Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(IgLi @ 2009 07 08, 16:06)
Cia gal ne visai i tema, tik uzkliuvo patarimas miegoti kartu ir neissibudinti. Na, niekaip nesuprantu kaip mamos issimiega apskritai su kudikiu vienoje lovoje. As ne tik, kad neissibudinciau, bet turbut ne nelabai ir miegociau, arba atsibusciau "surakintu" kaklu. Ne vienos nakties vaikas pas mus lovoje nemiegojo, nors kelesi daugiau nei metus laiko. Man buvo didziulis poilsis miegoti lovoje laisvai nors tas 3 val. (nes panasiai kas 3 val. keldavosi). Pamaitindavau ir vel griudavau kaip negyva  biggrin.gif

Puikiai issimiegu. tik pradzioje tikrai durnai dariau, kad perkelinejau. budavo nakti as ja pamaitinu, ji uzmiega, o kol perkeliu i lovyte pradeda muistytis, steneti, atpila ir verkia doh.gif . as vel keliuosi, viska tvarkau, nesioju, kad uzmigtu. dabar galvoju, kokia durna buvau.
Aisku, tos kuriu vaikai nakti normaliai miega, tai gali ir perkelinet.
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2009 07 08, 22:51)
Bet vaikas atžindu tapdavo tik kai po specialios ceremonijos vėl būdavo slapčia maitinimas...

Taip, kad mesk visas nesąmones iš galvos ir žindyk savo dukrytę - tai geriausia dovana tavo mažei  mirksiukas.gif

o kokia ta ceramonija ? g.gif
Ir noriu ir bijau, nes bobutės šiaip viską ne iš piršto lauždavo g.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 07 08, 22:39)
o tas issirenti nuogai... Taigi vaikui bus salta? Nu aisku gal ne dabar, vasara, bet ziema tai nezinau... blink.gif  blink.gif Nu gal kol zinda dar ir nesusaltu, bet po to uzsnusta, gaila vaika kelti. Prikeli, issibudina, zirzia, man tai cia kazkokia nesamone. Ar kazkas bande taip daryti?

taigi apsiklot galima ir leliuka apklot. O kai pradeda snaust tai galima pasinaudojus proga kartu pasnaust tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(ina @ 2009 07 09, 11:49)
Ir noriu ir bijau, nes bobutės šiaip viską ne iš piršto lauždavo  g.gif

nu matai, anksciau pvz moteris ant lauzu degindavo, vaikus aukodavo dievams ir pan. nes tikejo kad metai bus derlingesnis ir dar visokiu nesamoniu prisigalvodavo. Negi manai kad pvz vaiko paaukojimas ant lauzo tikrai susijes su lietingesniais ar maziau lietingais metais? aisku kad ne !!! taip kad isminties gal ir nemazai budavo senovej, bet budavo ir briedu visokiu. Nebijok ir zindyk sau i sveikata !
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 07 09, 12:44)

nu matai, anksciau pvz moteris ant lauzu degindavo, vaikus aukodavo dievams ir pan. nes tikejo kad metai bus derlingesnis ir dar visokiu nesamoniu prisigalvodavo. Negi manai kad pvz vaiko paaukojimas ant lauzo tikrai susijes su lietingesniais ar maziau lietingais metais? aisku kad ne !!! taip kad isminties gal ir nemazai budavo senovej, bet budavo ir briedu visokiu. Nebijok ir zindyk sau i sveikata !

