Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(almani @ 2009 06 21, 17:27)
Mamytes, visko neskaiciau, nes labai daug skaityt reiketu smile.gif  As saviskes seniai nemaitinu pati, tai maitinimas krutimi turetu buti neaktualus. Maitinau tik dvi savaites. Dabar noreciau papasokoti kodel tik tiek maitinau ir suzinoti ar jums taippat taip buvo.
Kai gime mano mergaite ji pradejo klykti nuo pirmos gyvenimo dienos. Nesuprasdavau ar is skausmo ar is alkio. Kabojo ant papo kas kelios minutes, nebuvo jokio poilsio. Aisku kartais pamiegodavo, bet tai buvo retai smile.gif  Taip ciunke kruti iki kol nukramte spenelius ir krutys per tris dienas pritvinko pieno. Kai duodavau zysti ji pora kartu patraukdavo ir uzmigdavo. Kai pasiskundziau akuserem, jos tik paciupinejo krutis ir pasake kad pieno daug, neva vaikas nori kad upeliu begtu tai ir rekia. Kai pati bandydavau nusitraukti, per didziausius skausmus, masazus su pertraukom nusitraukdavau 30 ml. Kadangi isbuvau ligoninej 6 paras ir niekas man nepatare ka cia daryti, nusprendziau vaiko badu nemarinti ir pasirinkau misinuka. Dabar kai pagalvoju, noreciau antra vaikeli maitinti krutimi kai jis kazkada bus, daug ka jau mokeciau ir suprasciau. Bet ka reiketu daryti tokiu atveju, kai krutys pilnos pieno, bet pienas nebega iki dabar nezinau. Ar kuriai nors taip buvo ir ka daret tokiu atveju?

o kodel tu nusprendei kad pienas nebega? Del to kad mazai pavyko nusitraukti? Is to negali spresti, kad pienas nebega. Taip kaip kudikis istraukia pieneli , nei rankomis, nei pientraukiu tiek neistrauksi .
O kas del speneliu, tai man buvo labai nugrauzti, tik po 1.5 men uzgijo. Dar dabar siurpas krecia prisiminus tas dienas. Bet nieko, praejo (nors ir nusitraukineti teko ir su anspeniais kuri laika maitinau), ir toliau sekmingai valgome MP smile.gif
Atsakyti
Sveikutės, ačiū už atsakymus. Mūms taip sekėsi po visų klausimų - važiavom pas gydytoją dėl kosulio, pienligės, tai kosulio nėr, bet pienligę pripažino, tai ji galėjo būti neramumo pirežastis, nes pienelio pakanka, per savaitę priaugo 250g, mišinuko duoti nereikia.
Klausykit, o jeigu nuo pilvo pūtimo duoti arbatėlės? juk lašiukus, vaistus tai duodam... g.gif ir jeigu pienas duoda pilvuko pūtimą netgi, ar reikia naktį mažiuką skranduką apkrauti? juk mes naktį nevalgom... čia man aiškino pagal senas teorijas, pagal kurias mes užaugom... bet neradau kontrargumentų, o smalsu žinoti, kodėl dabar arbatėlių nebepripažįsta... g.gif

QUOTE(Juna08 @ 2009 06 16, 12:38)
Aplinkiniai, ypač mamos ir anytos, greitos su savo patarimais ir labai greitai sukelia to nerimo, ypač pradžioje. Todėl geriau klausytis savo nuojautos ir vaikelio.
O miegas dar ilgai reguliuosis ir tikrai nebus visada vienodai. Reti tie atvejai, kai kūdikiai auga kaip "pagal vadovėlį". Maniškis, pvz., iki 3 mėn turėjo daugmaž apčiuopiamą ritmą, o po to prasidėjo visiškas chaosas ir taip tęsėsi iki 9-ių  smile.gif
Be to, vaikučiai jaučia, kai mamos nerimauja, jie irgi tada tampa neramūs, čia toks uždaras ratas tam tikra prasme... Taigi kantrybės ir pasitikėjimo  mirksiukas.gif
Papildyta:
Tokio amžiaus leliui duokit bet ką ir jis čiulps: jo paties kumštuką, čiulptuką, buteliuką ir t.t.  Su saiku tai nebūtinai turi ką nors bendro. O jei dar iš to buteliuko kas nors skanaus ir, svarbiausia, lengvai bėga, tai iš viso smile.gif
Jūs dar mažiukai, jums reikia valgyti daug ir po ilgai, pamatysi, po kelių mėnesių mažius išmoks pasisotinti per kelias minutes  mirksiukas.gif  Tik va mišinukas tokiame amžiuje tikrai gali daug ką pagadinti...
Reikia duoti krūtį tiek, kiek reikia: ir naktį, ir dieną, ir nežiūrėti jokių valandų. Kaip ir Košė-Malošė rašė, kad neilgai tai tęsis  mirksiukas.gif

