Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Woblienė @ 2009 04 30, 07:13)
nu va ir as laukiu kada pieno upes prades teketi... bet niekaip... lauksiu toliau...

O pas mane niekada nebuvo upiu pieno,per visa si laikotarpi,tik pora kartu nakti atsikeliau slapia,bet dukrytei pienuko uzteko,nors daug kas,bande itikinti,kad turiu mazai pienuko.Dar dabar mieliau valgo MP,nei kosytes.Norejau paklausti jusu,kuo galeciau bent porai svaiciu pakeisti MP ir ar paskui dukryte dar nores MP,susidare tokia situacija,kad turiu butinai leistis daug stipriu vaistu,tad maitinti niekaip negaliu,daktare liepe nutraukti maitinima,bet as planavau maitinti pagal dukrytes poreiki,nenoriu atsisakyti sito mudvieju malonumo,bet nezinau,ka daryti,vaistu ciklas trunka 5 dienas.
Atsakyti
gal kas galetu patarti, pas daktare vaziuosim tik si antradieni. Sianden mums lygiai menuo. Pradejau maitint pati, bet nuo balandzio 27 dienos man pasirode, kad pieno per mazai ir pradejau primaitint Hipp misinuku. Tai dabar buna tai misinuka duodu tai krutine.
Bet pas vargse Vanesa, dabar visas veidukas isbertas, spogiukas ant spogiuko. Tokie kur buna paskui su geltonu viduje arba baltu. Ant galvytes reakcija nuejo.
taip gaila vaikiuko.
Bandau atstatyti piena, bet nelabai gaunasi. Gal patarkite ka neteisingai darau.
Nuo balandzio 27 d pradejau begioti vakarais kad daugiau pienuko atsirastu. bet tai atsiranda, tai vel dingsta.
kai atsiranda tai krutine skauda, toks isilgas skauspas kai adatu, arba kazkokio lengvo pjovimo.
g.gif
Papildyta:
QUOTE(Vaidosee @ 2009 04 30, 18:09)
O pas mane niekada nebuvo upiu pieno,per visa si laikotarpi,tik pora kartu nakti atsikeliau slapia,bet dukrytei pienuko uzteko,nors daug kas,bande itikinti,kad turiu mazai pienuko.Dar dabar mieliau valgo MP,nei kosytes.Norejau paklausti jusu,kuo galeciau bent porai svaiciu pakeisti MP ir ar paskui dukryte dar nores MP,susidare tokia situacija,kad turiu butinai leistis daug stipriu vaistu,tad maitinti niekaip negaliu,daktare liepe nutraukti maitinima,bet as planavau maitinti pagal dukrytes poreiki,nenoriu atsisakyti sito mudvieju malonumo,bet nezinau,ka daryti,vaistu ciklas trunka 5 dienas.

ka reiskia MP ?
Papildyta:
as tai ir pentrauki nupirkau piena nutraukineti, nutraukinejau kazkiek pasirode kad rezultato nera ir daba nenutraukineju.

Su pirmu vaiku viskas atvirksciai buvo, pieno daug maitinau tik du menesius, nes magistranturos mokslai spaude, nenorejau metams atideti ir pati po trupuciuka pradejau primaitinet silvesteri, ir jokiu reakciju nebuvo, jokiu alergiju, jokiu spuogeliu g.gif
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2009 04 28, 21:38)
tai nieko, as manau situacija vistiek gereja, del ilgo zindymo taip pat. Na pvz as jau visiems papasakoju kad dabar rekomenduojama zindyti BENT iki dvieju metu ir kad as tiek zidnysiu, tai jau artimiausia aplinka nebesistebi. Bet va buvau klases susitikime, tai ten irgi ragino mane NESIKANKINTI, galima pagalvoti vaiko zindymas yra labai jau didele kancia. Neslepsiu, buna dienu kai tikrai norisi viska mesti, pvz dabar, kai po ligos vaikai kazkaip ypatingai daug pradejo pienelio noreti, bet tai vis tikiuosi kad praeis greit tas etapas ir viskas bus gerai. Dar sunku kad nakti keltis tenka daug kartu. O kai du vaikai tai vistiek reik varytis nuo sono ant sono, nesigauna taip ikisai papuli ir miegi toliau sau, nes kitas laukia, o daznai ir abu kartu uzsimano, tada jau niekaip nepamiegosi, nes reik laikyt galva vieno. Na dar sunku kad ilgam iseit niekur negaliu. bet visa tai juk laikina....dar metai  kiti ir viskas....vaikai ras idomesniu uzsiemimu nei nuolatinis buvimas su mama...
o siaip esu vaikams ir misinio davus...oi kaip verkiau tada....ir su kokiu dziaugsmu pyliau i kriaukle kai nevalge jie man jo smile.gif visko buvo, bet vis dar maitinu ir maitinsiu manau tiek kiek jiems to reikes, su jusu visu pagalba  ax.gif

bet jus saunuole ziuriu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(reginamilos @ 2009 04 30, 17:39)
gal kas galetu patarti, pas daktare vaziuosim tik si antradieni. Sianden mums lygiai menuo. Pradejau maitint pati, bet nuo balandzio 27 dienos man pasirode, kad pieno per mazai ir pradejau primaitint Hipp misinuku. Tai dabar buna tai misinuka duodu tai krutine.

