laku lakuot?

Medium..reikalauja aliejinio pagrindo..tai gali būti ir parporina, ir aliejiniai dažai..
O užfiksuoti reikia sintetiniu laku..Paskui jau galima užbaigti ir akriliniu.. 4u.gif
Atsakyti