4u.gif

QUOTE(Diax @ 2009 06 16, 22:41)
Lydute, dar norėjau pridurt prie Košės-Malošės pasisakymo, kad jei ir trūko jums pienuko, jis nesusireguliuoja per parą - tam prireikia 2-3 dienų. Bus dar ir augimo šuolių...

4u.gif

QUOTE(Mylia @ 2009 06 19, 17:51)
As ir nesiulau, tik kartais atrodo, jog mamytes, duodancios nors truputi misinuko net kai vaikas tikrai alkanas, jauciasi tarsi koki nusikaltima darydamos, o taip irgi negerai. Pas mus didziausios krizes kol kas buvo 4-5 ir 7-8 savaite ir tuomet vakare kartais duodavau truputi msinuko, jei pamaitinus is kruties ir paskui sumaitinus visus nutraukto pienuko likucius mazyte vis tiek rekdavo iki galo neprivalgius.

o vat kaip žinot kad neprivalgo? o gal pilvuką skauda g.gif
Atsakyti
QUOTE(almani @ 2009 06 21, 15:27)
Bet ka reiketu daryti tokiu atveju, kai krutys pilnos pieno, bet pienas nebega iki dabar nezinau. Ar kuriai nors taip buvo ir ka daret tokiu atveju?

Man lygiai taip pat buvo. Pieno buvo tiek daug, kad krutys buvo kietos kaip akmenys, visa krutu oda sutrukinejo, dege ugnim, o skausmas koks buvo, baisu. Mazoji irgi negalejo istraukti. Tai mane nuveze i ligonine ir suleido vaistu palaisvinti piena. Po valandeles nuo vaistu suleidimo pienas upeliais bego. Mazoji nespejo ryti. Tai taip keliais dienas teko vis nusitraukinet, kad mazoji normaliai pavalgytu, o ne springtu. Bet po to labai greitai viskas susitvarke. Nors ir dabar kairioji krutis vis tiek lengviau piena paleidzia, o su desinia tenka mazajai pakovoti. Bet dabar jau didesne, tai daug stipriau traukia.
Atsakyti
QUOTE(Lydute @ 2009 06 21, 23:14)
Sveikutės, ačiū už atsakymus. Mūms taip sekėsi po visų klausimų - važiavom pas gydytoją dėl kosulio, pienligės, tai kosulio nėr, bet pienligę pripažino, tai ji galėjo būti neramumo pirežastis, nes pienelio pakanka, per savaitę priaugo 250g, mišinuko duoti nereikia.
Klausykit, o jeigu nuo pilvo pūtimo duoti arbatėlės? juk lašiukus, vaistus tai duodam... g.gif  ir jeigu pienas duoda pilvuko pūtimą netgi, ar reikia naktį mažiuką skranduką apkrauti? juk mes naktį nevalgom... čia man aiškino pagal senas teorijas, pagal kurias mes užaugom... bet neradau kontrargumentų, o smalsu žinoti, kodėl dabar arbatėlių nebepripažįsta...  g.gif
4u.gif
4u.gif
o vat kaip žinot kad neprivalgo? o gal pilvuką skauda  g.gif

