tai nieko, as manau situacija vistiek gereja, del ilgo zindymo taip pat. Na pvz as jau visiems papasakoju kad dabar rekomenduojama zindyti BENT iki dvieju metu ir kad as tiek zidnysiu, tai jau artimiausia aplinka nebesistebi. Bet va buvau klases susitikime, tai ten irgi ragino mane NESIKANKINTI, galima pagalvoti vaiko zindymas yra labai jau didele kancia. Neslepsiu, buna dienu kai tikrai norisi viska mesti, pvz dabar, kai po ligos vaikai kazkaip ypatingai daug pradejo pienelio noreti, bet tai vis tikiuosi kad praeis greit tas etapas ir viskas bus gerai. Dar sunku kad nakti keltis tenka daug kartu. O kai du vaikai tai vistiek reik varytis nuo sono ant sono, nesigauna taip ikisai papuli ir miegi toliau sau, nes kitas laukia, o daznai ir abu kartu uzsimano, tada jau niekaip nepamiegosi, nes reik laikyt galva vieno. Na dar sunku kad ilgam iseit niekur negaliu. bet visa tai juk laikina....dar metai kiti ir viskas....vaikai ras idomesniu uzsiemimu nei nuolatinis buvimas su mama...
o siaip esu vaikams ir misinio davus...oi kaip verkiau tada....ir su kokiu dziaugsmu pyliau i kriaukle kai nevalge jie man jo visko buvo, bet vis dar maitinu ir maitinsiu manau tiek kiek jiems to reikes, su jusu visu pagalba
QUOTE(electrica @ 2009 04 28, 17:16)
kaip tycia baigiau idekliukus, ir atradau, kad be ju zymiai geriau - turbut kazkokia reakcija buvo.
Kompresiukus dedavau beveik kasnakt, kokiom 5 valandom iseidavo (na kol nesibaige eiline dezute )Ir net nepagalvojau, kad kompresiukai gali pakenkti, aciu uz minti. Bet jie nuimdavo ta skausma kuriam laikui....
O del pozu, tai kaitalioju... SM pasiskaiciau apie smakriuka i guza ir tikrai padeda. Aciu!
Kompresiukus dedavau beveik kasnakt, kokiom 5 valandom iseidavo (na kol nesibaige eiline dezute )Ir net nepagalvojau, kad kompresiukai gali pakenkti, aciu uz minti. Bet jie nuimdavo ta skausma kuriam laikui....
O del pozu, tai kaitalioju... SM pasiskaiciau apie smakriuka i guza ir tikrai padeda. Aciu!
Dar zinai ka reikia: butinai nusipirk vitamino E ir po maitinimo palasink ant apdziovintu papuliu. Nuplauti nereikia. Vitaminas E gydo zaizdas, nekenkia leliukui jeigu ir pateks. JOkiu komporesu. Butinai kaitaliok pozas ir kaip minejo kitos ir as dar pasikarotsiu kur tik jauti guza tai deliok leliuka is tiek pusiu kaip gali. Kad ir rakom atsistok. Svarbu kad istrauktu viska - viska. Guzai susidaro nes neistraukia iki galo, lieka likutis, kuris kemsasi. Papulius tik vedinti, jokiu kompresiu griztai, o ideklus mesk per tvora arba keisk vos ne 2-3 per diena /o tai brangu/. Isidek keliu sluoksniu merliukus, paskui susireguliuos. As tai budavo kol maza manoji buvo, tai abu papus atsidarau, po kitu palute jeigu ka ir budavo, kad paskaudedavo krutine del tu paciu neistraukimo priezasciu - ypac po pazastimi. Tai po to kai padedi merliuka, smegenys tarsi atsileidzia ir pienas pradeda teketi pats, taip palengveja.
