Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 26, 01:22)
Gal kėlimąsi iš "reikalo" galim būtų pakeist miegojimu kartu- užvalgys ir toliau miegos, o tau nereikės iš lovos keltis, budntis  mirksiukas.gif 

Cia gal ne visai i tema, tik uzkliuvo patarimas miegoti kartu ir neissibudinti. Na, niekaip nesuprantu kaip mamos issimiega apskritai su kudikiu vienoje lovoje. As ne tik, kad neissibudinciau, bet turbut ne nelabai ir miegociau, arba atsibusciau "surakintu" kaklu. Ne vienos nakties vaikas pas mus lovoje nemiegojo, nors kelesi daugiau nei metus laiko. Man buvo didziulis poilsis miegoti lovoje laisvai nors tas 3 val. (nes panasiai kas 3 val. keldavosi). Pamaitindavau ir vel griudavau kaip negyva biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zaleake @ 2009 07 08, 11:10)
sveikos mamytes;]
norejau pasiteiraui kokias maisto produktus vartojat,kad pieno padaugetu... doh.gif
mano mazylis kruties nejima tai piena nusitraukineju ranka schmoll.gif  doh.gif

o kodel ranka? taip geriau? pientraukiu gi patogiau ir greiciau.
Man tai kuriam laikui padeda alus be alkoholio ir braskes. Bet kai nebevartoji, tai vel atsistato i buvusia padeti pienas.

Bet dabar kazkokia pieno krize. Labai sumazejo, nors nuo 5 menesio labai po truputi mazeti pradejo nuolat.
O idomu atsiradusios menesines kaip susije su pieno gamyba? Atsimenu kai sunu maitinau apie 6 menesi atsirado. Tada irgi pradejo po truputi pieno jau mazeti. O dabar anksciau.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 07 08, 16:46)
o kodel ranka? taip geriau? pientraukiu gi patogiau ir greiciau.
Man tai kuriam laikui padeda alus be alkoholio ir braskes. Bet kai nebevartoji, tai vel atsistato i buvusia padeti pienas.

Bet dabar kazkokia pieno krize. Labai sumazejo, nors nuo 5 menesio labai po truputi mazeti pradejo nuolat.
O idomu atsiradusios menesines kaip susije su pieno gamyba? Atsimenu kai sunu maitinau apie 6 menesi atsirado. Tada irgi pradejo po truputi pieno jau mazeti. O dabar anksciau.

na man ranka patogiau ir kaiptik greiciau tongue.gif aisku aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(IgLi @ 2009 07 08, 15:06)
Cia gal ne visai i tema, tik uzkliuvo patarimas miegoti kartu ir neissibudinti. Na, niekaip nesuprantu kaip mamos issimiega apskritai su kudikiu vienoje lovoje. As ne tik, kad neissibudinciau, bet turbut ne nelabai ir miegociau, arba atsibusciau "surakintu" kaklu. Ne vienos nakties vaikas pas mus lovoje nemiegojo, nors kelesi daugiau nei metus laiko. Man buvo didziulis poilsis miegoti lovoje laisvai nors tas 3 val. (nes panasiai kas 3 val. keldavosi). Pamaitindavau ir vel griudavau kaip negyva  biggrin.gif

Oi patikek, kaip galima issimiegoti lotuliukas.gif Su pirmaja skaiciau knygas ir buvau teisinga mama - i lovyte keldavau nabagele. Su antruoju ir treciaja karaliskai issimiegam visa nakti neprabude, tik kas kazkiek laiko uzkasdami. Su jaunyle keliames sesta rytais abi zvalios ir laimingos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(prabegom @ 2009 07 08, 16:10)
Oi patikek, kaip galima issimiegoti lotuliukas.gif  Su pirmaja skaiciau knygas ir buvau teisinga mama - i lovyte keldavau nabagele. Su antruoju ir treciaja karaliskai issimiegam visa nakti neprabude, tik kas kazkiek laiko uzkasdami.  Su jaunyle keliames sesta rytais abi zvalios ir laimingos wink.gif

mano sunus tai nakti viena karta valgydavo ir tai iki 6 menesiu, tai miegodavo lovyteje. O mazoji, tai .... nezinau kiek kartu valgo. Miegam kartu. Apie tai, kiek kartu valgo sprendziu ryte is pamperso thumbup.gif Tikriausiai kartais kokius 3, o kartais kokius 5.

