Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(fresija @ 2009 06 27, 13:30)
o ka daryt kad pieno imtu daugeti

ilgiau maitinti, stimuliuoti.... smile.gif ..gerai nusiteikti...ir galėsi savim didžiuotis smile.gif

Pas mus yra mamyčių maitinančių...dvynukus....ilgai bigsmile.gif ..
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Vėl užsuku pasimokyti, pasitarti. ax.gif Linui jau 6 savaitės, ir, bijau džiaugtis, bet dėl pieno truputį ramiau; Naktį pasisotina iš vienos, na dieną duodu iš abiejų, nes vienos būna maža; jau pora dienų kaip žymiai linksmesnis tapo, net pats užmiega; tik vakarai dar mūsų ilgi ir sunkūs - zirzia, virkauja ir nesuprasi ko, tai kabo dažniausiai ant krūties... Naktį keliasi po 3-3,5val., o paskui pradeda stenėti per miegus ir jau budinasi kas 1,5-2val... Bet man gerai, žinau, kad taip tik pienuko gamybą sau stimuliuoja thumbup.gif Ryt einam skeipytis, svertis... Parašysiu, kokie rezultatai mirksiukas.gif
Norėjau paklausti dėl dieninio miego. Linas priešpiet numiega kokį 0,5-1val., paskui stipriai užvalgo, tada pabūnam žvalūs kokią 1,5val., vėl užkandam ir einam į lauką. Ir tada jis mėgsta ilgaaai pamiegoti. Miega 3-3,5val. (ilgiau neleidau, žadinau). Tai va klausimas, ar leisti jam dieną miegot ilgiau nei 3val., nes kaip kažkada rašėt dieną tarpai tarp maitinimų turėtų būti ne didesni kaip 3val...O po to ilgo miego dar nulūžta pavakary 0,5val. ir tada jau nenene zyzia iki pat gilaus vakaro. Tai išeina baisiai netolygiai: dieną tarpai tarp matinimų 3,5val., o vakare - 1val...
Atsakyti
QUOTE(DaliaMa @ 2009 06 28, 09:38)
Sveikutės 4u.gif
Vėl užsuku pasimokyti, pasitarti.  ax.gif Linui jau 6 savaitės, ir, bijau džiaugtis, bet dėl pieno truputį ramiau;nes kaip kažkada rašėt dieną tarpai tarp maitinimų turėtų būti ne didesni kaip 3val...O po to ilgo miego dar nulūžta pavakary 0,5val. ir tada jau nenene zyzia iki pat gilaus vakaro. Tai išeina baisiai netolygiai: dieną tarpai tarp matinimų 3,5val., o vakare - 1val...

džiugu ,kad puikiai einasi thumbup.gif .....vakarais dažniausia tokio amžiaus kūdikėliai būna irzlūs.....tad jei nurimsta prie krūties taip ir būkit....netrukus reikalai keisis mirksiukas.gif
o dėl dienos miego, tai nežinau...nesu patyrusi tokio ilgumo miego...maniškė po 10 min...max 30 min išmiegodavo doh.gif ...o šiaip maždaug iki 3-4 mėn reaguliuojasi mp gamyba....tai gal kolkas ilgesnių pertraukų nei 3 ar 3,5 val...nereiktų daryti....
Atsakyti
QUOTE(DaliaMa @ 2009 06 28, 10:38)
Sveikutės 4u.gif

