Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Žalia Rūta @ 2009 04 25, 21:46)
Sveikos, mamos,

planavau maziuka maitinti bent iki puses metu. Deja verysad.gif Vaikui svoris nuo antro menesio jau normaliai neaugo, nors atrode, kad pavalgo, linksmas, zvalus ir aisku, grazus  biggrin.gif Kai ant nosies trys menesiai, issinuomavom svarstykles. Sunuzis suvalgo po 100 su kapeikom ml. Maitinu nuo antro menesio kas 2-3 valandas. Bet si vakara pienuko jau visai mazai. Nei jis istraukia (tinginiukas, ilgai valgo nuo pat gimimo), nei su pientraukiu. Teko duot misinuko, nes akivaizdziai buvo alkanas.

Ka patartumet, kaip ta pienuka susigrazinti, bent jau tiek, kiek budavo  unsure.gif

Nevilty visai  angel_sadangel.gif

mums tokia pati bėda.. per pietus po parką vaikštinėjom, tai miegojo, grįžom, pažindo, pamiegojo valandžiukę, o nuo kokios 16 h kabėjo ant papo, rodos, užmiega, pasitraukiu, atsibunda pradeda niurgzt.. ir taip visa vakarą iki dabar.. verysad.gif palindau po karštu dušu, pienuko padaugėjo, pavalgė ir tikiuos, užmigo nakčiai.
geriu kmynų arbatą su pienu (tikiuos veiksminga), šiaip daug skysčių vartoju, kuo daugiau prie krūtinės glaudžiu ir stengiuos save įtikinėt, kad pienuko bus pakankamai. juk visos gali maitinti, kodėl aš negaliu.'
galvoju pasikonsultuot su "mama mamai"..gal ką patars. ax.gif ax.gif
Atsakyti
Ir pas mus tas pats budavo ax.gif , ir manau, ne tik mums bet daugumai...reik tik kantrybes ir maitint toliau tiek, kiek vaikutis reikalauja, tik taip pieno padauges, dar ir kaip, atrodys, kad kelis lelius galetumet ismaitint biggrin.gif
dabar maitinu iki siol ir nrzinau, kada baigsiu biggrin.gif biggrin.gif
zinau, kad laaabai sunku, reik pasisemt kantrybes, pozityvo, daugiau ilsetis ir viskas bus gerai 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2009 04 25, 17:29)
as irgi tokiu mamu nesuprantu. Ir pikciausia, kai tos, kurios nenori zindyti, turi upes pieno, o kurios is visos sirdies nori pacios matinti leliuka, kovoja su visokiom pieno krizem

QUOTE(Agotė @ 2009 04 25, 17:38)
todėl, kad tos kurios nori...iškart l.pergyvena, kad nėra mp...dar anytų ir pediatrių pasiklauso...tada dar didesnis stresas, o stresas ir mažina oksitocino gamyba....
o tom kur dzin....tai paprastai ir problemų mažiau būna....arba išvis nemaitina, arba maitina, bet  problemų jokių...turiu vieną pažįstamą, kuri pasakė...nematau tikslo- kam mamom kankintis jeigu nėra....dar bandžiau padiskutuoti, bet be reikalo.....ji išmaitino savo abu vaikus iki kokių 9 mėn....bet sakė, jei būčiau susidūrus nors su viena problema- tikrai būčiau nemaitinus doh.gif
ir savo draugėm patarinėja, kad nesikankintų...nes neva pas ją buvo normaliai ir jokių užvedinėjimų čia nereikia doh.gif

As irgi norejau taip pat rasyt smile.gif tos, kurioms dzin, nesiparina. O pienas atsiranda savaime. Reik maziau galvot biggrin.gif
Man tai kol kas jokiu kriziu nesijaute. Kazkaip save itikinau, kad tai naturalu. Ir dar is principo noriu zindyti ilgai, kad mama, uosviene ir sese liezuvius prisikastu biggrin.gif
Viena diena bandziau ir as nusitraukt, bet nieko neisejo. MAN ZIAURIAI SKAUDA NUSITRAUKINET. nemalonu. Atejo uosviene kaip tik tuo metu, kai pyliau nutrauktus lasiukus i kriaukle. Sakau "nieko neissitrauke". Matytumet jos sypsena, kai ji pasake "tai jau pieno neber" biggrin.gif sakiau jai, kad pilna to pieno, tik neissitraukia.
Ji pas mane geras zmogus. tikrai nelinki man ilgai nezindyt, tiesiog jai tai irgi butu kaip paglostymas, jog ji buvo teisi del "pieningu ir nepieningu" biggrin.gif
Atsakyti
Jo joms taip knieti pasirodyti teisioms... ir pasakyti, ar as tau nesakiau fraze smile.gif
Atsakyti
Mano anyta taip pat nepraleisdavo progos ikist sadvo liezuvi, "tai jau pieno nera, tai nupirk gi misinuka, nu pabandyk..." gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 04 26, 08:13)
Mano anyta taip pat nepraleisdavo progos ikist sadvo liezuvi, "tai jau pieno nera, tai nupirk gi misinuka, nu pabandyk..." gun_bandana.gif  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif

