Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 24, 21:14)
Dieną- iki 3val. naktį galimas vienas intervalas iki 4va. Tai svarbu vaikui, stimuliacijai ir gamybai pieno. Antra mėnesį, jei viskas gerai (auga ir t.t.) ir vaikas pats naktim nepradunda- kelti nebūtina.

Dar paklausiu... Maniškiui jau du mėnesiai, ir jis mielai miegotų ilgai (nuo 22 val iki 6 ryto). Aš taip pat galiu ramiai miegoti (nejaučiu diskomforto dėl krūtinės, tempimo ir pan). Tai išeitų, kad galiu nežadinti? Bet įdomu dėl apsaugos nuo nėštumo - kiek skaičiau, tai naktį tarpas tarp maitinimų turi būti ne daugiau nei 6 val... tai dar 3 nakties žadinu mažių ir maitinu, nors nei man, nei jam nepatika keltis "iš reikalo" doh.gif Bet yra ir kita nuomonė - kad užtenka maitinti pagal vaiko poreikius, ir jei nėra jokių primaitinimų - iki 6 mėn pastoti tikimybės labai mažai. Kaip manot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2009 06 25, 23:37)
Dar paklausiu... Maniškiui jau du mėnesiai, ir jis mielai miegotų ilgai (nuo 22 val iki 6 ryto). Aš taip pat galiu ramiai miegoti (nejaučiu diskomforto dėl krūtinės, tempimo ir pan). Tai išeitų, kad galiu nežadinti? Bet įdomu dėl apsaugos nuo nėštumo - kiek skaičiau, tai naktį tarpas tarp maitinimų turi būti ne daugiau nei 6 val... tai dar 3 nakties žadinu mažių ir maitinu, nors nei man, nei jam nepatika keltis "iš reikalo"  doh.gif  Bet yra ir kita nuomonė - kad užtenka maitinti pagal vaiko poreikius, ir jei nėra jokių primaitinimų - iki 6 mėn pastoti tikimybės labai mažai. Kaip manot?  g.gif

Gan ilgas tarpas, aš susilaikau sakyt, - "nežadinkit"
pasiklauskit http://www.sveikapradzia.lt/?faq
Pirmus tris (kai kam ir 6) reguliuojasi pienas. mirksiukas.gif
Daug dalykų ateityje įtakos naktinį kėlimąsi, pvz. dantukų dygimai, nors, kiekvienam skirtingai.
Gal kėlimąsi iš "reikalo" galim būtų pakeist miegojimu kartu- užvalgys ir toliau miegos, o tau nereikės iš lovos keltis, budntis mirksiukas.gif
Nuo nėštumo apsaugo 98% jeigu yra visi trys komponentai- išimtinis žindymas kas ~3val (4?), JOKIŲ čiulptukų, atsigėrimų. Tikimybė, nors ir maža, bet YRA mirksiukas.gif
pati nesidomėjau, bet yra dar vienas- natūralaus planavimo metodas http://www.vasc.lt/content/view/21/72/
Dar yra prezervatyvai ir susilaikymas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 26, 00:22)
Gan ilgas tarpas, aš susilaikau sakyt, - "nežadinkit"
pasiklauskit http://www.sveikapradzia.lt/?faq
Pirmus tris (kai kam ir 6) reguliuojasi pienas.  mirksiukas.gif
Daug dalykų ateityje įtakos naktinį kėlimąsi, pvz. dantukų dygimai, nors, kiekvienam skirtingai.
Gal kėlimąsi iš "reikalo" galim būtų pakeist miegojimu kartu- užvalgys ir toliau miegos, o tau nereikės iš lovos keltis, budntis  mirksiukas.gif 
Nuo nėštumo apsaugo 98% jeigu yra visi trys komponentai- išimtinis žindymas kas ~3val (4?), JOKIŲ čiulptukų, atsigėrimų. Tikimybė, nors ir maža, bet YRA  mirksiukas.gif 
pati nesidomėjau, bet yra dar vienas- natūralaus planavimo metodas  http://www.vasc.lt/content/view/21/72/ 
Dar yra prezervatyvai ir susilaikymas  blush2.gif

Taigi kad ilgokas... Nors gal čia buvo keli išimtiniai atvejai? jei nežadinčiau, gal pats ir atsikeltų už kokio pusvalanduko?
O miegam mes praktiškai kartu - iš mano pusės lova prailginta, primontuotas toks "prielipas', ant kurio miega vaikas - tai tik prisislinkt arčiau tereikia smile.gif Bet jau kai žadinu, tai ir pervystau, o pavalgius ir atsirūgt reikia, tai taip ir gaunasi, kad išsibudinam.
Dėl apsaugos nuo nėštumo - labai įvairiai rašo... Vienur - kad kas 2 val visą parą maitint, kitur - kas 3, dar kitur - dieną kas 4, naktį kas 6 (kol kas vadovaujuosi šituo), o dar kitur - kad tiesiog pagal vaiko poreikius. Va ir suprask kad nori, kas teisus smile.gif
Maža tikimybė siaubo man nevaro smile.gif Dar tik pirmas vaikas... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 26, 00:22)
Tikimybė, nors ir maža, bet YRA  mirksiukas.gif 

drinks_cheers.gif

Pradėjau primaitint nuo 4,5 mėn. Mmm atsinaujino tik šį mėnesį (ir tai neaišku kas čia buvo - gal tik koks nesusipratimas doh.gif ), vadinasi, teoriškai per šiuos mėnesius pakako žindymo kaip apsaugos priemonės (nors naudojomės kitomis). Bet tai tik teorija - ir neatsinaujinus mmm, įmanoma pastoti (mes ant bajerio kartą bandėm, bet nepavyko lotuliukas.gif )

QUOTE(manjana @ 2009 06 26, 08:57)
Taigi kad ilgokas... Nors gal čia buvo keli išimtiniai atvejai? jei nežadinčiau, gal pats ir atsikeltų už kokio pusvalanduko?
O miegam mes praktiškai kartu - iš mano pusės lova prailginta, primontuotas toks "prielipas', ant kurio miega vaikas - tai tik prisislinkt arčiau tereikia smile.gif Bet jau kai žadinu, tai ir pervystau, o pavalgius ir atsirūgt reikia, tai taip ir gaunasi, kad išsibudinam.

