Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Joliuke @ 2009 06 20, 21:38)
Ir ką, kai vaikui suėjo 2,5 mėn  atsisakė mišinuko. thumbup.gif  Dabar valgom tik mano pienelį. thumbup.gif

Pasitaisau.blush2.gif Kai vaikui suėjo 1,5 mėn atsisakė mišinuko
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 22, 12:17)
Pilvo pūtimą įtakoja pienligė, ji per visą žarnyną perkeliauja.
Vaikui geriausia pasaulyje arbatėlė- tavo pienas.
Nebent savo meniu gali koreguot, atsisakydama produktų, kurie gali įtakoti vaikučiui pilvo pūtimą.
Dėl naktinio maitinimo ir "apkrovimo" va su mišiniu tai plytą skrandin vaikai gauna, o MP- įsisavinamas ir virškinamas puikiai, ir yra būtent toks, kokio reikia tavo vaikui. Naktim ir artumo, ir nusiraminimo ir šilumos mamos reik, ir jos širdelės plakimo  wub.gif ne tik pasisotint  mirksiukas.gif
Maisto trūkumą pirmiausia rodo retas ir koncentruotas šlapinimasis 6 ir mažiau k.per parą, svorio neaugimas. Viskas jums gerai. Susitvarkysit pienligę, ir pilvelio pūtimas pabėgs į mišką.  mirksiukas.gif
Dabar kitaip vaikui augina nei anam amžiuj  mirksiukas.gif
dar čia rasi: http://www.sveikapra....lt/?text.id.19

Labai geri patarimai 4u.gif 4u.gif 4u.gif tik del produktu atsisakymo, kurie itakoja vaikucio pilvo putima, tai nera irodyta, kad mamos maistas per pienuka pucia pilveli. Zinau, kad Lietuvoje net tarp mediku yra toks lyg ir tonas: atseit nevalgyk puciancui ir vaikui nepus pilvuko. As dar senai senai rolleyes.gif pries gimdyma ejau i kursus. Buvo labai idomiu paskaitu kaip maitinti kaip prideti ir t.t., buvo profesore, kuri tyrineja sia srity, tai sake, kad daznai galvojama kad pucia pilva nuo mamos maisto, bet yra taip, kad pirmus 3-4 men formuojasi vaikucio zarnynas ir vieniem greiciau ir lengviau, kitiem sunkiau ir sudetingiau, bet cia jau naturali eiga ir imunitetas, patenkancios bakterijos sudaro pagrinda, bet ne mamos pienas. Mamos pieno sudetis nesikeicia nuo maisto (o tai yra idorodyta), mamos pieno sudetis keiciasi laikui begant - "auga" su vaiku. Na atskaiciau dabar visa paskaita biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Esme tame, kad daugelis mamu atsisako pilnavercio maisto, o tai kenkia pieno gamybai, tiesiog bijo, kad pus vidurius, kai priezastis visikai ne ta. Todel mamos valgykit i sveikata viska. Ir siaip jau pati esu isbandziusi: viska valgiau ir silke ir kopustus ir obuolius. ir tikrai pilvuka pute tada kada pute, praktiskai nepriklausomai ka as pavalgiusi. Desningumo tikrai nepamaciau. 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamos 4u.gif
mano leliukas yra prie tinginuku, letai trauko papuka, su pertraukom, bet neisspjauna. tai as leidziu jam buti su papuku burnoj kol jis uzmiega, nebuna ilgai, nu valanda, kartais jei su neramumais, isspjauna, pasupuoju ir vel papuka duodu, uztrunkam pusantros valandos, nu maximum dvi, bet retai. paskui miega 2val, kartais 3 ir net 6!
bet daktare vaiku pasake kad nelaikyciau ilgiau prie papo kaip pusvalandy doh.gif atceit jei neprivalgys cia jo problema, nes vaikas turi privalgyti per 10 min. ir nepaversti savo krutines jam zinduku.Bet as nesutinku schmoll.gif
Jeigu man nera sunku kad jis taip ilgai zinda, kodel as jjam turiu neleisti, jei man nera nuzindes skaudziai(tfu tfu tfu)? kad paskui nedavalges per ta pusvalandy vel verktu ir tada nervukai jam ir man? Kaip jus manot?

