Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(vitavip184 @ 2009 06 29, 13:32)
sveikos mamytes,dziugu kad radau sia temele.man reikia patarimo.musu dukrytei jau virs 2 men.as ja maitinu pati,pieno tikrai turejau pakankamai,bet va pries kelias dienas ryte pabudusi pajutau kad papukai mano minksti ir visaimazai prisikaupe pienuko,na bet pavalge mazoji,o as sunerimus dar nulekiau i vaistine ir nupirkau misinuko similak,nes tadien namuose likau viena,todel pasiruosiau del visa ko.na ir kaip reikejo maitint antra kart pienuko jau nebuvo gal labai mazai,todel padariau misinuko,ji pavalge,bet ne visa kiek reikejo ir dabar vis palieka po 20 po 40 gr.tai su misinuku ja damaitinu jau 4 d.bet kaip tik pajuntu kad papukai pakieteja kad prisigamino pienuko is karto negalvodama maitinu pati...ir kaip man sutvarkyti ta pienuko gaminimasi kad butu kaip ir anksciau,as taip nenoriu tu misinuku,man taip grazu ir miela matyti savo turta kaip ji skaniai valgo is kruties..patarkit ka man daryt kad pienas visai nedingtu... biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif jei kas galit patarimus rasykit i az.labai lauksiu...

tikrai be reikalo tuos misinukus girdot savo vaikiukui. krutys minkstesnes, nes reguliojasi pasiula - paklausa. pienas negali taip viena ryta dingti nei is sio nei is to. o tam, kad jis staiga dingtu, tai priezastis turi buti labai rimta, nu tiesiog labai labai labai baisiausiai rimta (sunki liga ar psichologinis smugis ). Zodziu, kad dingtu pienukas, turetu nutikti kazkas labai tragisko (ir tai, nemazai moteru net isgyvenus tragedija pienukas nepradingsta...)
tai va, maitinkit savo mazyli ir dziaukites. ir nesukit sau galvos del minkstu ar kietu krutu. nuo kietumo ar didumo cia niekas nepriklauso. sekmes ir meskit von ta mosinuka 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamos 4u.gif
Turiu problema - pagimdziau pries 5 dienas dukryte, nedidelio svorio 2450g, 38 sav.
Gimdykloje kai dejo prie kruties, mazyle neime, nors akusere stengesi man padeti.
Atnesus vaikuti jau man i palata ir man bandant zindyti, jinai neime kruties visiskai verysad.gif
Todel pradejau duoti misinelius. Po keliu dienu jau kazkiek apziuoja kruti, bet vistiek isspjauna, dar ir pienuko nedaug turejau. Nupirkau antspenius - su jais ciulpia, bat priespieni neistraukia. Dabar jau kelias dienas pati masazuoju krutys, pienuko padaugejo, jau galiu numelzti, taciau dukryte tingi imti kruti ir ciulpti, dedu prie kruties pries kiekviena maitinima, su verksmais jinai neima kruties, tenka duoti misinuka. Stengiusi numelsti ir pries misinuka nors kiek savo pienuko duoti. Tai vat ir nezinau kaip ja priversti daugiau padirbeti ir ciulpti mano kruti cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Empatique @ 2009 06 29, 19:22)
Sveikos mamos  4u.gif