O mano anyta, tai galvoja, kad mano vaikas valgydamas MP badu marinamas, jau nuo 3 men. ramybes neduoda, nepraleidzia progos pasakyti, kad jau primaitinciau kosemis doh.gif O kai pasakiau kad jau maitinu (cia tik jai taip sakau del sventos ramybes), tai pamacius maziuka is kart sako, kad jau ir zandukai padideje, zodziu kad vaikas ant akiu augt prdejo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule danguje @ 2009 04 24, 12:20)
Buk rami del pienuko ir megaukis zindomu zmoguciu  wub.gif Noras daro stebuklus  thumbup.gif
Papildyta:

tikrai, kad temele super  thumbup.gif deka jos vis dar maitinu mazyli ir tikiu dar ilgai maitinsiu  bigsmile.gif O tie medikai  doh.gif  gun_bandana.gif juos. Jau GN siulo misinukus, per kiekviena vizita, o nuo 4 men ir koses, sultis bei vaisius  doh.gif  box.gif  bash.gif  protest.gif

Geras .... doh.gif rimtai mergaites. Medikai siulo tokius dalykus. As gyvenu ne Lt, tai medikai /arba kitaip ateinanti sveikatos sesele/ pasake papas kiek gali iki 6 men net nebandyti nieko kisti vaikui i gerkle, tik po 6 men pradeti duoti gelezies ir galima 1 karta per diena vaisiuku tyreles, kas savaite pridedant komponenta ir tik 8 men koseles siulyti. Bliamba man paisulytu tokia "medike" misinuka ir SULTIS tai ismesciau per langa. Mums SULCIU liepe neduoti iki metu, tik piena ir vandenuika. O sultis po metu ir tik is puodelio, kad dantu nesugadinti. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Shatura @ 2009 04 26, 07:52)
As irgi norejau taip pat rasyt smile.gif tos, kurioms dzin, nesiparina. O pienas atsiranda savaime. Reik maziau galvot biggrin.gif
Man tai kol kas jokiu kriziu nesijaute. Kazkaip save itikinau, kad tai naturalu. Ir dar is principo noriu zindyti ilgai, kad mama, uosviene ir sese liezuvius prisikastu biggrin.gif
Viena diena bandziau ir as nusitraukt, bet nieko neisejo. MAN ZIAURIAI SKAUDA NUSITRAUKINET. nemalonu. Atejo uosviene kaip tik tuo metu, kai pyliau nutrauktus lasiukus i kriaukle. Sakau "nieko neissitrauke". Matytumet jos sypsena, kai ji pasake "tai jau pieno neber" biggrin.gif sakiau jai, kad pilna to pieno, tik neissitraukia.
Ji pas mane geras zmogus. tikrai nelinki man ilgai nezindyt, tiesiog jai tai irgi butu kaip paglostymas, jog ji buvo teisi del "pieningu ir nepieningu" biggrin.gif

O kam tu nusitraukineji ta piena? Juk ta daryti yra visiska nesamone doh.gif , nebent sergi ir vartoji vaistus? mirksiukas.gif
Atsakyti
Bandziau as pienuko taip pagausinti. Mazyle pora paru kas valanda ant krutines kabojo. Tai finale - atpyle krauju, ir issitustino taip, kad ten rodos irgi daug kraujo privirskinta. Zodziu dabar kai ji valgo, as verkiu, skauda visaip ir su antspeniu ir be jo. Su multimam pastoviai ir kopustais draugaujam, nes nors nera labai daug pienuko, vistiek gumbai formuojasi. Greiciau ateitu tie 6 men, tada turbut jau nebeiskesiu to skausmo ir nebemaitinsiu. Labai pavargau nuo to skausmo.
Atsakyti
QUOTE(Sauliukas:) @ 2009 04 25, 22:55)
mums tokia pati bėda.. per pietus po parką vaikštinėjom, tai miegojo, grįžom, pažindo, pamiegojo valandžiukę, o nuo kokios 16 h kabėjo ant papo, rodos, užmiega, pasitraukiu, atsibunda pradeda niurgzt.. ir taip visa vakarą iki dabar.. verysad.gif    palindau po karštu dušu, pienuko padaugėjo, pavalgė ir tikiuos, užmigo nakčiai.
geriu kmynų arbatą su pienu (tikiuos veiksminga), šiaip daug skysčių vartoju, kuo daugiau prie krūtinės glaudžiu ir stengiuos save įtikinėt, kad pienuko bus pakankamai.  juk visos gali maitinti, kodėl aš negaliu.'
galvoju pasikonsultuot su "mama mamai"..gal ką patars.  ax.gif  ax.gif