Ir dar - jis buna kaip minejau miega ir 6 val. man drauge liepe zadinti, nes negerai jam tiek miegoti. Nu cia as ir nesuprantu, jei jis miega tiek, vadinasi jam taip reikia ar as klystu? Jus budindavot leliu kad jis stotu y tikslu laikas - kas 3val maitinimas?! unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(InesaP @ 2009 06 24, 18:01)
sveikos mamos 4u.gif
mano leliukas yra prie tinginuku, letai trauko papuka, su pertraukom, bet neisspjauna. tai as leidziu jam buti su papuku burnoj kol jis uzmiega, nebuna ilgai, nu valanda, kartais jei su neramumais, isspjauna, pasupuoju ir vel papuka duodu, uztrunkam pusantros valandos, nu maximum dvi, bet retai. paskui miega 2val, kartais 3 ir net 6!
bet daktare vaiku pasake kad nelaikyciau ilgiau prie papo kaip pusvalandy doh.gif  atceit jei neprivalgys cia jo problema, nes vaikas turi privalgyti per 10 min. ir nepaversti savo krutines jam zinduku.Bet as nesutinku  schmoll.gif
Jeigu man nera sunku kad jis taip ilgai zinda, kodel as jjam turiu neleisti, jei man nera nuzindes skaudziai(tfu tfu tfu)? kad paskui nedavalges per ta pusvalandy vel verktu ir tada nervukai jam ir man? Kaip jus manot?

Ir dar  - jis buna kaip minejau miega ir 6 val. man drauge liepe zadinti, nes negerai jam tiek miegoti. Nu cia as ir nesuprantu, jei jis miega tiek, vadinasi jam taip reikia ar as klystu? Jus budindavot leliu kad jis stotu y tikslu laikas - kas 3val maitinimas?! unsure.gif

Del pirmojo dalyko tai tavo gydytoja neteisi visiskai, o tu teisi 1001%, nes dabar tavo laikotarpis kada tau turi susireguliuoti pienukas, rysys tarp tave sir leliaus, todel dek prie krutines ir lai jis ten pupso, jam riekia taves ne tik kaip maisto, bet ir kaip soskes (na ir kas cia tokio), ir kaip tvirtoves, kaip dziaugsmo. Ka ten ta gydytoja pasakas tau pasakoja doh.gif ar ji pati gal nemaitino? Taip vaikas privalgo greitai ir kuo toliua tuo greiciau, bet gi ne visi tokie greituoliai.

O del zadinimo, tai nakti duok kokia valanda ilgiau pamiegoti nekelus, o siaip kol maziukas tai dek papa mieganciam in burna i viskas, zadink taip, kad miegodamas prisparptu. skrandukas dar mazas, tai reikia tankiau valgyti.
Atsakyti
QUOTE(InesaP @ 2009 06 24, 17:01)
bet daktare vaiku pasake kad nelaikyciau ilgiau prie papo kaip pusvalandy doh.gif  atceit jei neprivalgys cia jo problema, nes vaikas turi privalgyti per 10 min. ir nepaversti savo krutines jam zinduku.

doh.gif ....nu tos pediatrės......
kaip gaila, kad gydytojos taip nenusimano šioje srityje unsure.gif

o dėl to žadinimo sunku pasakyt, kai dar tik 5 dienos....šiaip pradžioj skaitosi svarbus naktinis maitinimas....bet manau pati matysi pagal situaciją mirksiukas.gif
Atsakyti
aciu labai labai... dabar nesijausiu blogai daranti kad leidziu vaikiukui ilgiau buti su manim ax.gif

nu bet as nesuprantu, toms pediatrems gal reikia kokius kursus naujai lankyti, o ne is sovietu laiku pasakoti vejus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(InesaP @ 2009 06 24, 19:01)
Ir dar  - jis buna kaip minejau miega ir 6 val. man drauge liepe zadinti, nes negerai jam tiek miegoti. Nu cia as ir nesuprantu, jei jis miega tiek, vadinasi jam taip reikia ar as klystu? Jus budindavot leliu kad jis stotu y tikslu laikas - kas 3val maitinimas?! unsure.gif

Dieną- iki 3val. naktį galimas vienas intervalas iki 4va. Tai svarbu vaikui, stimuliacijai ir gamybai pieno. Antra mėnesį, jei viskas gerai (auga ir t.t.) ir vaikas pats naktim nepradunda- kelti nebūtina.
Laikrodis yra vaikas. Kiek nori, kada nori,- labai gerai, kad įsiklausai į vaiko poreikius 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Nidule @ 2009 06 24, 11:22)
tik del produktu atsisakymo, kurie itakoja vaikucio pilvo putima (...) Desningumo tikrai nepamaciau.  4u.gif

drinks_cheers.gif
Gal tai įtakoja psihologinis programavimas ir nusiteikimas,- kai kažkuriam laikui atsisako vieno, ar kito produkto?!
Pieno produktų rekomenduojama iki 0,5l ir atsargiau su česnakais, svogūnais.
(alergizuojantys ir energizuojantys- nerekomenduojami)
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(InesaP @ 2009 06 24, 17:01)

Kaip jau Košė-Malošė sakė, reikia kelti 4u.gif Netgi pasakyčiau BŪTINA ax.gif Pirmą mėnesį...