Man gydytojas patare arbateles duoti tik nuo 3-4 men. O iki to laiko tik pienukas, o jei labai pilvuka pusdavo vaistukus duoti. Tiesa, mums patare duoti vaistukus, kurie nepasisavinami vaiko ir tik padeda vaikui lengviau pabezdet, t.y., padeda isstum oro burbuliukus is zarnyno. O maitinti nakti butina.
Atsakyti
QUOTE(Lydute @ 2009 06 22, 02:14)
Klausykit, o jeigu nuo pilvo pūtimo duoti arbatėlės? juk lašiukus, vaistus tai duodam... g.gif  ir jeigu pienas duoda pilvuko pūtimą netgi, ar reikia naktį mažiuką skranduką apkrauti? juk mes naktį nevalgom... čia man aiškino pagal senas teorijas, pagal kurias mes užaugom... bet neradau kontrargumentų, o smalsu žinoti, kodėl dabar arbatėlių nebepripažįsta...  g.gif
4u.gif
4u.gif

Pilvo pūtimą įtakoja pienligė, ji per visą žarnyną perkeliauja.
Vaikui geriausia pasaulyje arbatėlė- tavo pienas.
Nebent savo meniu gali koreguot, atsisakydama produktų, kurie gali įtakoti vaikučiui pilvo pūtimą.
Dėl naktinio maitinimo ir "apkrovimo" va su mišiniu tai plytą skrandin vaikai gauna, o MP- įsisavinamas ir virškinamas puikiai, ir yra būtent toks, kokio reikia tavo vaikui. Naktim ir artumo, ir nusiraminimo ir šilumos mamos reik, ir jos širdelės plakimo wub.gif ne tik pasisotint mirksiukas.gif
Maisto trūkumą pirmiausia rodo retas ir koncentruotas šlapinimasis 6 ir mažiau k.per parą, svorio neaugimas. Viskas jums gerai. Susitvarkysit pienligę, ir pilvelio pūtimas pabėgs į mišką. mirksiukas.gif
Dabar kitaip vaikui augina nei anam amžiuj mirksiukas.gif
dar čia rasi: http://www.sveikapra....lt/?text.id.19
Atsakyti
Norejau paklausti, kaip manot per 10-15 min 4 men vaikas gali pavalgyti? Ar cia tik atsigeria? Bet ji man dazniausiai kai taip trumpai valgo uzmiega ir ismiega 1-1.5 val. Tai ir nezinau ar ji pavalge ar ne?
Nezinau net kam pasiguosti, bet valgymas mums pasidare tikru tikriausia kancia. Nuo 3 iki 4 men viskas buvo kaip pasakoje, taip dziaugiausi, kad pagaliau nustojo mus kankinti pilvuko skausmai ir pradejom ramiai ir graziai valgyti. o dabar va kelios dienos vaikas lyg pakeistas. Patraukia kruti ir kad uzklyks, net baisu. Bet vis tiek traukia papuli, verkia, raitosi. Taip kazkur 5 - 10 min, o po to nurimsta ir normaliai valgo. Nezinau net kaip pagelbet vaikui, ka daryti? Ir nuo ko cia? Ka vel pilvuko skausmai grizo?
Dar kartais padeda kai pavaikstau, bet vis tiek pirmosios 10 minuciu tikras pragaras, net i nevilti varo. Bet nakti kuo graziausiai valgo. Tokie klysksmai prasideda mazdaug nuo 10 ryto ir iki 20-21 val tesiasi, kada bemaitinciau. Kai valgom pries musu dydiji miegeli kazkur 22 val, viskas gerai. Tai ir nesuprantu nuo ko cia.
O dar ryt skiepys, tai is viso bus sunku... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 22, 11:17)
Pilvo pūtimą įtakoja pienligė, ji per visą žarnyną perkeliauja.
Vaikui geriausia pasaulyje arbatėlė- tavo pienas.
Nebent savo meniu gali koreguot, atsisakydama produktų, kurie gali įtakoti vaikučiui pilvo pūtimą.
Dėl naktinio maitinimo ir "apkrovimo" va su mišiniu tai plytą skrandin vaikai gauna, o MP- įsisavinamas ir virškinamas puikiai, ir yra būtent toks, kokio reikia tavo vaikui. Naktim ir artumo, ir nusiraminimo ir šilumos mamos reik, ir jos širdelės plakimo  wub.gif ne tik pasisotint  mirksiukas.gif
Maisto trūkumą pirmiausia rodo retas ir koncentruotas šlapinimasis 6 ir mažiau k.per parą, svorio neaugimas. Viskas jums gerai. Susitvarkysit pienligę, ir pilvelio pūtimas pabėgs į mišką.  mirksiukas.gif
Dabar kitaip vaikui augina nei anam amžiuj  mirksiukas.gif
dar čia rasi: http://www.sveikapra....lt/?text.id.19