As tai gal labiau issibudinu, nes nakti reikia eiti atsigerti, kad pieno butu. Jeigu neatsigeriu, patingiu, tai ryte labai mazai pieno buna. Bandziau prie lovos pasideti, bet kai daug prigeri visvien reikaliukai prispiria atsikelti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 08 liepos 2009 - 16:26
QUOTE(zaleake @ 2009 07 08, 14:05)
hm...na as pries pora d isgeriau puse stiklines alaus ir po kokio pusvalandzio pienas pradejo begt savaime....tai turbut nuo to salyklo cia lotuliukas.gif
aciu mamos uz patarimus thumbup.gif

neitiketina, reiks pabandyt drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(babis @ 2009 07 08, 12:41)
Norejau paklaust, ar tiesa, kad kai pavalgo mazius mesytes, tada nerekomenduojama MP uzsigert g.gif

netiesa....su karvės pienu mėsa nesiderina...su mamos pienu viskas dera mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(IgLi @ 2009 07 08, 15:06)
Cia gal ne visai i tema, tik uzkliuvo patarimas miegoti kartu ir neissibudinti. Na, niekaip nesuprantu kaip mamos issimiega apskritai su kudikiu vienoje lovoje. As ne tik, kad neissibudinciau, bet turbut ne nelabai ir miegociau, arba atsibusciau "surakintu" kaklu. Ne vienos nakties vaikas pas mus lovoje nemiegojo, nors kelesi daugiau nei metus laiko. Man buvo didziulis poilsis miegoti lovoje laisvai nors tas 3 val. (nes panasiai kas 3 val. keldavosi). Pamaitindavau ir vel griudavau kaip negyva  biggrin.gif

o aš iš tų kuri neįsivaizduoja....jei reiktų vaiką perkelinėt į lovytę....miegam kartu...kaifas thumbup.gif ...
o šiaip suprantu ir tave, manau kam kaip geriau, tai tegu taip ir daro....ir bus l.gerai biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
gal kas patars ax.gif , tokia situacija pas mane -

Pirmą dukrą mitinau iki 11 mėn., nebuvo jokių problemų ir tai nutraukiau pati, nes reikėjo grįžti į darbą.

Antrą buvau nusiteikusi maitinti dar ilgiau. Tačiau trečio mėn antroj pusėj mažoji visai nenoriai žysdavo. Kaip tik kišu taip pradeda rėkti. Pamaitindavau šiaip taip kai prisnūsdavo. Žysdavo trumpai ir užmigdavo. Po to dar paspaudus iš krūties fontanas eidavo.

pasvėrus 3 mėn proga rezultatas - minus 100 g. Vaiką badu marinau doh.gif
Gydytoja liepė primaitinti mišinuku. Tačiau po mišinuko manoji visai nebenorėdavo imti krūties. Nebesikankinau ir vaiko nekankinau - nebedaviau visai krūties, nes klykdavo, kai pasiūlydavau. Net nutraukto kažko vėliau nebegėrė g.gif Jau praėjo apie tris sav. , pieno vis dar turiu kažkiek. Mažikė ramesnė kažkiek. Ar galiu pabandyti vėl duoti jai savo pieno ? Teko girdėti iš bobučių, kad jei nutraukei tai negalima, nes vaikas bus atžindys g.gif Ką tai reiškia taip ir nesupratau. Gal teko ką girdėti?

Atsakyti
QUOTE(ina @ 2009 07 08, 19:48)
Teko girdėti iš bobučių, kad jei nutraukei tai negalima, nes vaikas bus atžindys  g.gif Ką tai reiškia taip ir nesupratau. Gal teko ką girdėti?