QUOTE(Nidule @ 2009 04 28, 22:13)
Dar zinai ka reikia: butinai nusipirk vitamino E ir po maitinimo palasink ant apdziovintu papuliu. Nuplauti nereikia. Vitaminas E gydo zaizdas, nekenkia leliukui jeigu ir pateks. JOkiu komporesu. Butinai kaitaliok pozas ir kaip minejo kitos ir as dar pasikarotsiu kur tik jauti guza tai deliok leliuka is tiek pusiu kaip gali. Kad ir rakom atsistok. Svarbu kad istrauktu viska - viska. Guzai susidaro nes neistraukia iki galo, lieka likutis, kuris kemsasi. Papulius tik vedinti, jokiu kompresiu griztai, o ideklus mesk per tvora arba keisk vos ne 2-3 per diena /o tai brangu/. Isidek keliu sluoksniu merliukus, paskui susireguliuos. As tai budavo kol maza manoji buvo, tai abu papus atsidarau, po kitu palute jeigu ka ir budavo, kad paskaudedavo krutine del tu paciu neistraukimo priezasciu - ypac po pazastimi. Tai po to kai padedi merliuka, smegenys tarsi atsileidzia ir pienas pradeda teketi pats, taip palengveja.
Man pora kartu irgi buvo bepradeda guziukai susidaryt, tai tiesiog daviau daugiau butent is tos kruties kuria skauda pazist ir viskas susitvarke. Ir dar- mistiskai nuostabiai padeda ir atpalaiduoja stovejimas po siltu dusu, nu tiesiog super - tikrai rekomenduoju .
QUOTE(Chloja @ 2009 04 28, 23:28)
Man pora kartu irgi buvo bepradeda guziukai susidaryt, tai tiesiog daviau daugiau butent is tos kruties kuria skauda pazist ir viskas susitvarke. Ir dar- mistiskai nuostabiai padeda ir atpalaiduoja stovejimas po siltu dusu, nu tiesiog super - tikrai rekomenduoju .
Butent labai padeda Mano mazei nesenai buvo stomatitas, tai atsikeliau visa baloje, papai skaudejo baisu, o ji neneme papo kokias 3 paras. NA galvojau matyt proga bus sustoti. Kazkada kazkas atsitinka ar susergama, ar tenka isvykti keliom dienom ir taip nustojama. O istino baisu, tai visas tas tris paras po 4 kartus per diena po dusu stojau, karstu - karstu ir su dusu srovemis srovemis, kad pienas prabegtu dar masazavau nuo virsaus sukamais judesiais zemyn. Tai tikrai padedavo 100%. Na bet as taip neatsipirkau. Baigesi stomatitas, bliuska buvo atkelta, Papuuuuuuuuu ir uzpuole baisu. Sake mamus meniukas kaniu.
QUOTE(AusraR @ 2009 04 28, 20:38)
maitinsiu manau tiek kiek jiems to reikes, su jusu visu pagalba
...pagaliau jums geriau berniukai pasveiko...o mamytė ryžtinga ir protinga kaip visada
QUOTE(Nidule @ 2009 04 29, 08:11)
Sake mamus meniukas kaniu.
Vajei Kaip aš laukiu, kad taip pasakytų
QUOTE(Nidule @ 2009 04 29, 08:11)
Sake mamus meniukas kaniu.
dievuliau, kokia mielute! ir as tikiuosi ismaitinti bent iki dvieju metuku... nors nezinau, nes noreciau jau ir anrto leliuko bet gaila atimti pienuka..
atsimenu pacioj pradzioj to pienelio buvo tiek daug, kad maniau pati jame paskesiu, butu uzteke dar kokiems trims leliukams, turedavau nutraukti su pientraukiu. Ir budavo, kad pabundu nakti nuo skausmo ir dedavau merliukus praskalautus karstam vandeny, taip nereikdavo po desimt kartu lysti po dusu
nu va ir as laukiu kada pieno upes prades teketi... bet niekaip... lauksiu toliau...
Sveikutės, mergaitės,
Atradau jūsų skyrelį ir eisiu skaityti, patarimų ieškoti, gal dar kuri, kai turės laiko, mano konkrečiai situacijai kažką pasiūlytų.