Tokie mažiukai gali ilgai miegoti ne todėl, kad jiems miegelio norisi, o ir iš alkio.

Girdėjau (čia jau bus istorija iš trečių lūpų biggrin.gif ), kad mamą pirmą mėnesį taip džiaugėsi leliuku - jis tik miega, pavalgo ir vėl miega (žodžiu vienas džiaugsmas - jokių problemų). Ir ką gi, nuėjo pasisvert po mėnesio - priaugo 0 blink.gif

Ir man gydytoja sakė, kad nepavalgęs leliukas ilgai miega, todėl reikia būti atsargiai.

Be to, kaip jau minėta, kėlimas padės ir normalią pienuko gamybą užvesti mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikutes,noreciau i jusu skyreli smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2009 06 25, 08:54)
Ir man gydytoja sakė, kad nepavalgęs leliukas ilgai miega, todėl reikia būti atsargiai.

Be to, kaip jau minėta, kėlimas padės ir normalią pienuko gamybą užvesti  mirksiukas.gif

O as manau, jei jau miega, tai tegul, nors retai taip buna biggrin.gif (nes paprastai jau nuo gimimo ima sokdinti naktimis). Jei kudikis sveikas, neturi sveikatos problemu, atsibus pavalgyti kada nori. O mama tegul dziaugiasi ismiegotomis naktimis, nors pieno gamybai naktinis maitinimas, ypac pirmus 3 men., svarbus, bet kudikis reguliuojasi kaip jam geriau. As turbut nekelciau, o piena nusitraukciau, jei krutys sprogsta, o jei ne, tada maitinciau, kada atsibunda. Grizusi namo kaip durnele vaika 3 nakties keldavau maitintis, o paskui ilgam suformavau si iproti, paskui kad ir kaip norejau, kad miegotu, bet ne velnio tongue.gif , truputi daugiau nei metuku reikejo laukti kol eme miegoti. ax.gif
Elkites, mamos, pagal savo nuojauta. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(IgLi @ 2009 06 25, 10:59)
O as manau, jei jau miega, tai tegul, nors retai taip buna biggrin.gif (nes paprastai jau nuo gimimo ima sokdinti naktimis). Jei kudikis sveikas, neturi sveikatos problemu, atsibus pavalgyti kada nori. O mama tegul dziaugiasi ismiegotomis naktimis, nors pieno gamybai naktinis maitinimas, ypac pirmus 3 men., svarbus, bet kudikis reguliuojasi kaip jam geriau. As turbut nekelciau, o piena nusitraukciau, jei krutys sprogsta, o jei ne, tada maitinciau, kada atsibunda. Grizusi namo kaip durnele vaika 3 nakties keldavau maitintis, o paskui ilgam suformavau si iproti, paskui kad ir kaip norejau, kad miegotu, bet ne velnio  tongue.gif , truputi daugiau nei metuku reikejo laukti kol eme miegoti.  ax.gif 
Elkites, mamos, pagal savo nuojauta. 4u.gif

Nelabai norėčiau sutikti su šia nuomone blush2.gif

Visi gydytojai vieningai sutaria, kad mažylius iki 1 mėn. amžiaus būtina kelti, jei jis nesikelia pats ax.gif Matyt, ne iš piršto laužti šie nurodymai... Greičiausiai paremti moksliniais tyrimais (per daug nesigilinau...).

Manau, kad mažiukas per 9 nėštumo mėn. įprato visą dieną miegoti saugiame pilvelyje - visuomet buvo pamaitintas... Todėl jam dabar reikia pratintis prie kitokio gyvenimo, ir čia turi padėti mama - priminti, kad būtina pavalgyti ax.gif Be to, truputį kitoks pavyzdėlis, bet vis apie leliukus - žiemą būtina žiūrėti ar mažylis lauke ne baltuoja, ne mėlynuoja (žodžiu, ar jam nėra per karšta ar šalta) - tai įrodo, jog tokie maži leliukai ne visada adekvačiai gali reaguoti į tai, ko reikia jo organizmui 4u.gif
Papildyta:
P.S. Savo sūnelį pirmą mėnesį keldavau ax.gif Rezultatas - nuo 3 mėn. išmiegam visą naktį thumbup.gif Nors, žinoma, pasitaiko įvairių naktų (kai pienelį reikia dauginti ar sirguliuojam ax.gif ); bet jas galima ant pirštų suskaičiuot.
Atsakyti
QUOTE(InesaP @ 2009 06 24, 18:01)
sveikos mamos 4u.gif

Kas liecia zadinima ax.gif http://www.sveikapradzia.lt/?faq
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo babis: 25 birželio 2009 - 13:30