Duokit krūtį kuo dažniau, netgi "kabinkit", lai žinda ištisai, jei tik to reikia; jei reikia, - ir visą naktį, tai ypatingai svarbu. Dabar visokie mišinukai ir buteliukai gali negrįžtamai sugadinti situaciją, taigi jų griežtai neduokit. Žįsti turi bent pusvalandį, juk dabar pačios svarbiausios dienos.
Jei pritingi žįsti, glostykit žandukus, padukus, kad nemiegotų žįsdama.
Jei spjauna, bandykit kuo įvairesnes pozas, kaitaliokit krūtis.
Labai svarbi technika: būtinai stebėkti, ar teisingai apžioja spenelį, ar pasisotina.
Jei spjauna krūtį, bet mieliau žinda per antspenį, tai žindykit su juo - tai tikrai geriau nei mišinukai.
Neduokit čiulptuko.
Jei pačiai nepavyksta, kvieskit žindymo konsultantę.
Dabar pats sunkiausias laikas, kai kyla daug nerimo ir klausimų, bet norint žindyti pačiai, būtinai reikia kuo dažniau dėti vaikelį prie krūtinės. Kantrybės ir stiprybės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juna08: 29 birželio 2009 - 19:58
Aciu labai uz patarimus 4u.gif
Tikrai stengsiuos viska padaryti, kad paciai maitinti. Tik labai sunku kai duodant savo kruti jinai verkia, neapziuoja spenelio o valgyt jau nori verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Empatique @ 2009 06 29, 18:22)
Sveikos mamos  4u.gif
Turiu problema - pagimdziau pries 5 dienas dukryte, nedidelio svorio 2450g, 38 sav.
Gimdykloje kai dejo prie kruties, mazyle neime, nors akusere stengesi man padeti.
Atnesus vaikuti jau man i palata ir man bandant zindyti, jinai neime kruties visiskai  verysad.gif

Labas. Pas mane labai panaši problema buvo. Dukrytė nenorėjo imti krūties, nes speneliai buvo įtraukti ir ji nesuimdavo jų. man bandė padėt ir sesutės ir gydytoja. Nieko neišėjo, tada pabandžiau su anspeniais. Su jais pradėjo traukt, bet buvo silpnutė, todėl beveik nieko neištraukdavo, tada verkdavo ir nebenorėdavo imti. Dėl to, kad pienukas būdavo neištrauktas, jo pradėjo mažėti, teko damaitint mišinuku. Žodžiu buvo tikras košmaras doh.gif bet aš nepasidaviau ax.gif Klykindavau vaikutį ir įvairiom pozom kišdavau papuką, ant anspenių lašindavau espumizaną, nes tada pajutus jo skonį pradėdavo trauk ir ištraukdavo nors šiek tiek pienuko. Maitindavau beveik visą parą be perstojo tik kai vaikutis ir aš pavargdavom duodavau mišinuko. bet dabar viskas gerai. Nuo žindymo susinormalizavo speneliai, nusiėmiau antspenius, o tuo pačiu ir vaikutis sustiprėjo ir pradėjo stipriau traukt, pienelio padaugėjo. dabar maitinamės tik MP ir liko tik prisiminimai apie beprotiškai sunkią pradžią. Sėkmės ir kantrybės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vitavip184 @ 2009 06 29, 12:32)
sveikos mamytes,dziugu kad radau sia temele.man reikia patarimo.musu dukrytei jau virs 2 men.as ja maitinu pati,pieno tikrai turejau pakankamai,bet va pries kelias dienas ryte pabudusi pajutau kad papukai mano minksti ir visaimazai prisikaupe pienuko,na bet pavalge mazoji,o as sunerimus dar nulekiau i vaistine ir nupirkau misinuko similak,nes tadien namuose likau viena,todel pasiruosiau del visa ko.na ir kaip reikejo maitint antra kart pienuko jau nebuvo gal labai mazai,todel padariau misinuko,ji pavalge,bet ne visa kiek reikejo ir dabar vis palieka po 20 po 40 gr.tai su misinuku ja damaitinu jau 4 d.bet kaip tik pajuntu kad papukai pakieteja kad prisigamino pienuko is karto negalvodama maitinu pati...ir kaip man sutvarkyti ta pienuko gaminimasi kad butu kaip ir anksciau,as taip nenoriu tu misinuku,man taip grazu ir miela matyti savo turta kaip ji skaniai valgo is kruties..patarkit ka man daryt kad pienas visai nedingtu... biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif jei kas galit patarimus rasykit i az.labai lauksiu...