Ne tik skysciu reikia, bet ir uzvalgyti padoriai. Zinoma tai + kg., bet del leliaus ko nepadarysi, paskui nusikratysit. Giros uzgerti reikia, tokio gero salyklo. OJ kaip gaminsis pienas. Pamatysit. Ir spjauti riekia i visokias uosvienes. Mes 2,6 meto ir dar su papsiu papsim. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(electrica @ 2009 04 26, 10:39)
Bandziau as pienuko taip pagausinti. Mazyle pora paru kas valanda ant krutines kabojo. Tai finale - atpyle krauju, ir issitustino taip, kad ten rodos irgi daug kraujo privirskinta. Zodziu dabar kai ji valgo, as verkiu, skauda visaip ir su antspeniu ir be jo. Su multimam pastoviai ir kopustais draugaujam, nes nors nera labai daug pienuko, vistiek gumbai formuojasi. Greiciau ateitu tie 6 men, tada turbut jau nebeiskesiu to skausmo ir nebemaitinsiu. Labai pavargau nuo to skausmo.

Is abieju papuciu eina kraujas ar tik vieno?
Papildyta:
QUOTE(electrica @ 2009 04 26, 10:39)

Dar papildomas klausimas, kodel tau taip kraujuoja? JUk ne 2 savaiciu lelius. Ar gal nusitraukineti bandei parasyk daugiau
Atsakyti
leliui 3 men beveik, ir dar nebuvo laiko tarpo, kad neskaudetu. Nusitraukinejau ligonineje, dabar po poros menesiu tarpo pora sykiu bandziau, nes labai jau skaudejo kai zinda. Nusitraukiau noredama paziureti ar su krauju - jo nebuvo. Skauda kazkur viduje (arba bent jau nesimato, kad butu kazkuritruke ir kiaura). Gydytoja ziurejo kaip zinda, sake, kad "techniskai " ir smakriukas ir lupytes gerai priglaudzia. Tik dabar labai keistai liezuviu cekseti pradejo zysdama. gal sakau mano kokie latakai siauri... Is vienos pritraukiau 80 ml, o is kitos tik 20 (ir cia pastoviai gumbuojasi)
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 04 26, 10:37)
O kam tu nusitraukineji ta piena? Juk ta daryti yra visiska nesamone  doh.gif , nebent sergi ir vartoji vaistus?  mirksiukas.gif

Siaip, idomumo delei ant saves norejau isbandyti, kad pientraukis- nesamone biggrin.gif Siaip, mes valgom is kruties ir problemu didesniu neturim. nebent retkartemis pamirstam, kaip teisingai apziot. Bet tai pataisoma labai greit
Atsakyti
QUOTE(electrica @ 2009 04 26, 09:39)

tikrai praeis tas skausmas...liks tik malonus kutenimas.....maniškė irgi kraujų prisilupdavo....tada praleisdavau maitinimą iš tos nusitraukdavau....su antspeniu ir man skaudėjo...
tuoj...kiek jums dabar?....ar yra 4sav?....paprastai tas skausmas apie mėn trunka...po to mažėja mažėja .....bet aišku individualiai...
Papildyta:
QUOTE(Nidule @ 2009 04 26, 09:48)
Dar papildomas klausimas, kodel tau taip kraujuoja? JUk ne 2 savaiciu lelius. Ar gal nusitraukineti bandei parasyk daugiau

man irgi pakraujuodavo...ir šūdelis net juodas buvo....bet kūdikiui nė kiek nepavojinga....
užsitrauks žaizdelė netrukus...
Papildyta:
QUOTE(electrica @ 2009 04 26, 10:02)
leliui 3 men beveik, ir dar nebuvo laiko tarpo, kad neskaudetu. Nusitraukinejau ligonineje, dabar po poros menesiu tarpo  pora sykiu bandziau, nes labai jau skaudejo kai zinda. Nusitraukiau noredama paziureti ar su krauju - jo nebuvo.  Skauda kazkur viduje (arba bent jau nesimato, kad butu kazkuritruke ir kiaura). Gydytoja ziurejo kaip zinda, sake, kad "techniskai " ir smakriukas ir lupytes gerai priglaudzia. Tik dabar labai keistai liezuviu cekseti pradejo zysdama.  gal sakau mano kokie latakai siauri... Is vienos pritraukiau 80 ml, o is kitos tik 20 (ir cia pastoviai gumbuojasi)

kraujuoja ne iš vidaus- nebijok....gyd. mane irgi buvo patikinę, kad teisingai žinda....bet vistiek spenelis turi apsipras su krūviu...užsideda toks kaip mozoliukas....praeis nebijok....daugeliui pradžia l.skausminga.....
palašink pienuko ant spenelių- leisk nudžiūti natūraliai......
Atsakyti