ačiū labai 4u.gif
nu bet tai koks brudas ta pienligė blink.gif blink.gif reik rimtai su ja imtis g.gif kažkaip neradau info, kad nuo jos pučia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 06 22, 11:43)
Norejau paklausti, kaip manot per 10-15 min 4 men vaikas gali pavalgyti? Ar cia tik atsigeria? Bet ji man dazniausiai kai taip trumpai valgo uzmiega ir ismiega 1-1.5 val. Tai ir nezinau ar ji pavalge ar ne?
Nezinau net kam pasiguosti, bet valgymas mums pasidare tikru tikriausia kancia. Nuo 3 iki 4 men viskas buvo kaip pasakoje, taip dziaugiausi, kad pagaliau nustojo mus kankinti pilvuko skausmai ir pradejom ramiai ir graziai valgyti. o dabar va kelios dienos vaikas lyg pakeistas. Patraukia kruti ir kad uzklyks, net baisu. Bet vis tiek traukia papuli, verkia, raitosi. Taip kazkur 5 - 10 min, o po to nurimsta ir normaliai valgo. Nezinau net kaip pagelbet vaikui, ka daryti? Ir nuo ko cia? Ka vel pilvuko skausmai grizo?
Dar kartais padeda kai pavaikstau, bet vis tiek pirmosios 10 minuciu tikras pragaras, net i nevilti varo. Bet nakti kuo graziausiai valgo. Tokie klysksmai prasideda mazdaug nuo 10 ryto ir iki 20-21 val tesiasi, kada bemaitinciau. Kai valgom pries musu dydiji miegeli kazkur 22 val, viskas gerai. Tai ir nesuprantu nuo ko cia.

Jei būtų vos didesnė, sakyčiau, kad dantys unsure.gif

Nors pamenu ir mums toks laikotarpis panašiu metu buvo... Gelbėjo, tik mano atsipalaidavimas - negalėjau nė žodžio tarti, nes iš kart nervai, rėkimas, o tada papulio jau nebeįkiši unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 06 22, 12:43)

mano irgi mergyte labai sunkus vaikas. nuo pat mazumes buvo labai sunku itikti su maitinimu. Atsimenu irgi buvo toks keliu savaiciu tarpas kai sitaip prie krūties rekdavo tai atsistojus , ir supdama zindziau. visokiais budais. man susidare toks ispudis kad tuo metu tiesiog pienas greiciau begt pradejo o ji dar maza nespejo ryt ir oro prisigaudydavo ir poto tempdavo skranduka. mums dar padejo kai siek tiek padarydavau pertraukeles, biski pasodinu kad atsikveptu, pienui biski leisdavau nuteketi pro sali ir vel duodu. tai va o po keliu savaiciu vel vargai prasidejo dantys pradejo dygti ir jau puse metu normaliai negalim su vyru miegoti ir ko nors planuoti, tai rekia tai temperatura tai nieko nevalgo..... taigi sekmes ir daug kantrybes
Papildyta:
QUOTE(zivile80 @ 2009 06 22, 14:30)
mano irgi mergyte labai sunkus vaikas. nuo pat mazumes buvo labai sunku itikti su maitinimu. Atsimenu irgi buvo toks keliu savaiciu tarpas kai sitaip prie krūties rekdavo tai atsistojus , ir supdama zindziau. visokiais budais. man susidare toks ispudis kad tuo metu tiesiog pienas greiciau begt pradejo o ji dar maza nespejo ryt ir oro prisigaudydavo ir poto tempdavo skranduka. mums dar padejo kai siek tiek padarydavau pertraukeles, biski pasodinu kad atsikveptu, pienui biski leisdavau nuteketi pro sali ir vel duodu. tai va o po keliu savaiciu vel vargai prasidejo dantys pradejo dygti ir jau puse metu normaliai negalim su vyru miegoti ir ko nors planuoti, tai rekia tai temperatura tai nieko nevalgo..... taigi sekmes ir daug kantrybes