Labai gerai darot thumbup.gif Maitinkit dienomis ne rečiau kaip kas 2 val., kol pajusit, kad pienukas susinormalizavo. Per tas dienas, stenkitės pailsėt, nepervargt mirksiukas.gif

QUOTE(DaliaMa @ 2009 06 29, 13:25)
Pasigirsiu: šiandien pagaliau mus pasvėrė ir išmatavo. Per 1,5 mėn. priaugom 1,5kg (nuo gimimo svorio) ir 4cm  thumbup.gif Tikrai nesitikėjau, su tokiu nerimu važiavau į polikliniką; vis iš tos baimės, kad pieno mažai...

Nu, šaunuoliai bigsmile.gif thumbup.gif

QUOTE(Juna08 @ 2009 06 29, 19:55)
Duokit krūtį kuo dažniau, netgi "kabinkit", lai žinda ištisai, jei tik to reikia; jei reikia, - ir visą naktį, tai ypatingai svarbu. Dabar visokie mišinukai ir buteliukai gali negrįžtamai sugadinti situaciją, taigi jų griežtai neduokit. Žįsti turi bent pusvalandį, juk dabar pačios svarbiausios dienos.
Jei pritingi žįsti, glostykit žandukus, padukus, kad nemiegotų žįsdama.
Jei spjauna, bandykit kuo įvairesnes pozas, kaitaliokit krūtis.
Labai svarbi technika: būtinai stebėkti, ar teisingai apžioja spenelį, ar pasisotina.
Jei spjauna krūtį, bet mieliau žinda per antspenį, tai žindykit su juo - tai tikrai geriau nei mišinukai.
Neduokit čiulptuko.
Jei pačiai nepavyksta, kvieskit žindymo konsultantę.

Dabar pats sunkiausias laikas, kai kyla daug nerimo ir klausimų, bet norint žindyti pačiai, būtinai reikia kuo dažniau dėti vaikelį prie krūtinės. Kantrybės ir stiprybės  4u.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(Empatique @ 2009 06 29, 21:30)
Tikrai stengsiuos viska padaryti, kad paciai maitinti. Tik labai sunku kai duodant savo kruti jinai verkia, neapziuoja spenelio o valgyt jau nori  verysad.gif

Bandykit duoti krūtį tuomet, kai ji yra geros nuotaikos mirksiukas.gif Kad ir tuomet, kai jau pasisotinusi; kad ir pažaidimui, susipažinimui 4u.gif

Turit kačiuką? bigsmile.gif wub.gif Jis ir dabar gyvena su jumis, kai parsivežėt vaikutį? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Empatique @ 2009 06 29, 20:22)
Sveikos mamos  4u.gif
Turiu dukryte, nedidelio svorio 2450g, 38 sav.
Atnesus vaikuti jau man i palata ir man bandant zindyti, jinai neime kruties visiskai  verysad.gif

Atsakiau į až mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 30 birželio 2009 - 00:32
QUOTE(DaliaMa @ 2009 06 29, 15:25)
Pasigirsiu: šiandien pagaliau mus pasvėrė ir išmatavo.