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
O mano vyro mociute man sake, kad kai nuspresiu nutraukti zindyti, tai pries paskutini zindyma pasiruosti kryziu, zieda ir knyga, ir paskutinikarta pazindzius leisti vaikui issirinkti ka notrs is tu daigtu. ka isirinks, tam gyvenime pirmenybe teiks: jei kryziu - bus stipriai tikintis (gal net kunigelis), jei zieda - bus atsidaves seimai (o gal ir mergisius), o jei knyga - bus protingas (gal net mokslininkas). Cia patare, kai berniuka zindziau. As nieko panasaus nedariau, nes nekenciu visokiu burtu, ritualu ir visu kitu nesamoniu. O kai nutraukiau zindyma, po puses metu gime dukryte, tai mano vaikinas nebuvo pamirses dar to gerio, ir kelis kartus dar buvo 'isiseges' pienuko patraukti. bet po to pakalbejom, kad sesytei reik palikti pienuka, nes ji dar neturi dantuku ir valgyti nemoka. tai jis pasijuto toks didelis ir rupestingas brolis ir atidave sesei pienuka. Nors ir dabar kartais sako, kad noretu pienuko, kad skanu labai... doh.gif
O del tu senu bobuciu pasaku, tai tikrai reik maziau kreipti demesio ir neprisigalvoti. seniau zmones ir urvuose gyveno, bet nereiskia, kad ir mes taip turim elgtis.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 07 08, 23:39)
o tas issirenti nuogai... Taigi vaikui bus salta? Nu aisku gal ne dabar, vasara, bet ziema tai nezinau... blink.gif  blink.gif Nu gal kol zinda dar ir nesusaltu, bet po to uzsnusta, gaila vaika kelti. Prikeli, issibudina, zirzia, man tai cia kazkokia nesamone. Ar kazkas bande taip daryti?

tikrai nesalta.as taip darydavau ir darau iki siol. kol buvo visai mazuliukas mes puse dienos taip lovoj pragulinedavom, po to kai jau galejau normaliau vaikscioti ir sedeti nusileisdavau zemyn, ziuredavau TV, jis man po chalatu ramiai valgydavo, prisnusdavo pabusdavo, pavalgydavo. tada kai keisdavau sauskelnes aprengdavau iki kito sauskelniu keitimo, ir pati apsirengdavau biggrin.gif ir dabar mes dar taip darom rytais ir vakarais, dabar jis jau nebeuzmiega bevalgydamas tai aprengiu po maitinimo. gimes ziema, nepersalo o ir man silciau budavo lotuliukas.gif
Papildyta:
as taip maitindavdel kazkokiu problemu, man tai buvo patogiau
Atsakyti
Ar gali itakoti maza hemoglobina kraujyje MP trukumas g.gif Valgom jau rimta maista, mesyte, ir visada atsigeram MP, tik man neramu, kad jis jau pradejo ji labai trumpai gerti, tik pora minuciu ir viskas unsure.gif Pradejau abejoti ar jam uztenka MP, man kazkaip atrodo, kad jo pas mane labai ne daug jau...
Atrodo Kose-malose kazkada rasei, kaip pakelti hemoglobina g.gif
Atsakyti
QUOTE(ina @ 2009 07 09, 10:49)

Nežinau kokia ceremonija, tik skaičiau, kad kaimuose susirinkdavo bobutės atlikti specialią ceremoniją, po kurios mama nebegalėdavo žindyti savo vaiko...

O jūs gi jokių ceremonijų neatlikot mirksiukas.gif

Straipsniukas apie žindymą anais laikais ir šiandien - palyginimas Šiaip sau pasiskaitymui rolleyes.gif

QUOTE(jurgitaru @ 2009 07 09, 12:14)
O kai nutraukiau zindyma, po puses metu gime dukryte, tai mano vaikinas nebuvo pamirses dar to gerio, ir kelis kartus dar buvo 'isiseges' pienuko patraukti. bet po to pakalbejom, kad sesytei reik palikti pienuka, nes ji dar neturi dantuku ir valgyti nemoka. tai jis pasijuto toks didelis ir rupestingas brolis ir atidave sesei pienuka. Nors ir dabar kartais sako, kad noretu pienuko, kad skanu labai...

biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(babis @ 2009 07 09, 14:39)
Ar gali itakoti maza hemoglobina kraujyje MP trukumas g.gif Valgom jau rimta maista, mesyte, ir visada atsigeram MP, tik man neramu, kad jis jau pradejo ji labai trumpai gerti, tik pora minuciu ir viskas unsure.gif Pradejau abejoti ar jam uztenka MP, man kazkaip atrodo, kad jo pas mane labai ne daug jau...
Atrodo Kose-malose kazkada rasei, kaip pakelti hemoglobina g.gif

o tas trūkumas tai kiek?.....gal visai net ne trūkumas.....nes vaikutis ir mėsytę kaip sakai valgo ir mp gauna...na nebent nėštumo metu pačios buvo l.mažas .... g.gif
na o kelia baebėjo mėsa, daržovės...grikiai...yra daug info patarimų internete....

oi prisikaičiau čia visokių zababonų lotuliukas.gif ...kaip gerai kartais kai nežinai.. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2009 07 09, 11:44)

nu matai, anksciau pvz moteris ant lauzu degindavo,

lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ina @ 2009 07 09, 10:49)

mesk tas nesamones iš galvos......ir maitink ir būkit laimingi...