3 savaitėlių vaikučių oda valosi savaime ir duoda tokį bėrimą, bėrimas- spuogeliai raudoni su baltais taškeliais.
arba nuo mišinio.....

o šiaip jei norite atstatyti tai mišinuko neduokite....kuo ilgiau ir dažniau stimuliuos krūtį, tuo greičiau atstatysit.....turbūt buvo augimo šuolis....tuomet vaikai "pakaba" ant krūtinės...ir po keleto parų...padaugėja pagal vaikučio poreikį......
dar jei turit laiko permeskit temukę ir praeitas....daug patarimų ir panačių situacijų kaip jūsų....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 30 balandžio 2009 - 18:05
MP-mano pienukas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 04 30, 19:03)
3 savaitėlių vaikučių oda valosi savaime ir duoda tokį bėrimą, bėrimas- spuogeliai raudoni su baltais taškeliais.
arba nuo mišinio.....

o šiaip jei norite atstatyti tai mišinuko neduokite....kuo ilgiau ir dažniau stimuliuos krūtį, tuo greičiau atstatysit.....turbūt buvo augimo šuolis....tuomet vaikai "pakaba" ant krūtinės...ir po keleto parų...padaugėja pagal vaikučio poreikį......
dar jei turit laiko permeskit temukę ir praeitas....daug patarimų ir panačių situacijų kaip jūsų....

Visiskai pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidosee @ 2009 04 30, 17:09)

o kokie tie stiprūs vaistai....kai kurie antib.galimi ir žindyvei...
o gyd.patarimai šiais laikasi kaip visuomet ne pienuko naudai....
tai greičiausia mišinuku pakeisit...o mp nusitraukinėsit ir į kriauklę.....
o jei neblogai valgytų košytes....tai vandenuku...arba kokiu lenvu obuolių kompotuku.
bet turbūt mišinuku teks.....o kokiu tai nežinau neturiu supratimo apie juos....
Atsakyti
QUOTE(Chloja @ 2009 04 28, 20:12)
Mane labai liudina tik tai, kad musu visuomeneje tiek ne daug yra ilgai maitinanciu mamu. Asmeniskai as sulaukiu priekaistu, kad taip ilgai maitinu-net vyra draugai atakuoja sakydami, kad nekankintu zmonos ir baigtume su tais maitinimais. Iskreiptas musu pasaulis - tai kas amziu amziais buvo norma, dabar jau lieka isimtimi.  g.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidosee @ 2009 04 30, 18:05)
MP-mano pienukas  smile.gif

O aš sakau Mamos Pienas smile.gif
Atsakyti
o as vakar daviau vaikams KP (karves pieno ) paragaut, nu jau kaip patiko smile.gif paskui tik ziurejau ziurejau ar neberia, Na bet nuo poros sauksteliu gal ir nebers...
Atsakyti
as vis skaitau skaitau.... va kazkur apie 75 minutes mano vaikas ant mano papulio prakabojo, ismaudem.. ir dabar kita papuly nesu.... tik kazin ar jis uzmigs... ar uzhteks... labai nenoriu misinio... oij kaip nenoriu...
Atsakyti
QUOTE(reginamilos @ 2009 04 30, 17:39)
Nuo balandzio 27 d pradejau begioti vakarais kad daugiau pienuko atsirastu. bet tai atsiranda, tai vel dingsta.

O tai nuo bėgiojimo pieno daugėja? unsure.gif Nesu girdėjus?

QUOTE(AusraR @ 2009 04 30, 19:15)
o as vakar daviau vaikams KP (karves pieno ) paragaut, nu jau kaip patiko smile.gif paskui tik ziurejau ziurejau ar neberia, Na bet nuo poros sauksteliu gal ir nebers...

Žinok, irgi daviau, tai taip patiko, kad jaučiu gertų ir gertų. Bet tik paragauti daviau.
O pvz maniškė visai nenori sulčių, geria tik vandenį.
Atsakyti
QUOTE(Woblienė @ 2009 04 30, 20:30)
as vis skaitau skaitau.... va kazkur apie 75 minutes mano vaikas ant mano papulio prakabojo, ismaudem.. ir dabar kita papuly nesu.... tik kazin ar jis uzmigs... ar uzhteks... labai nenoriu misinio... oij kaip nenoriu...

o tu nesijaudink, as savo jau beveik metinukus tuoj eisiu migdyt, viena pasikabinsiu kokiai 20 minuciu, o paskui kita kokiai 30-60 min. , uzmigs, bet dar kelsisi pora kartu kol gerai imigs, pasitikrint ar vietoj papulis. Na va, prakabejo valanda su puse, uzmigo pagaliau. Anksciau ir as galvojau kad peinelio mazai jam....na ebt pasirodo toks jau jis yra pas mane, reikia jam to papulio ir tiek. Taip kad ir tavo leliui gal reik nusiraminimo, saugumo pries megeli...juk papulis tai jam ne vien tik maistas o ir artumas, saugumas, siluma...
Papildyta:
QUOTE(eda9 @ 2009 04 30, 21:26)
O tai nuo bėgiojimo pieno daugėja? unsure.gif Nesu girdėjus?
Žinok, irgi daviau, tai taip patiko, kad jaučiu gertų ir gertų. Bet tik paragauti daviau.
O pvz maniškė visai nenori sulčių, geria tik vandenį.

tai as irgi tik paragauti, nes pati geriau tai neimanoma atsigint smile.gif nors jogurtuko jau duodu ir pavalgyt, patinka jiems. Sulciu tai as kazkaip nelabai ir siulau....kad nelabai yra is ko spaust dabar....
Atsakyti