VALIO!!! Pradžiuginot 4u.gif
Atsakyti
Sveikos! o mes siandien pas daktare buvom smile.gif priaugom per du menesius 1,2kg. Is daktares, ko tikejausi, tai ir isgirdau biggrin.gif paklause, kuo maitinu, atsakiau, kad MP. Sako "o kosyciu neduodat?". sakau NE. Sako "drasiai galite duoti svieziu darzoviu koses biggrin.gif". 4 men kudykiui doh.gif . sakau, kad pas mus darze dar nera svieziu darzoviu. ji i mane kaip i durne paziurejo... Sako, "tai gal pas jus nera, o parduotuvese yra" biggrin.gif. Zodziu susizvalgem su vyru, linktelejom galva ir nuejom biggrin.gif taip ir nesupratom, ar ji cia rimtai, ar pajukavo biggrin.gif pasijuokem namuose ir tiek biggrin.gif
Vat jums ir pedeatrai. atrodo jau dabar tiek daug tos info apie kudykiu maitinima, bet...
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 06 30, 17:46)
Sveikos! o mes siandien pas daktare buvom smile.gif priaugom per du menesius 1,2kg. Is daktares, ko tikejausi, tai ir isgirdau biggrin.gif paklause, kuo maitinu, atsakiau, kad MP. Sako "o kosyciu neduodat?". sakau NE. Sako "drasiai galite duoti svieziu darzoviu koses biggrin.gif". 4 men kudykiui  doh.gif . sakau, kad pas mus darze dar nera svieziu darzoviu. ji i mane kaip i durne paziurejo... Sako, "tai gal pas jus nera, o parduotuvese yra" biggrin.gif. Zodziu susizvalgem su vyru, linktelejom galva ir nuejom biggrin.gif taip ir nesupratom, ar ji cia rimtai, ar pajukavo biggrin.gif pasijuokem namuose ir tiek biggrin.gif
Vat jums ir pedeatrai. atrodo jau dabar tiek daug tos info apie kudykiu maitinima, bet...

jo...jau nežinai po tokių istorijų ar nervuotis ar juoktis...
bet čia dar nieko...juk būna...kai gyd. net svorio nežino nei situacijos ir taip siūlo mišinius ir primaitinimą...juk anais laikais beveik nei viena "neturėjo pieno"..... doh.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Joliuke @ 2009 06 29, 22:07)
ir liko tik prisiminimai apie beprotiškai sunkią pradžią.

begalo džiaugiuosi už visas įveikusias sunkumus biggrin.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(DaliaMa @ 2009 06 29, 13:25)

Pasigirsiu: šiandien pagaliau mus pasvėrė ir išmatavo. Per 1,5 mėn. priaugom 1,5kg (nuo gimimo svorio) ir 4cm 

thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Woblienė @ 2009 06 29, 15:16)
as irgi jau isitikinau, kad maitinti maitinti ir dar karta maitinti ir tada viskas atsiranda pienelio tiek kiek reikia.

teisingai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 30 birželio 2009 - 18:23
aciu mamytems uz patarimus,stengiuosi vis pailseti,valgau daug halvos,ir geriu kmynu arbata bet rezultatas mazas... schmoll.gif nors duodu jai kruti vis kaip ji tik uzsinori,ar verkia...tikiuosi kad viskas susitvarkys,o misinuka mesiu lauk juk as mama ir turiu maitint tiek kiek mano maziuke nores...va taip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vitavip184 @ 2009 07 01, 14:02)
aciu mamytems uz patarimus,stengiuosi vis pailseti,valgau daug halvos,ir geriu kmynu arbata bet rezultatas mazas... schmoll.gif nors duodu jai kruti vis kaip ji tik uzsinori,ar verkia...tikiuosi kad viskas susitvarkys,o misinuka mesiu lauk juk as mama ir turiu maitint tiek kiek mano maziuke nores...va taip biggrin.gif

viskas bus gerai, tikek savim 4u.gif , jeigu butum is kart parasiusi butu nereikeja misinuko biggrin.gif , saunuole, kad stengiesi 4u.gif .
Kas del chalvos... nezinau g.gif , gerti tinka ir vanduo, tiek kiek norisi, daugiau nebutina. Reikia mazdaug 3 d. kad atsistatytu pasiula - paklausa. Tik nenuleisk ranku jei is kart neatsistatys, reiskia reikia laiko. Kai nusistovi pienelio gamyba krutys nebuna kietos, bet pienelio yra tiek kiek reikia, nes gaminasi vaikiukiui valgant (turi priprasti), jei praleidi koki maitinima krutys pakieteja, bet paskui pienelio maziau pagamina. O mazyle greit pamirs, kad galima gauti is buteliuko ir sutvarkys pienelio gamyba, uzsisakys tiek kiek jai reikia mirksiukas.gif
Atsakyti