Tai yra bobučių įsitikinimas pagal senuosius papročius, neva atžindas (atjunkytas ir vėl pradėtas maitinti krūtimi kūdikis) yra pavojingas visuomenei. Kaimo kultūroje tai visada būdavo laikoma neigiamu dalyku.
Tačiau jei pati netiki senais įsitikinimais ir turi noro žindyti krūtimi, tai visada yra įmanoma mirksiukas.gif Taigi netgi negimdžiusios moterys gali žindyti, jei pakankamai dažnai deda kūdikį prie krūties, taip užvesdamos pienelio gamybą.
Tokius tinginukus reikia visada žadinti, neleisti užmigti prie krūties, maitinti nuogai išrengus vaikutį. Be to, labai svarbu, ar teisingai apžioja spenelį, bet turi patirties su pirmąja, taigi techniką turbūt išmanai smile.gif Tikrai įmanoma vėl užvesti visą procesą, svarbu tik neduoti buteliukų, žindukų, kuo dažniau duoti krūtį ir atkakliai laikytis šio scenarijaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2009 07 08, 20:20)
Tai yra bobučių įsitikinimas pagal senuosius papročius, neva atžindas (atjunkytas ir vėl pradėtas maitinti krūtimi kūdikis) yra pavojingas visuomenei. Kaimo kultūroje tai visada būdavo laikoma neigiamu dalyku.
Tačiau jei pati netiki senais įsitikinimais ir turi noro žindyti krūtimi, tai visada yra įmanoma  mirksiukas.gif  Taigi netgi negimdžiusios moterys gali žindyti, jei pakankamai dažnai deda kūdikį prie krūties, taip užvesdamos pienelio gamybą.
Tokius tinginukus reikia visada žadinti, neleisti užmigti prie krūties, maitinti nuogai išrengus vaikutį. Be to, labai svarbu, ar teisingai apžioja spenelį, bet turi patirties su pirmąja, taigi techniką turbūt išmanai smile.gif Tikrai įmanoma vėl užvesti visą procesą, svarbu tik neduoti buteliukų, žindukų, kuo dažniau duoti krūtį ir atkakliai laikytis šio scenarijaus smile.gif

o tas issirenti nuogai... Taigi vaikui bus salta? Nu aisku gal ne dabar, vasara, bet ziema tai nezinau... blink.gif blink.gif Nu gal kol zinda dar ir nesusaltu, bet po to uzsnusta, gaila vaika kelti. Prikeli, issibudina, zirzia, man tai cia kazkokia nesamone. Ar kazkas bande taip daryti?
Atsakyti
QUOTE(ina @ 2009 07 08, 18:48)
Teko girdėti iš bobučių, kad jei nutraukei tai negalima, nes vaikas bus atžindys  g.gif Ką tai reiškia taip ir nesupratau. Gal teko ką girdėti?
QUOTE(Juna08 @ 2009 07 08, 20:20)

Bet vaikas atžindu tapdavo tik kai po specialios ceremonijos vėl būdavo slapčia maitinimas...

Taip, kad mesk visas nesąmones iš galvos ir žindyk savo dukrytę - tai geriausia dovana tavo mažei mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diax: 08 liepos 2009 - 21:53
QUOTE(skruzdeda @ 2009 07 08, 22:39)
o tas issirenti nuogai... Taigi vaikui bus salta? Nu aisku gal ne dabar, vasara, bet ziema tai nezinau... blink.gif  blink.gif Nu gal kol zinda dar ir nesusaltu, bet po to uzsnusta, gaila vaika kelti. Prikeli, issibudina, zirzia, man tai cia kazkokia nesamone. Ar kazkas bande taip daryti?

Kontaktas "oda-oda" tikrai leliuko nesušaldys, o tik paskatins pienelio išsiskyrimą ir artimesnį kontaktą... Tiesiog tai yra taip natūralu, kad nuogas leliukas, prisiglaudęs prie nuogos mamos, pajus tik didesnį artumą, o tas labai svarbu mp gamybai. Ir teigti, kad tai nesąmonė, manau, labai klaidinga wink.gif

Kad ir čia.
Atsakyti