Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 07 02, 16:21)
tikrai negalima, kaip ir nestumo metu

Ir aš taip maniau. Bet jau antram poste randu, kad į motinos pieną jokios "negeros" medžiagos nepatenka g.gif Eisim gūglint detalios schemos, kaip gaminasi pienas g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
na aš jei noriu taurę vyno išgeriu....bet mes jau didukės...ir pagridinis maistas ne mp...iki 6 mėn...nič nieko...o dabar jau gyvenu normalų gyvenimą biggrin.gif ...t.y....noriu stiklinės alaus- išgeriu....noriu 50g....t.p....aikšu ne dažnai prie progos...
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 07 02, 17:06)
Ir aš taip maniau. Bet jau antram poste randu, kad į motinos pieną jokios "negeros" medžiagos nepatenka g.gif  Eisim gūglint detalios schemos, kaip gaminasi pienas g.gif  bigsmile.gif

Na tikrai alkoholio negalima, dar vakar skaiciau A. Vingro knyga, tai rase, kad alkoholis patenka i motinos piena po 15-30 min.
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2009 07 02, 17:36)
Na tikrai alkoholio negalima, dar vakar skaiciau A. Vingro knyga, tai rase, kad alkoholis patenka i motinos piena po 15-30 min.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 07 02, 16:06)
Ir aš taip maniau. Bet jau antram poste randu, kad į motinos pieną jokios "negeros" medžiagos nepatenka g.gif  Eisim gūglint detalios schemos, kaip gaminasi pienas g.gif  bigsmile.gif

kaip tai nepatenka? nu pirma karta girdziu. jeigu labai daug kokiu vaistu negalima vartoti, daug ko reikia atsisakyti, net is maisto produktu, jei vaikui pilvuka labai pucia, nes deja viskas patenka i motinos piena.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 07 02, 20:09)
kaip tai nepatenka? nu pirma karta girdziu. jeigu labai daug kokiu vaistu negalima vartoti, daug ko reikia atsisakyti, net is maisto produktu, jei vaikui pilvuka labai pucia, nes deja viskas patenka i motinos piena.

Dar prisiminiau, viename poste buvo rašoma, kad kažkokie atlikti tyrimai: moteris suvartojo kažkokios medžiagos, tada nustatė jos kiekį moters kraujyje ir piene. Piene buvo tik pėdsakai. Todėl teigiama, kad pienas smarkiai prafiltruojamas gamybos procese.

Nieko pati tiksliai nežinau. Bet jau ne vienoj vietoj radau, kad, neva, mitas apie motinos maisto įtaką pieno kokybei, iš tikrųjų pienas nepriklausomai gaminasi toks, kokio reikia vaikui. Būtų labai įdomu gauti nuorodą su detaliu aprašymu 4u.gif
Atsakyti
O man klausimukas iškilo g.gif

Kas įtakoja pieno gamybą - krūties ištuštinimas ar pats žindimas (kad ir tuščios krūties) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2009 07 02, 21:10)
O man klausimukas iškilo  g.gif

Kas įtakoja pieno gamybą - krūties ištuštinimas ar pats žindimas (kad ir tuščios krūties)  g.gif

Žindymas tikrai, dėl ištuštinimo nesu tikra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2009 07 02, 19:10)
O man klausimukas iškilo  g.gif
Kas įtakoja pieno gamybą - krūties ištuštinimas ar pats žindimas (kad ir tuščios krūties)  g.gif

Pats žindimas manau.

Apie alkoholį ir žindymą - kiek pamenu, E.Markūnienės knygelėje rašoma, kad išgėrus alkoholio reiktų palaukti, kol praeis apsvaigimas ir, kad būtų 4-5val pertrauka iki žindymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egloja: 02 liepos 2009 - 21:52
Vaikui:
Jei mama vartoja alkoh.- vaikas gauna 2%
Kūdikio kepenys iki 3-mėn. alk. neperdirba, 3mėn.- skaido, bet du kart lėčiau nei suaugusiojo.
Mamai:
Išgėrus pats pikas (prikl.kaip org. tvarkosi) 30-60min. po 6-8 pasišalina iš org.
Alkoholis sutrikdo hormonų pusiausvyrą! Va čia ir prasideda mitas: išgerk- pieno padaugės. Nepadaugės, tik sutrikdymas bus, ko pasekoj pieno atleidinas sumažėja 25%
Susilaikykit, spėst pabaliavot mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 03 liepos 2009 - 09:05
QUOTE(Diax @ 2009 07 02, 22:10)

Viskas priklauso nuo dviejų hormonų.
Už pieno gamybą atsakingas prolaktinas, kuris išsiskiria po maitinimo, padeda pasirengti kitam. Daugiausia prolaktino išsiskiria naktį, todė svarbus yra naktinis maitinimas. Prol. stabdo ovuliaciją. Kuo daugiau vaikas žinda krūtį, tuo daugiau išsiskiria prolaktino.
Oksitocijas proverčia lasteles susitraukinėti. Bet koks stresas, pergyvenimas, baimė- stabdo oksitocino refleksą. (skatina gimdą susitraukinėt)
Stimuliacija oksitocino tokia pat kaip prolaktino.
Oksitocinas nuo emocinės būklės nepriklauso.
4u.gif
ir ištuštinimas ir žindimas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 07 03, 09:53)
Vaikui:
Jei mama vartoja alkoh.- vaikas gauna 2%
Kūdikio kepenys iki 3-mėn. alk. neperdirba, 3mėn.- skaido, bet du kart lėčiau nei suaugusiojo.
Mamai:
Išgėrus pats pikas (prikl.kaip org. tvarkosi) 30-60min. po 6-8 pasišalina iš org.
Alkoholis sutrikdo hormonų pusiausvyrą! Va čia ir prasideda mitas: išgerk- pieno padaugės. Nepadaugės, tik sutrikdymas bus, ko pasekoj pieno atleidinas sumažėja 25%
Susilaikykit, spėst pabaliavot  mirksiukas.gif

Man iškilo klausimas apskritai apie kenksmingas medžiagas, alkoholis - pavyzdys. Dar senokai prieš nėštumą baliavojam tik su vaisiniais ar pieno kokteiliais ax.gif Kofeinas, konservantai, sintetiniai vitaminai, druska, nikotinas ir galybė kitų medžiagų - ar tikrai viskas išfiltruojama iki pienas pagaminamas? g.gif

O kad alkoholis stimuliuoja pieno gamybą/išsiskyrimą, pirmą kartą girdžiu.
Atsakyti