Šiaip jau nėra būtina kelti ax.gif Bet jei norite naktinio žindymo kaip apsaugos priemonės, tai jums apsipręst rolleyes.gif

Naktimis kai keldavomės, stengdavausi nejungti ryškių šviesų, užpakaliuką apvalydavau servetėlėmis (neprausdavau po tekančiu vandeniu) ir neatrūgindavau, bet paguldydavau ant šonelio ir trumpam pabudėdavau ar viskas gerai rolleyes.gif Žinoma, aš vis tiek išsibudindavau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2009 06 26, 09:47)
Šiaip jau nėra būtina kelti  ax.gif Bet jei norite naktinio žindymo kaip apsaugos priemonės, tai jums apsipręst  rolleyes.gif

Matyt biggrin.gif O įdomu, kas skaitosi "naktinis maitinimas"? Kurios valandos dar patenka į naktinio maitinimo kategoriją, o kurios jau ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2009 06 26, 10:38)
Matyt biggrin.gif O įdomu, kas skaitosi "naktinis maitinimas"? Kurios valandos dar patenka į naktinio maitinimo kategoriją, o kurios jau ne?  g.gif

Nežinau, man naktis nuo 10-12 iki 5 lotuliukas.gif

Mano vaikis keliasi apie 5-6, tai jau skaitau, kad čia rytas lotuliukas.gif nes kaip tik saulutė pradeda tekėt wub.gif
Atsakyti
na o as turiu problema tokia nemaza... po gimdymo susirgau gimdos uzdegimu,tuo paciu krutineje turejau guza,tai is tos krutines tik po 10g nutraukiu tai isviso ant karto jau 50g, savo maziukui tik pritraukiu,po gimdymo esu 26d. nors kol gulejau ligonineje pieno tikrai daug turejau net lauk pildavau po gimdymo 4d.jau 90g pritraukdavau is abieju(mes gulejome savaite del geltutes). ka padaryti kad pienuko daugiau butu?gal kas ka ismeginote?
Atsakyti
QUOTE(ausmeja @ 2009 06 26, 17:24)
na o as turiu problema tokia nemaza... po gimdymo susirgau gimdos uzdegimu,tuo paciu krutineje turejau guza,tai is tos krutines  tik po 10g nutraukiu tai isviso ant karto jau 50g, savo maziukui tik pritraukiu,po gimdymo esu 26d. nors kol gulejau ligonineje pieno tikrai daug turejau net lauk pildavau po gimdymo 4d.jau 90g pritraukdavau is abieju(mes gulejome savaite del geltutes). ka padaryti kad pienuko daugiau butu?gal kas ka ismeginote?

kiek jūs pritraukiate pienelio...tai nieko nereiškia...pienelis gaminasi žindant kūdikį...kuo dažniau ir ilgiau žindysite....tuo labiau stimuliuosite pieno gamybą...
o guzų turėjau ir aš....teko gerti ir antib.....tačiau jau 1,5 metuko kaip žindau..

pienelio turite su kaupu svarbu nestresuokit ir pasitikėkit savim....dabar svarbiausias uždavinys jums žindyti žindyti žindyti smile.gif .....
Atsakyti
QUOTE(ausmeja @ 2009 06 26, 18:24)
na o as turiu problema tokia nemaza... po gimdymo susirgau gimdos uzdegimu,tuo paciu krutineje turejau guza,tai is tos krutines  tik po 10g nutraukiu tai isviso ant karto jau 50g, savo maziukui tik pritraukiu,po gimdymo esu 26d. nors kol gulejau ligonineje pieno tikrai daug turejau net lauk pildavau po gimdymo 4d.jau 90g pritraukdavau is abieju(mes gulejome savaite del geltutes). ka padaryti kad pienuko daugiau butu?gal kas ka ismeginote?

Na tai dabar pasikabink savo lelui kaip kokia broske is laikyk prie papcio ilgai, deliok kiek gali ir pati netraukinek pieno, o duok ta darba atlikti leliui ax.gif 4u.gif 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2009 06 26, 11:08)
Nežinau, man naktis nuo 10-12 iki 5  lotuliukas.gif

Mano vaikis keliasi apie 5-6, tai jau skaitau, kad čia rytas  lotuliukas.gif  nes kaip tik saulutė pradeda tekėt  wub.gif

Nu kol kas žadinu 3 nakties, tai tikrai naktis biggrin.gif
Atsakyti
o ka daryt kad pieno imtu daugeti
Atsakyti
QUOTE(fresija @ 2009 06 27, 16:30)
o ka daryt kad pieno imtu daugeti

Tau reiktų pailsėti kai tik gali, tikėti savim smile.gif . Šaunuolė pas jus du leliai 4u.gif 4u.gif .
Bet pagrindiniai pienelio reguliatoriai leliukai thumbup.gif , nori dažniau - glausk dažniau. Kai susireguliuos pienelio gamyba bus paprasčiau. Būna augimo šuoliai... tada atrodo, kad pienelio mažoka, bet 2-3 dienos ir vėl susitvarko. Kantrybės ir sėkmės 4u.gif
Atsakyti