Maniškis taip pat miegodavo dienomis gan ilgokai, kai buvo panašaus amžiaus. Nežadindavau schmoll.gif Šiaip jau pienuko gamyba turėtų būti užsivedusi, svarbiausia, kad tokios pertraukos nebūtų itin dažnos (kelios per dieną).
O apskritai miego ciklas dar ilgai, ilgai reguliuosis ir jei dabar miega taip, tai nereiškia, kad po mėnesio ar savaitės nebus kitaip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(DaliaMa @ 2009 06 28, 09:38)
Sveikutės 4u.gif
Vėl užsuku pasimokyti, pasitarti.  ax.gif Linui jau 6 savaitės, ir, bijau džiaugtis, bet dėl pieno truputį ramiau; Naktį pasisotina iš vienos, na dieną duodu iš abiejų, nes vienos būna maža; jau pora dienų kaip žymiai linksmesnis tapo, net pats užmiega; tik vakarai dar mūsų ilgi ir sunkūs - zirzia, virkauja ir nesuprasi ko, tai kabo dažniausiai ant krūties... Naktį keliasi po 3-3,5val., o paskui pradeda stenėti per miegus ir jau budinasi kas 1,5-2val... Bet man gerai, žinau, kad taip tik pienuko gamybą sau stimuliuoja thumbup.gif Ryt einam skeipytis, svertis... Parašysiu, kokie rezultatai  mirksiukas.gif
Norėjau paklausti dėl dieninio miego. Linas priešpiet numiega kokį 0,5-1val., paskui stipriai užvalgo, tada pabūnam žvalūs kokią 1,5val., vėl užkandam ir einam į lauką. Ir tada jis mėgsta ilgaaai pamiegoti. Miega 3-3,5val. (ilgiau neleidau, žadinau). Tai va klausimas, ar leisti jam dieną miegot ilgiau nei 3val., nes kaip kažkada rašėt dieną tarpai tarp maitinimų turėtų būti ne didesni kaip 3val...O po to ilgo miego dar nulūžta pavakary 0,5val. ir tada jau nenene zyzia iki pat gilaus vakaro. Tai išeina baisiai netolygiai: dieną tarpai tarp matinimų 3,5val., o vakare - 1val...

Maniškis panašiai miegodavo. Pietų miego išmiegodavo iki 4 val., paskui jau pats keldavosi; nežadindavau 4u.gif Miegodamas vaikas auga smile.gif
Atsakyti
Mano sunelis pradejo keltis dazniau... kazin nedaznes jo prabudimai?? ar cia gal koks suolis augimo?
Atsakyti
QUOTE(Woblienė @ 2009 06 29, 08:41)
Mano sunelis pradejo keltis dazniau... kazin nedaznes jo prabudimai?? ar cia gal koks suolis augimo?

3-4 mėn. augimo šuolis būna mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos mamytes,dziugu kad radau sia temele.man reikia patarimo.musu dukrytei jau virs 2 men.as ja maitinu pati,pieno tikrai turejau pakankamai,bet va pries kelias dienas ryte pabudusi pajutau kad papukai mano minksti ir visaimazai prisikaupe pienuko,na bet pavalge mazoji,o as sunerimus dar nulekiau i vaistine ir nupirkau misinuko similak,nes tadien namuose likau viena,todel pasiruosiau del visa ko.na ir kaip reikejo maitint antra kart pienuko jau nebuvo gal labai mazai,todel padariau misinuko,ji pavalge,bet ne visa kiek reikejo ir dabar vis palieka po 20 po 40 gr.tai su misinuku ja damaitinu jau 4 d.bet kaip tik pajuntu kad papukai pakieteja kad prisigamino pienuko is karto negalvodama maitinu pati...ir kaip man sutvarkyti ta pienuko gaminimasi kad butu kaip ir anksciau,as taip nenoriu tu misinuku,man taip grazu ir miela matyti savo turta kaip ji skaniai valgo is kruties..patarkit ka man daryt kad pienas visai nedingtu... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif jei kas galit patarimus rasykit i az.labai lauksiu...
Atsakyti
Na aš dar menka patarėja, nes mums tik 6 savaitės, bet kiek jau supratau per tą laiką, kad tiesiog reikia duoti krūtį žįsti nepriklausomai, ar tau atrodo, kad ten yra pienuko, ar ne. Man, pavyzdžiui, labai dažnai vakarais atrodo, kad krūtys tuščios, bet lelius kažką ten randa mirksiukas.gif , o beto, kuo dažniau čiulpdamas, jis informuoja mano organizmą, kad pieno daugiau gamintų...
Pasigirsiu: šiandien pagaliau mus pasvėrė ir išmatavo. Per 1,5 mėn. priaugom 1,5kg (nuo gimimo svorio) ir 4cm thumbup.gif Tikrai nesitikėjau, su tokiu nerimu važiavau į polikliniką; vis iš tos baimės, kad pieno mažai... Taigi ačiū jums visoms už palaikymą, padrąsinimą, patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif Tikiuosi, dabar jau maitinsiu ilgai ir sėkmingai. O jei vėl kas, keliausiu į SM smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vitavip184 @ 2009 06 29, 13:32)
sveikos mamytes,dziugu kad radau sia temele.man reikia patarimo.musu dukrytei jau virs 2 men.as ja maitinu pati,pieno tikrai turejau pakankamai,bet va pries kelias dienas ryte pabudusi pajutau kad papukai mano minksti ir visaimazai prisikaupe pienuko,na bet pavalge mazoji,o as sunerimus dar nulekiau i vaistine ir nupirkau misinuko similak,nes tadien namuose likau viena,todel pasiruosiau del visa ko.na ir kaip reikejo maitint antra kart pienuko jau nebuvo gal labai mazai,todel padariau misinuko,ji pavalge,bet ne visa kiek reikejo ir dabar vis palieka po 20 po 40 gr.tai su misinuku ja damaitinu jau 4 d.bet kaip tik pajuntu kad papukai pakieteja kad prisigamino pienuko is karto negalvodama maitinu pati...ir kaip man sutvarkyti ta pienuko gaminimasi kad butu kaip ir anksciau,as taip nenoriu tu misinuku,man taip grazu ir miela matyti savo turta kaip ji skaniai valgo is kruties..patarkit ka man daryt kad pienas visai nedingtu... biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif jei kas galit patarimus rasykit i az.labai lauksiu...