Leliukas gimė prieš savaitę, pienelio man atsirado sekmadienį vakare ir kuo toliau, tuo jo vis daugėja, toks jasmas, kad aš galėčiau pamaitinti bent penkis vaikus. Papukai mano padidėjo penkiom išmierom, skauda darosi vien į juos žiūrint, o ir šiaip jau miegot net negaliu nuo tempimo. Guzų didelių nėra, be skauda visur, ypač po pažastimis.
Čia mano antras vaikas, su pirmaja viskas susitvarkė per pora dienų, o dabar to pieno toks jausmas, kad vis daugėja, nors vaikas ryja pusvalandį, bet net pusės neišvalgo, o jei tik krūtis atlaisvėja po penkiolikos minučių pajaučiu, kaip vėl plūsteli pienukas ir pasidaro akmeninė.
Vaikelis mano gimė labai didelis ir alkanas, tris dienas ištisai žindė, matyt tai ir užskatino tokią pieno gamybą, o kaip sustabdyti. Ir kopūstus bandžiau, ir šaltą kompresą - nepadeda. Gal dar ką galima padaryti? Sako yra kažkokios tabletės, bet jei nuo jų prapuls visai
Atradau jūsų skyrelį ir eisiu skaityti, patarimų ieškoti, gal dar kuri, kai turės laiko, mano konkrečiai situacijai kažką pasiūlytų.
Leliukas gimė prieš savaitę, pienelio man atsirado sekmadienį vakare ir kuo toliau, tuo jo vis daugėja, toks jasmas, kad aš galėčiau pamaitinti bent penkis vaikus. Papukai mano padidėjo penkiom išmierom, skauda darosi vien į juos žiūrint, o ir šiaip jau miegot net negaliu nuo tempimo. Guzų didelių nėra, be skauda visur, ypač po pažastimis.
Čia mano antras vaikas, su pirmaja viskas susitvarkė per pora dienų, o dabar to pieno toks jausmas, kad vis daugėja, nors vaikas ryja pusvalandį, bet net pusės neišvalgo, o jei tik krūtis atlaisvėja po penkiolikos minučių pajaučiu, kaip vėl plūsteli pienukas ir pasidaro akmeninė.
Vaikelis mano gimė labai didelis ir alkanas, tris dienas ištisai žindė, matyt tai ir užskatino tokią pieno gamybą, o kaip sustabdyti. Ir kopūstus bandžiau, ir šaltą kompresą - nepadeda. Gal dar ką galima padaryti? Sako yra kažkokios tabletės, bet jei nuo jų prapuls visai
QUOTE(vakare @ 2009 04 30, 15:10)
Sako yra kažkokios tabletės, bet jei nuo jų prapuls visai
Tik jau ne tabletės Čia kraštutinis atvejis, kurio linkiu, kad nei vienai neprireiktų...
Pabandyk gal vėsų dušą, man padėdavo, nes labai panaši situacija į tavąją buvo. Kažkur apie 7-10 dieną pieno tiek pradėjo gamintis, kiek mažyliui dar nereikėdavo, tai vaikščiojau akmeniniais papuliais, buvo ir temperatūra, ir šaltkrėtis. Bet geriausias pientraukis yra pats vaikiukas, jis ištraukia visus guzus ir kietumus Glausdavau jį kuo dažniau prie krūties ir ilgainiui viskas susireguliavo.
Svarbiausia nenuleisk rankų
va tas ir neduoda ramybes... glausk ir susitvarkis, bet kada susitvaerkis? jei reguliuosis pienelis 6 menesius... tai nu paprasciauseij gali netekti kantrybes...
QUOTE(Woblienė @ 2009 04 30, 16:53)
va tas ir neduoda ramybes... glausk ir susitvarkis, bet kada susitvaerkis? jei reguliuosis pienelis 6 menesius... tai nu paprasciauseij gali netekti kantrybes...
nieks negali pasakyt kada....6 mėn tai tikrai neturėtų....
man atrodo pirmi du būna sunkiausi....nu dar trečias.... svarbu žindyt pagal poreikį nedaryt l.ilgų pertraukų...ir pradžioje naktinis valgymas svarbus....
kantrybės....gal jau už kelių savatėlių praneši, kad viskas gerai...