dar norejau pridurti kad vaikas tikrai pavalgo per 10-15 min. tikrai. jei neima kruties vadinasi pavalge ir nereikia pergyventi. paziurejau dabar mano dicke per 8 min. kartais sugeba istraukti pienuka ir rami miega.
Atsakyti
QUOTE(Lydute @ 2009 06 22, 00:14)

na mano patirtis dar labai nedidelė, bet būdavo, kad mažytė i valgymo pabaigą pradėdavo čiulpti krūtį, ją mesti, rėkti, tada vėl pulti čiulpti, vėl mesti, bet ją pakėlus ir truputį panešiojus ji atsirūgdavo, nurimdavo ir būdavo rami ir linksma, tada manau ka ji pavalgė, bet gal pilvukas, kapriziukai ar šiaip vakarinis nuovargis. Bet jei ji čiulpia ir meta krūtį, rėkia, pakėlus - rėkia, panešiojus - rėkia, niekaip neina nuraminti, krūties tuo momentu nebeima, nes, pagal ją, ten nieko nėra, o gavusi nutraukto pienuko likučius juos godžiai suvalgo ir vėl rėkia - tada manydavau, kad neprivalgo ir duodavau truputį mišinuko. Vėliau pienuko padaugėjo ir mišinuko nebereikia.
Atsakyti
Ačiū, Joliuke, už tavo istoriją. 4u.gif Paskaitau panašių istorijų ir ramiau pasidaro. O kam jus svėrė po savaitės? Aš laukiu nesulaukiu svėrimosi dienos (po savaitės). O šiaip lyg ir šlapinasi dažnai, ir tuštinasi bent 2-3 kartus per dieną. Tik vakarų dar bijau, kai nuo 17 iki 23val. nesugebam užmigti. g.gif Tiesa, vakar padariau eksperimentą ir 18val. išvažiavau antrą kartą į lauką: maniau, bent 0,5val. bus ramiau. Ir ką gi - iš karto užmigo ir taip įmigo (o vežimo nesupau, tiesiog stovėjau lauke ir skaičiau), kad 20val. jau keliavau namo ir bandžiau žadinti - juk valgyt reikia... blink.gif Bet net pampersus pakeitus, nenorėjo atsibust, krūtį taip vangiai vangiai traukė... Tai vat ir galvoju: ar čia miego instinktas nugalėjo alkio, ar jam vakarais to pieno ir netrūksta, tik nemoka jis atsipalaiduot ir numigt ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(DaliaMa @ 2009 06 22, 19:46)
Ačiū, Joliuke, už tavo istoriją. 4u.gif  Paskaitau panašių istorijų ir ramiau pasidaro. O kam jus svėrė po savaitės? Aš laukiu nesulaukiu svėrimosi dienos (po savaitės). O šiaip lyg ir šlapinasi dažnai,  ir tuštinasi bent 2-3 kartus per dieną. Tik vakarų dar bijau, kai nuo 17 iki 23val. nesugebam užmigti.  g.gif Tiesa, vakar padariau eksperimentą ir 18val. išvažiavau antrą kartą į lauką: maniau, bent 0,5val. bus ramiau. Ir ką gi - iš karto užmigo ir taip įmigo (o vežimo nesupau, tiesiog stovėjau lauke ir skaičiau), kad 20val. jau keliavau namo ir bandžiau žadinti - juk valgyt reikia... blink.gif  Bet net pampersus pakeitus, nenorėjo atsibust, krūtį taip vangiai vangiai traukė... Tai vat ir galvoju: ar čia miego instinktas nugalėjo alkio, ar jam vakarais to pieno ir netrūksta, tik nemoka jis atsipalaiduot ir numigt ? g.gif

Žinok, tikrai viskas praeis. Man dabar jau daug lengviau. O svėrėmės po savaitės todėl, kad mergaitė nuolat verkė, o aš nenorėjau duot mišinuko. Vyras pyko, sako vaikas alkanas. tada ir nutarėm pasisvert. Susiskambinau su gydytoja ir susitariau. Viskas bus gerai, tik teks kokius 2 - 3 mėnesius apsišarvuot kantrybe 4u.gif
Atsakyti