visai nepagristai nerimauji. jei krutys minkstos, tai nereiskia, kad ten nieko nera. 2men jau pieno gamyba susireguliuoja ir gaminasi tik vaikui valgant. mano krutys tik retkartemis buna kietos, o siaip visada minkstos. Nepergyvenk, duok mazyliui kruti. ir palik ramybeje ta pramonini suragata biggrin.gif nieko gero nuo misinuku nebuna. o kad pieno gali netekti del to, kad pradejai misinukus duot, tai faktas.
As nieko neismanau apie misinukus, bet Similak man atrodo pakankamai prastas produktas
Atsakyti
QUOTE(vitavip184 @ 2009 06 29, 12:32)
sveikos mamytes,dziugu kad radau sia temele.man reikia patarimo.musu dukrytei jau virs 2 men.as ja maitinu pati,pieno tikrai turejau pakankamai,bet va pries kelias dienas ryte pabudusi pajutau kad papukai mano minksti ir visaimazai prisikaupe pienuko,na bet pavalge mazoji,o as sunerimus dar nulekiau i vaistine ir nupirkau misinuko similak,nes tadien namuose likau viena,todel pasiruosiau del visa ko.na ir kaip reikejo maitint antra kart pienuko jau nebuvo gal labai mazai,todel padariau misinuko,ji pavalge,bet ne visa kiek reikejo ir dabar vis palieka po 20 po 40 gr.tai su misinuku ja damaitinu jau 4 d.bet kaip tik pajuntu kad papukai pakieteja kad prisigamino pienuko is karto negalvodama maitinu pati...ir kaip man sutvarkyti ta pienuko gaminimasi kad butu kaip ir anksciau,as taip nenoriu tu misinuku,man taip grazu ir miela matyti savo turta kaip ji skaniai valgo is kruties..patarkit ka man daryt kad pienas visai nedingtu... biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif jei kas galit patarimus rasykit i az.labai lauksiu...

Iš savo patirties teturiu vieną patarimą smile.gif Nereikia bandyt pajust kiek ten to pienuko. Jo yra tiek kiek reikia ir jokiu būdu nepradėk primaitint mišinuku. Maniškė vien MP gyveno beveik iki metų, nes nieko kito nemėmė į burnytę. Svarbiausia- mamos ramybė ir pasitikėjimas savimi. 4u.gif Sėkmės
Atsakyti
as irgi jau isitikinau, kad maitinti maitinti ir dar karta maitinti ir tada viskas atsiranda pienelio tiek kiek reikia.
Atsakyti