Papildyta:
QUOTE(jurgitaru @ 2009 07 09, 12:14)
: nutraukti zindyti, tai pries paskutini zindyma pasiruosti kryziu, zieda ir knyga, ir paskutinikarta pazindzius leisti vaikui issirinkti ka notrs is tu daigtu. ka isirinks, tam gyvenime pirmenybe teiks: jei kryziu - bus stipriai tikintis (gal net kunigelis), jei zieda - bus atsidaves seimai (o gal ir mergisius), o jei knyga - bus protingas (gal net mokslininkas). Cia patare, kai berniuka

žinosiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotė @ 2009 07 09, 22:28)
o tas trūkumas tai kiek?.....gal visai net ne trūkumas.....nes vaikutis ir mėsytę kaip sakai valgo ir mp gauna...na nebent nėštumo metu pačios buvo l.mažas .... g.gif
na o kelia baebėjo mėsa, daržovės...grikiai...yra daug info patarimų internete....

Na kraujo tyrimai rode 103, bet mes ka tik sirgom tridiene karstine, tai sis virusas galejo itakoti tyrimus, po savaites darysim pakartotinai rolleyes.gif
O nestumo metu jokiu bedu su krauju pati neturejau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule danguje @ 2009 04 24, 11:30)
o as nelaukiu koseliu  verysad.gif Tik baigesi pilvuko putimai ir visokios krizes, dantukai dar nedygsta, tai tokia palaima maitinti, patirti kaip vaikas prisiglaudzia ir iesko kruties, kaip sypsosi valgydamas, ar bando bendrauti  wub.gif , kaip uzsnusta bevalgydamas  wub.gif Kartais net asara nurieda is dziaugsmo  blush2.gif Taip noriu, kad tai testusi kuo ilgiau, taip smagu buti paciai reikalingiausiai  wub.gif

4u.gif salut smile.gif ir man maitinimas dabar jau malonumas smile.gif mazyle ir valgo ir miega gerai. kartais suima baime, kad baigia visa pienuka isgert, kai vakarais pries nakti, pries ilgaji miegeli ilgai ir daug valgo... bet dziaugsmas ji mano... ramute, grazute wub.gif wub.gif wub.gif pasiilgstu, kol ji miega.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasute_klp @ 2009 07 10, 15:02)
4u.gif salut smile.gif ir man maitinimas dabar jau malonumas smile.gif mazyle ir valgo ir miega gerai. kartais suima baime, kad baigia visa pienuka isgert, kai vakarais pries nakti, pries ilgaji miegeli ilgai ir daug valgo... bet dziaugsmas ji mano...  ramute, grazute  wub.gif  wub.gif  wub.gif  pasiilgstu, kol ji miega..  ax.gif

kaip smagu kai jusu mazylis pats valgo 4u.gif o mano tai kruties neikisi doh.gif
net asara issprudo paskaicius kad vaikelis sypsosi valgydamas ir pan...o kad man taip butu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zaleake @ 2009 07 10, 15:07)
kaip smagu kai jusu mazylis pats valgo 4u.gif  o mano tai kruties neikisi doh.gif
net asara issprudo paskaicius kad vaikelis sypsosi valgydamas ir pan...o kad man taip butu verysad.gif

maniske irgi sypsosi, jau kai pabaiga ir soti smile.gif
o ar nebandei su antspeniais maitint, vaikui kaip per soske butu... pati menesi su jais maitinau, nes labai jau nugriauzusi krutine buvo... kraujas bego kartu su pienu... skausmelis aisku irgi atitinkamas... bet kudiki maitinti juk reikia... o del to juk viska galima iskesti..
Atsakyti